Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jeroen Mioch

Vier Nederlanders pakken Euro Tour-tickets

Afgelopen weekend werden er vijf kwalificatietoernooien voor de European Tour georganiseerd in het Duitse Kalkar. Alleen spelers zonder tourkaart mochten proberen zich te plaatsen. Diverse Nederlanders kenden succes. Lees hier meer.

Baltic Sea Open

Vrijdagmiddag begonnen 60 spelers, zonder tourkaart, aan het eerste kwalificatietoernooi van het weekend. Twee Nederlanders mochten aan het einde van vrijdagmiddag zegevieren. Martijn Dragt kwalificeerde zich voor zijn tweede European Tour in zijn carrière. De Nederlander was te sterk voor onder meer John Michael (5-3), Christian Kist (5-4) en Jelle Klaasen (5-4). Tegen Kist en Klaasen overleefde Dragt matchdarts.

Jeroen Mioch mag zich klaarmaken voor zijn Euro Tour-debuut en mag afreizen naar Kiel over een paar weken. De Culemborger versloeg Andy Boulton in de finaleronde met 5-3. Eerder in het toernooi produceerde Mioch zijn hoogst geregistreerde gemiddelde bij de PDC; 107,42 tijdens een 5-3 overwinning tegen Dutch Open-kampioen Berry van Peer.

Dit weekend worden ook vier Host Nation Qualifiers afgewerkt; kwalificatietoernooien voor spelers die wonen in het land waarin de Euro Tour wordt gehouden. In dit geval werden er vier qualifiers gespeeld voor Duitse spelers. Niko Springer en Lukas Wenig waren de gelukkigen voor de eerste Euro Tour van het jaar door zich te kwalificeren.

Finaleronde Non-tourkaart Qualifier
Martijn Dragt 5-4 Jelle Klaasen
Jeroen Mioch 5-3 Andy Boulton

Finaleronde Host Nation Qualifier
Niko Springer 5-3 Pascal Wirotius
Lukas Wenig 5-4 Niko Kurz

European Darts Open

Later op de vrijdagmiddag werd het tweede kwalificatietoernooi van de dag gespeeld, dit keer voor de European Darts Open in Leverkusen. Waar in het eerste toernooi twee Nederlanders zich kwalificeerden, was dit nu het geval voor twee Schotten; John Henderson en Andy Boulton. Henderson kon zijn tourkaart niet terugwinnen op Q-School, maar we gaan hem wel zien op de tweede Euro Tour van het jaar. De Schot versloeg Moreno Blom en Jack Main in de laatste twee wedstrijden met 5-2.

Boulton verloor in het eerste kwalificatietoernooi in de finaleronde, maar kon dit keer het ticket wel bemachtigen. In de finaleronde versloeg hij Christian Kist in een beslissende leg. Dit was ook het geval in de kwartfinales, waarin hij opnieuw Jeroen Mioch trof. ‘X-Factor’ revancheerde zich door de Nederlander met 5-4 te verslaan.

Rene Eidams en Nico Kurz kwalificeerden zich als Host Nation Qualifiers. Eidams versloeg Liam Maendl-Lawrence met een gemiddelde van 98, terwijl Kurz in een beslissende negende leg te sterk was voor Sven Hilling.

Finaleronde Non-tourkaart Qualifier
John Henderson 5-2 Jack Main
Andy Boulton 5-4 Christian Kist

Finaleronde Host Nation Qualifier
Rene Eidams 5-2 Liam Maendl-Lawrence
Nico Kurz 5-4 Sven Hilling

International Darts Open

Zaterdagochtend begonnen 60 spelers aan het derde kwalificatietoernooi van het weekend. Twee spelers die zich op vrijdag ook al plaatsten voor een toernooi, deden dit zaterdag weer; Jeroen Mioch en Andy Boulton. Mioch kwalificeerde zich voor zijn tweede Euro Tour na het verslaan van Dennie Olde Kalter (5-0), Berry van Peer (5-2), John Henderson (5-2) en Christian Kist (5-4) op een rij. Voor Boulton was het alweer zijn derde finale dit weekend, met twee keer succes. In de finaleronde rekende de Schot met 5-2 af met de Zwitser Stefan Bellmont.

Niko Springer en Liam Maendl-Lawrence kwalificeerden zich als Host Nation Qualifiers. Springer produceerde een gemiddelde van 114 in de finaleronde om Nico Kurz te verslaan. Maendl-Lawrence, 18 jaar, gaat in Riesa zijn Euro Tour-debuut maken.

Finaleronde Non-tourkaart Qualifier
Jeroen Mioch 5-4 Christian Kist
Andy Boulton 5-2 Stefan Bellmont

Finaleronde Host Nation Qualifier
Niko Springer 5-1 Nico Kurz
Liam Maendl-Lawrence 5-1 Steffen Siepmann

German Darts Grand Prix

Later op de zaterdag stonden 61 spelers aan de oche om te streden voor twee tickets voor de Euro Tour in München, later dit jaar. Andy Boulton, Francois Schweyen, Berry van Peer en Michael Pausch bleven over in de finaleronde. De Belg Schweyen kwam 4-0 voor tegen Boulton, maar kon het op één of andere manier niet afmaken. Boulton won vijf legs op een rij voor zijn derde Euro Tour-ticket op een rij. Van Peer kwam ook op achterstand, de relatief onbekende Oostenrijker kwam 4-2 voor. Pausch kreeg vervolgens meerdere matchdarts om met 5-2 en 5-3 te winnen, maar miste. ‘Bionic’ draaide de wedstrijd helemaal om en kon zo alsnog gaan zegevieren.

Liam Maendl-Lawrence bleef ongeslagen in de Host Nation Qualifier op de zaterdag. De talentvolle Duitser versloeg Lukas Wenig in de finaleronde. Dragutin Horvat was voor de eerste keer dit weekend succesvol, Nico Kurz werd met 5-0 verslagen.

Finaleronde Non-tourkaart Qualifier
Andy Boulton 5-4 Francois Schweyen
Berry van Peer 5-4 Michael Pausch

Finaleronde Host Nation Qualifier
Dragutin Horvat 5-0 Nico Kurz
Liam Maendl-Lawrence 5-3 Lukas Wenig

Austrian Darts Open

Zondag stond het laatste kwalificatietoernooi van het weekend op programma, er lagen twee tickets voor de Euro Tour in Oostenrijk voor het grijpen. Dit betekende dat alle Duitsers ook aan dit kwalificatietoernooi moesten meedoen. De Host Nation Qualifier voor de Oostenrijkers vindt plaats op de donderdag voordat het evenement begint.

Een totaal van 121 spelers begonnen aan het kwalificatietoernooi. Er was niet opnieuw succes voor Jeroen Mioch en Andy Boulton, beide spelers verloren vroegtijdig in het toernooi. Twee Nederlanders, een Schot en een Zwitser bereikten de finaleronde.

Jelle Klaasen eindigt het weekend toch met een positieve noot, hij kwalificeert zich voor de Austrian Darts Open. In de finaleronde tegen Dennie Olde Kalter wist hij een 4-3 achterstand om te draaien in een 5-4 overwinning. John Henderson kan zich klaarmaken voor zijn tweede Euro Tour-deelname van het jaar. ‘The Highlander’ versloeg Stefan Bellmont met 5-3.

Kwartfinales
Jelle Klaasen 5-2 Martijn Dragt
Dennie Olde Kalter 5-4 Franz Rötzsch
John Henderson 5-1 Jimmy van Schie
Stefan Bellmont 5-1 John Michael

Halve finales
Jelle Klaasen 5-4 Dennie Olde Kalter
John Henderson 5-3 Stefan Bellmont

Image courtesy of FOTO: Dart Stichting Brutus
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *