Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Vier Nederlanders komen middagsessie door, Negen Nederlanders in ronde 4

Afgelopen middag werden de eerste drie rondes gespeeld van de UK Open. De winnaars van de derde ronde mogen vanavond terug komen. Lees hier meer over de derde ronde.

In totaal kwamen er 11 Nederlanders terug in de derde ronde, niet slecht dus. Op het hoofdpodium mocht Vincent van der Voort het opnemen tegen Luke Humphries. Humphries speelde een ijzersterke partij en Van der Voort kon er vrij weinig aan doen, de Engelsman won met 6-1. Op bord 2 ging Danny Noppert met dezelfde cijfers eronder tegen Mickey Mansell.

Dirk van Duijvenbode speelde op bord 4 tegen Reece Robinson. Op het begin van de partij ging het gelijk op. Bij 3-3 pakte Robinson twee legs op een rij, waardoor hij 5-3 voorkwam. Van Duijvenbode kwam sterk terug met een 15-darter en stond in de tiende leg na 15 darts te wachten op D18. Met een fantastische 160-finish besloot Robinson de partij en lag de zesde Nederlander van de dag eruit.

Op bord 5 speelden twee landgenoten tegen elkaar, Mario Robbe en Jeffrey de Zwaan. De Zwaan maakte het verschil gelijk in de eerste 3 legs, die pakte hij allemaal waardoor hij 3-0 voorstond. Robbe kwam nog wel terug tot 3-2, maar daarna was het De Zwaan die de partij uiteindelijk met 6-2 won. Christian Kist speelde ook op bord 5, hij won knap met 6-4 van Andy Boulton. Vincent Kamphuis was de derde Nederlander die op bord 5 speelde, maar hij won niet. Hij kwam tekort tegen Rileys Qualifier en voormalig tourkaarthouder Scott Taylor, het werd 6-3.

Op bord 7 speelde Yordi Meeuwisse tegen Ross Smith. Meeuwisse begon goed door de eerste leg te pakken. Vervolgens pakte Smith 5 legs op rij, waardoor het 5-1 stond voor de Engelsman. Meeuwisse kwam met twee 15-darters nog wel terug tot 5-3, maar dat bleek niet genoeg. Smith hield zijn eigen leg en daardoor won hij met 6-3.

Ron Meulenkamp speelde op bord 8 tegen Adam Hunt. Meulenkamp stond al snel 4-0 achter, maar wist zich erg knap terug te knokken tot 5-5. In de beslissende leg miste ‘The Bomb’ 3 matchdarts en Hunt strafte het af en daardoor zien we de Engelsman terug. Geert Nentjes wist zijn goede vorm door te zetten in de derde ronde. Nentjes gunde Justin Pipe geen leg op bord 8, het werd 6-0 voor de jonge darter uit Urk.

Uiteindelijk zien we dus 9 Nederlanders terug in de loting voor de vierde ronde.

Bekijk hieronder of hier de uitslagen.

DerdeRondeUItslag
Luke HumphriesVincent van der Voort6-1
Toni AlcinasNathan Aspinall3-6
Ricky EvansJose Justicia6-5
Dimitri van den BerghKirk Shepherd6-0
Mickey MansellDanny Noppert6-1
James RichardsonSteve Lennon0-6
Scott BakerKrzysztof Ratajski4-6
Devon PetersenJamie Hughes2-6
Gabriel ClemensZoran Lerchbacher6-2
Luke WoodhouseChris Dobey6-4
Simon StevensonMark Webster6-3
Gavin CarlinGlen Durrant6-2
Richard NorthRonny Huybrechts6-5
Ryan JoyceRobert Owen6-3
Jamie BainJosh Payne3-6
Reece RobinsonDirk van Duijvenbode6-4
Mark DudbridgeWilliam O'Connor5-6
Mario RobbeJeffrey de Zwaan2-6
Andy BoultonChristian Kist4-6
Vincent KamphuisScott Taylor3-6
Matthew EdgarRyan Searle3-6
Harry WardJan Dekker4-6
Arron MonkRobert Thornton6-5
George KillingtonMadars Razma4-6
Davy van BaelenMartin Schindler4-6
Adam HuckvaleBrendan Dolan2-6
Nathan DerryKeegan Brown5-6
Yordi MeeuwisseRoss Smith3-6
Ron MeulenkampAdam Hunt5-6
Geert NentjesJustin Pipe6-0
Joe MurnanAlan Tabern6-2
Michael RasztovitsPeter Hudson2-6
Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.