Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Vijf Nederlanders bereiken tweede ronde UK Open

Vrijdagmiddag begon voor de 18e keer het UK Open in Minehead.  Er deden dit jaar 23 Nederlanders mee en de eerste ronde mochten er direct 7 in actie komen waarbij er twee Nederlandse onderonsjes waren.

Harms – Beeney 6-3
Wesley Harms was de eerste Nederlander die in actie mocht komen in de eerste ronde. De debutant die dit jaar over kwam van de B.D.O.  mocht het op baan 6 opnemen tegen Aaron Beeny. Beeny was een relatief onbekende speler die dit jaar op de derde dag van de Q-school voor het eerst een tourcard behaalde. Harms mocht de wedstrijd aanvangen en behield eenvoudig zijn eigen leg maar door gemiste darts zag Harms de gevangenisbewaarder uit Sittingborne langszij komen in de tweede leg. Harms kon de trebbles moeilijk vinden en zag Beeny hem breaken in de derde leg. Beeny wist deze break niet te verzilveren en “Sparkey” brak in 16 darts terug voor de 2-2. Beeny wist geen indruk te maken en zag Harms eenvoudig weglopen naar 4-2. Harms kwam beter in de wedstrijd en pakte in 12 darts de zevende leg om op matchpoint te komen. Beeny kwam met o.a. zijn tweede 180 in 15 darts terug tot 3-5 waarna Harms in 19 darts de wedstrijd in zijn voordeel beslechte.

Van Trijp – Koltsov 6-4
Van Trijp kreeg op baan 6 een lastige tegenstander met Rus Koltsov. De jonge Van Trijp (23 red.)  startte moeizaam en dag Koltsov in 15 darts eenvoudig de eerste leg pakken. Van Trijp behield zijn eigen leg in 16 darts voor de 1-1. Koltsov miste twee darts voor de 2-1 waarop de man uit Etten-Leur in 17 darts de break plaatste voor 2-1. De vierde leg was een kopie van de derde en nu was het de Rus die profiteerde en zo op 2-2 kwam. Koltsov wist zijn leg te behouden voor de 3-2 waarop Van Trijp een versnelling in zetten en drie leg achter elkaar pakte in 14, 15 & 19 darts en zo op matchpoint kwam. Koltsov kwam met een knappe 118 finish terug tot 4-5. Van Trijp hield zijn hoofd koel en pakte in 20 darts verrassende winst met 6-4.

Telnekes – Kleermaker 6-3
Het eerste Nederlands onderonsje van de dag begon op baan 8 goed voor Telnekes die zijn eigen leg behield om vervolgens in 17 darts Kleermaker te breken voor 2-0. Telnekes verzilverde in 15 darts en een 112 finish de break om zo 3-0 voor te komen. Kleermaker wist in 18 darts de vierde leg te pakken en zo op het bord te komen. In 13 darts wist de man uit Deventer de voorsprong uit te breiden naar 4-1. Beide spelers behielden hun eigen leg waardoor Telnekes op 5-2 kwam. Kleermaker wist terug te komen tot 3-5 maar zag Telnekes in 19 darts de wedstrijd met 6-3 naar zich toe trekken.

Van Peer – Roelofs 6-3
Het tweede Nederlandse onderonsje werd vanmiddag gespeeld op baan 7. Roelofs mocht starten en pakte in 15 darts zijn leg. Van Peer maakte, mede door zijn eerste 180, gelijk in  18 darts. Beide spelers behielden hun eigen legs in 17 & 21 darts voor de 2-2. Van Peer had in de vijfde leg het initiatief maar zag Roelofs nog bijna langszij komen maar zag Roelofs de dubbel net missen waarop Van Peer de eerste break pakte en zo 3-2 voor kwam. Beide spelers behielden hun leg waardoor Van Peer 4-3 voor bleef. In de achtste leg kwam Van Peer onder druk maar met een knappe 112 finish behield de man uit Roosendaal toch zijn leg om zo op 5-3 te komen. De negende leg stond Roelofs ruim voor maar vier volle beurten op de dubbel waren niet besteed aan hem waardoor  Ven Peer alsnog de leg pakte in 17 darts en zo de eerste ronde door kwam met een 6-3 overwinning.

Doets – Thompson 6-1
Kevin Doets moest het de eerste ronde opnemen tegen de pas 16 jarige Alfie Thompson. Doets startte prima door in 13 de eerste leg te pakken en Thompson te breaken.  Doets verzilverde de break door in 16 darts de 2-0 te maken. Met zijn eerste 180 brak Doets wederom Thompson om zo 3-0 voor te komen. Thompson kreeg wat kansen in de volgende legs maar wist deze niet te pakken waardoor de Nederlander snel naar 4-0 uit liep. De vijfde leg miste Thompson wederom een dart op de dubbel waarop Doets in 15 darts op matchpoint kwam. Thompson liet zien niet voor niets zich gekwalificeerd te hebben door in 13 darts op het bord te komen. De Nederlander liet het niet verder komen door in de volgende leg twee keer 180 te gooien en in 17 darts de wedstrijd te winnen.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *