Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gian van Veen vs Danny Noppert - Dutch Darts Masters 2024

Vier Nederlanders naar laatste 32, Van Gerwen verliest van Suljovic

Danny Noppert, Gian van Veen, Kevin Doets en Vincent van der Voort hebben de laatste 32 op de UK Open bereikt. Michael van Gerwen ging verrassend onderuit tegen Mensur Suljovic.

Van de 28 Nederlanders die aan de UK Open begonnen, waren er na de eerste drie rondes nog negen over. Op vrijdagavond hoopten zij door te stoten naar zaterdag: om de laatste 32 te halen moesten er 10 legs worden gewonnen. Op het hoofdpodium waren alle ogen gericht op Michael van Gerwen, maar zoals de laatste jaren vaker gebeurt werd hij in Minehead verrast. ‘Mighty Mike’ kwam tegen Mensur Suljovic met 5-2 voor, maar daarna stortte hij compleet in. De nummer twee van de wereld leek steeds meer last te krijgen van zijn arm, waardoor het spel ook steeds slordiger werd. Suljovic profiteerde optimaal en greep zo één van zijn grootste zeges van de afgelopen twee jaar.

Noppert knokt zich langs Clemens

Danny Noppert, die dit jaar zijn prijzengeld van 2022 verdedigt, liep tegen Gabriel Clemens lang achter de feiten aan. De Fries kwam met 7-4 achter, waarna hij stug door bleef spelen. Clemens zakte iets weg, terwijl Noppert dat niet deed: met een 10-8 zege boekte hij zijn ticket voor de zaterdag. Ook Gian van Veen en Kevin Doets waren al snel verzekerd van een plek bij de laatste 32. Beide spelers kwamen in hun partijen snel op een ruime voorsprong, waarna ze toch nog flink aan de bak moesten. Van Veen boog een 7-7 stand tegen Florian Hempel om naar een 10-7 zege, terwijl Doets Daniel Klose van zich af wist te houden: 10-6.

Voor Richard Veenstra en Patrick Geeraets zat er helaas niet meer in. Beide mannen moesten al eerder op de dag aan hun toernooi beginnen, waarna het op vrijdagavond eindigde. Veenstra miste tegen De Decker op een aantal belangrijke momenten te veel dubbels, waardoor hij zijn meerdere in de Belg moest erkennen. Geeraets kwam tegen Josh Rock met 4-3 voor, maar daarna was de tank leeg bij de Limburger. De kersverse tourkaarthouder verloor met 10-5 van de Noord-Ier.

Van der Voort laat zich weer zien, RVB verliest

Vincent van der Voort kon wel even een resultaat gebruiken, en dat is precies wat ‘The Dutch Destroyer’ kreeg. Op papier leek zijn duel met Boris Krcmar twee kanten uit te kunnen vallen, maar beide spelers maakten er een hele matige partij van. Van der Voort was het minst slecht: met een gemiddelde van 84.82 won hij de wedstrijd met 10-5. Dirk van Duijvenbode zal hier met afschuw naar hebben gekeken. De Nederlander kwam tegen Luke Humphries tot een gemiddelde van 95.69, maar verloor alsnog met 10-7. Toch lijkt ‘Aubergenius’ langzaam weer op de weg terug na zijn blessure.

Ook voor Raymond van Barneveld hield het toernooi na één ronde op. ‘Barney’ vocht zich tegen Luke Woodhouse meerdere keren knap terug, maar moest in de beslissende leg alsnog zijn hoofd buigen. Het totaal aantal Nederlanders dat op zaterdag terugkeert kwam zo op vier.

Uitslagen

VierdeRondeUitslag
Josh PayneAndrew Gilding7-10
Michael van GerwenMensur Suljovic7-10
James WadeLuke Littler7-10
Dirk van DuijvenbodeLuke Humphries7-10
Danny NoppertGabriel Clemens10-8
Michael SmithJoe Cullen10-7
Simon WhitlockDamon Heta8-10
Gerwyn PriceMartin Schindler9-10
Ryan SearleGraham Usher9-10
Kevin DoetsDaniel Klose10-6
Ross SmithDaryl Gurney10-8
Scott MitchellNathan Aspinall6-10
Ryan MeikleBrett Claydon10-6
Benjamin Drue ReusJose de Sousa10-7
Chris DobeyMickey Mansell10-3
Danny LaubyStephen Bunting3-10
Scott WilliamsRicky Evans4-10
Kim HuybrechtsKeane Barry6-10
Rowby-John RodriguezRob Cross3-10
Cameron MenziesGary Anderson5-10
Raymond van BarneveldLuke Woodhouse9-10
Jonny ClaytonTim Wolters10-9
Leonard GatesMartin Lukeman5-10
Brendan DolanDimitri van den Bergh8-10
Gian van VeenFlorian Hempel10-7
Mike de DeckerRichard Veenstra10-6
Nick KennyDave Chisnall4-10
Krzysztof RatajskiAdam Gawlas10-4
Joshua RichardsonPeter Wright3-10
Josh RockPatrick Geeraets10-5
Mervyn KingRicardo Pietreczko10-3
Vincent van der VoortBoris Krcmar10-5
Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *