Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Vierduizend darters doen een gooi naar de Dutch Open titel in Assen

Voor de zesde keer is de “Bonte Wever” in Assen gastheer van de Dutch Open. In het begin was het wennen. Toernooi directeur Niels de Ruiter.”We hadden toen geen tent, dat was een misvatting, we konden de drukte niet aan”. In het tweede jaar, hadden we een tent op de ijsbaan, niet ideaal maar beter. Daarna verdween de ijsbaan in Assen.

De Bonte wever werd ingrijpend verbouwd, met als gevolg veel meer ruimte voor dartspelers en het toernooi groeide, met ruim 4000 spelers, tot het grootste darttoernooi ter wereld.”We kunnen nu de ruimte veel beter indelen”, zegt “Bonte Wever” medewerker Anita ter Veld. Met een hoop mensen zijn we lang bezig om alles in te richten, een leuke klus.”De ijsspeedway is er niet meer, maar gelukkig wel dit toernooi, besluit ter Veld.

Bier en darten gaat nog steeds hand in hand, en het feest op zaterdagavond is inmiddels even befaamd als het toernooi. Steeds meer deelnemers zijn uitgeschakeld, en lopen met een biertje door de zalen. Het is warm en druk, Juichende spelers lopen langs de net verslagen mannen en vrouwen. Het regent opmerkingen als, ik  miste teveel dubbels, de wedstrijden zijn te kort enzovoort. “Dit is het moeilijkste toernooi ter wereld”, verteld een van de 4000 deelnemers, Armando Slotboom uit Assen. “Zoveel deelnemers, en als je even niet oplet lig je eruit”. Begin januari speelde hij Q-School in Hildesheim. Hij verloor met 5-3 van Darius Labanauskas. “Dat is mijn volgende doel, ik wil nog een keer de PDC WK te halen, maar dat is vooral een kwestie van veel spelen en veel toernooien halen. Maar eerst maar eens maar dit klusje klaren”. Inmiddels zit hij bij de laatste 512, dus nog hij moet nog even vandaag. Martin Adams blijft onverminderd populair, hij gaat meer op de foto met spelers en fans dan dat hij dartpijlen gooit. Maar de tweevoudig winnaar in Assen, geniet van elke seconde. De sympathieke Engelsman wil een gooi doen naar zijn derde titel, zeker nu Mark McGeeney en Glenn Durrant er niet meer bij zijn, zij zijn overgestapt. Maar ergens zullen zij deze unieke sfeer in Assen missen.

Morgen zijn de laatste zijn 64 aan de beurt, dus het gros is naar huis of vind een plek in de zaal, die morgen weer afgeladen vol zit. En voor diegene die het moeten missen vanaf half een ‘s middags zendt RTV Drenthe het toernooi rechtstreeks uit, ook al voor de zesde keer.

 

Image courtesy of FOTO: Pim Huberts (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.