Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Unterbuchner

Vier debutanten maken deelnemersveld ET compleet

Afgelopen avond werden de laatste twee kwalificatietoernooien gespeeld voor de European Darts Grand Prix. Er waren 6 tickets te verkrijgen voor de Duitse spelers, terwijl er twee tickets waren voor de non-tourkaarthouders. Lees hier meer.

Host Nation Qualifier

Door vier afmeldingen van het huidige deelnemersveld, mochten 61 Duitsers strijden om 6 tickets op de European Darts Grand Prix. In totaal zullen er drie Duitsers hun debuut maken op de Euro Tour. Tweevoudig Lakeside halve finalist Michael Unterbuchner wist zich afgelopen avond te plaatsen door slechts drie legs af te staan. Markus Buffler werd de verrassing van de avond. De Duitser plaatste zich voor zijn Euro Tour, met een toernooigemiddelde van 77,33. De derde en laatste debuterende Duitser was Kai Gotthardt, één van de grotere talenten uit Duitsland. In de finaleronde wist hij Lukas Wenig te verslaan met een gemiddelde van 103,6. De overige drie Duitse qualifiers zijn Ricardo Pietreczko, Nico Kurz en Robert Marijanovic.

Bekijk hieronder de uitslagen van de finaleronde terug.

Ricardo Pietreczko 6-3 Martin Kramer
Michael Unterbuchner 6-2 Karsten Koch
Markus Buffler 6-2 Kevin Knopf
Kai Gotthardt 6-3 Lukas Wenig
Nico Kurz 6-4 Lukas Sekinger
Robert Marijanovic 6-5 Erik Tautfest

Associate Member Qualifier

In totaal kwamen 23 spelers in actie tijdens het kwalificatietoernooi voor de non-tourkaarthouders. Jitse van der Wal, Jerry Hendriks en Wesley Plaisier waren de Nederlandse aanwezigen. Jerry Hendriks wist de finale te behalen. Daarin mocht hij het opnemen tegen de Zwitser Stefan Bellmont. In een spannende partij was het uiteindelijk de Zwitser die aan het langste eind trok met 6-4.

De andere qualifier was David Evans, de winnaar van de Challenge Tour. Hij mag debuteren, na overwinningen op Sandro Wyss (6-1), Ronny Huybrechts (6-2), Wesley Plaisier (6-3), Michele Turetta (6-3).

Bekijk hieronder de uitslagen van de laatste twee rondes terug.

Kwartfinales:
Michele Turetta 6-2 Alan Norris
David Evans 6-3 Wesley Plaisier
Jerry Hendriks 6-2 Gabriel Rollo
Stefan Bellmont 6-4 Scott Marsh

Finaleronde:
David Evans 6-3 Michele Turetta
Stefan Bellmont 6-4 Jerry Hendriks

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *