Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Vier Nederlanders voegen zich toe bij de laatste 64, acht Nederlanders in de loting

In de middagsessie van dag 1 van de UK Open werden de eerste drie rondes gespeeld. In de derde ronde kwamen in totaal 11 Nederlanders in actie. Lees hier meer over de Nederlanders. 

Jelle Klaasen 6-4 Jason Askew
Jelle Klaasen speelde in de eerste partij van de UK Open tegen de Rileys Qualifier Jason Askew. Askew begon erg goed, hij pakte namelijk de eerste twee legs. Klaasen kwam in de derde leg met een 14-darter op het scorebord. Met een 13-darter brak Klaasen terug naar 2-2. Met een 19-darter verzilverde de Nederlander de break en kwam zo op een 3-2 voorsprong. In de zesde leg miste Askew 2 darts op de dubbel, waardoor Klaasen de vierde leg op rij pakte. Met een 13-darter brak Askew meteen terug en hield met een 65-finish zijn eigen leg voor 4-4. Met een 17-darter hield ‘The Cobra’ zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint. In de tiende leg miste 4 darts op de dubbel voor 5-5, via dubbel 8 pakte Klaasen toch de 6-4 overwinning.

Maik Kuivenhoven 3-6 Gabriel Clemens
Maik Kuivenhoven speelde in de derde ronde tegen de Duitser Gabriel Clemens. Kuivenhoven mocht de partij beginnen, maar zag Clemens meteen breaken met een 84-finish. Kuivenhoven brak in de tweede leg meteen terug. De break werd niet verzilverd, met een 76-finish brak Clemens nogmaals en hield met een 12-darter zijn eigen leg voor 3-1. Kuivenhoven kwam goed terug, want met een 16-darter hield hij zijn eigen leg en brak met een 11-darter terug voor 3-3. Met een 13-darter wist Clemens toch weer te breaken voor een 4-3 voorsprong. Via dubbel 1 kwam de Duitser op matchpoint; 5-3. In de negende leg miste Kuivenhoven 2 darts op dubbel 8 om zijn eigen leg te houden, met een 106-finish wist ‘The German Giant’ met 6-3 te winnen.

Benito van de Pas 4-6 Martin Schindler
Benito van de Pas begon in de derde ronde ook tegen een Duitser, Martin Schindler. Van de Pas begon de partij en hield ook zijn eigen leg. Vervolgens wist Schindler 3 legs op rij te pakken voor eee 3-1 voorsprong. Met een 15-darter hield Van de Pas zijn eigen leg voor 3-2. Alle overige legs gingen met de darts mee, waardoor Schindler de partij met 6-4 wist te winnen. In de tiende leg miste Van de Pas 1 pijl op tops voor de rebreak.

Dirk van Duijvenbode 6-3 Darius Labanauskas
Nadat Dirk van Duijvenbode met 6-0 had gewonnen van Darius Labanauskas. De eerste drie legs gingen met de darts mee. In de vierde leg miste Labanauskas twee darts op de dubbel voor 2-2, met een belangrijke 92-finish plaatste Van Duijvenbode de break voor een 3-1 voorsprong. Met een 18-darter brak Labanauskas echter wel meteen terug naar 3-2. Met een 99-finish in 12 darts wist Van Duijvenbode de derde break op rij te plaatsen. Dit keer werd de break wel verzilverd, met een 58-finish werd het 5-2. Met een 18-darter hield Labanauskas, maar met een 15-darter wist Van Duijvenbode de partij met 6-3 te winnen.

Ron Meulenkamp 4-6 Richard North
Ron Meulenkamp nam het in de derde ronde op tegen Richard North. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg wist North een een 161-finish te produceren voor de break. Met een 14-darter werd de break verzilverd. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor North verrassend wist te winnen van Meulenkamp. In de legs die North won miste Meulenkamp minimaal 2 darts op de dubbel.

Yordi Meeuwisse 2-6 Ryan Joyce
Yordi Meeuwisse speelde in de derde ronde tegen Ryan Joyce. Meeuwisse begon erg matig aan de partij, Joyce won namelijk de eerste 3 legs. Met een 13-darter brak Meeuwisse en kwam op het scorebord. Met een 11-darter brak Joyce meteen terug voor een 4-1 voorsprong. In de zesde leg hield Joyce zijn eigen leg met een 14-darter; 5-1. Met een 106-finish hield Meeuwisse nog wel zijn eigen leg, maar met een 15-darter wist Joyce eenvoudig met 6-2 te winnen.

Jan Dekker 2-6 William O’Connor
Jan Dekker begon zijn UK Open op het tweede podium. O’Connor was de speler die als beste begon, hij won de eerste drie legs. Met een 13-darter kwam Dekker op het scorebord. Met een 17-darter hield O’Connor ook zijn eigen leg, voordat Dekker via dubbel 1 op 4-2 kwam. In de zevende leg gooide de Ier een belangrijke 64-finish voor 5-2, Dekker stond te wachten op dubbel 14. Met een knappe 11-darter wist ‘The Magpie’ de partij met 6-2 te winnen.

Kevin Doets 5-6 Simon Stevenson
Kevin Doets moest na overwinningen op Alfie Thompson en David Pallett het opnemen tegen Simon Stevenson. Stevenson begon scherp aan de partij door de eerste twee legs in 13 en 18 darts te pakken. Met een 70-finish hield Doets zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 2-1. Vervolgens gingen er 6 legs met de darts mee voor 5-4, waaronder een 12-darter van Doets. In de tiende leg brak Doets via dubbel 5 terug tot 5-5. In een gelijkopgaande beslissende leg kreeg Doets als eerste matchdarts, maar hij miste er 2 waardoor Stevenson via tops toch de overwinning pakte.

Vincent van der Voort 6-4 John Michael
Voormalig UK Open finalist Vincent van der Voort speelde op het tweede podium tegen John Michael. De eerste 4 legs gingen met de darts mee. In de vijfde leg begon Michael met 6 perfecte darts, maar uiteindelijk misten beide heren darts op de dubbel waardoor Michael via dubbel 1 de eerste break plaatste. Met een 100-finish werd de break verzilverd en kwam de Griek 4-2 voor. Met een 17-darter hield Van der Voort zijn eigen leg voor 4-3. Met een belangrijke 90-finish brak ‘The Dutch Destroyer’ terug naar 4-4. De break werd verzilverd via tops en zo kwam de Nederlander op matchpoint. Michael gooide een hele matige eigen leg waardoor Van der Voort via dubbel 5 de hele wedstrijd omdraaide; 6-4.

Wesley Harms 5-6 Martin Atkins
Wesley Harms speelde in de derde ronde tegen Martin Atkins, na overwinningen op Aaron Beeney en Justin Smith. De eerste drie legs gingen met de darts mee. In de vierde leg produceerde Harms een 13-darter voor 3-1. Met een 11-darter brak Atkins meteen terug en hield zijn eigen leg in 18 darts voor 3-3. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee voor 5-5. De beslissende leg mocht Harms beginnen en stond na 15 darts op 48 te wachten. ‘Sparky’ kreeg geen kans meer, want met een 138-finish wist Atkins de partij met 6-5 te winnen en speelt hij vanavond de laatste 64.

Niels Zonneveld 6-2 Mickey Mansell
Niels Zonneveld was de laatste Nederlander in actie in de derde ronde, hij speelde tegen Mickey Mansell. Zonneveld begon als betere speler aan de wedstrijd, hij won de eerste 2 legs. Mansell hield zijn eigen leg in 18 darts en even later brak hij in 16 darts terug naar 2-2. Met een 14-darter brak Zonneveld nogmaals. Met een 13-darter werd de break verzilverd voor een 4-2 voorsprong. Met een 14-darter plaatste de Nederlander uit Uitgeest de derde break en kwam zo op matchpoint. In de achtste leg wist Zonneveld dubbel 10 te gooien en zo zien we hem ook terug in de loting voor vanavond.

De overige uitslagen van de eerste drie rondes zijn hier terug te vinden.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Vier Nederlanders voegen zich toe bij de laatste 64, acht Nederlanders in de loting