Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Landman - WDF World Championship 2023

Vijf Nederlanders overleven eerste ronde UK Open

Vier/Vijf Nederlanders hebben de eerste ronde op de UK Open 2024 overleeft. Onder andere Chris Landman, Wessel Nijman en Wesley Plaisier mogen door naar ronde twee.

Een recordaantal van 28 Nederlanders doet dit jaar mee aan de UK Open: voor 10 hiervan begon het avontuur al in de eerste ronde. Jitse van der Wal mocht de dag openen tegen John Haines: de Fries gooide het grootste gedeelte van zijn partij ruim boven de 95 gemiddeld, maar kreeg een aantal smerige finishes om zijn oren waardoor hij met 6-3 verloor. Ook Patrick Geeraets en Christian Kist waren er al vroeg bij. De landgenoten troffen elkaar in de eerste partij op bord 3, waarbij Geeraets mede door een 120-finish aan het langste eind trok: 6-3.

Plaisier en Meulenkamp maken indruk

Sinds vorig jaar worden alles 8 banen uitgezonden, maar slechts twee daarvan zijn echt op een podium. Drie Nederlanders kregen in de eerste ronde de eer om daar op te verschijnen. Wesley Plaisier, die zich via de Challenge Tour van vorig jaar voor de UK Open plaatste, kwam als eerste in actie. De winnaar van de WDF World Masters kreeg met Connor Scutt een moeilijke loting, maar wist in een beslissende leg aan het langste eind te trekken. Een 18-darter was hierin genoeg. Ron Meulenkamp noteerde een partij later een geweldige terugkeer op dit toernooi. ‘The Bomb’ kwam tegen Rusty-Jake Rodriguez tot een gemiddelde van boven de 96, waardoor hij overtuigend met 6-1 won.

Voor Jelle Klaasen is de terugkeer bij de PDC tot nu toe nog geen succes. Op de vloer liep het al stroef, en vandaag werd hij in ronde één afgetroefd door de Nieuw-Zeelander Haupai Puha. Missers op de dubbels waren de grootste boosdoener: 6-4.

Landman en Nijman slaan toe

De andere vier overige Nederlanders in ronde één moesten het doen op de buitenbanen. Voor Martijn Dragt werd dat een nachtmerrie: tegen Jack Male stond hij in de beslissende leg na twaalf pijlen op 35, maar daarna miste hij meer dan 10 matchdarts. Male profiteerde en won zo alsnog. Ook Bradly Roes kende geen succes: de jonge Nederlander ging lang mee met Benjamin Drue Reus, maar verloor uiteindelijk met 6-4.

Chris Landman en Wessel Nijman mochten wel juichen. Landman kwam tegen Christopher Toonders snel met 5-1 voor, waarna hij de Duitser nog twee legs gunde. Nijman maakte het zich tegen David Sumner nog even lastig, maar ook hij boekte uiteindelijk zijn plek in ronde twee, via een 108-finish, met een 6-3 overwinning.

Uitslagen

Eerste ronde
John Haines 6-3 Jitse van der Wal
Patrick Geeraets 6-3 Christian Kist
George Killington 6-4 Radek Szaganski
Harry Lane 6-3 Dominik Grüllich
Wesley Plaisier 6-5 Connor Scutt
Dom Taylor 6-5 Brandon Western
Jack Male 6-5 Martijn Dragt
Bradley Brooks 6-3 Cam Crabtree
Ron Meulenkamp 6-1 Rusty-Jake Rodriguez
Tim Wolters 6-3 Ashley Coleman
Rhys Griffin 6-5 Harry Gregory
Tom Lonsdale 6-4 Lukas Wenig
Scott Mitchell 6-4 Leighton Bennett
Joshua Richardson 6-5 Darryl Pilgrim
Thibault Tricole 6-5 Jules van Dongen
Michael Taylor 6-5 Paul Krohne
Brett Claydon 6-4 Thomas Lovely
Matthew Dennant 6-4 Jeffrey de Graaf
Joe Croft 6-5 William Borland
John Henderson 6-4 Kevin Burness
Haupai Puha 6-4 Jelle Klaasen
Robert Grundy 6-3 Michele Turetta
Chris Landman 6-3 Christopher Toonders
Leonard Gates 6-4 Conan Whitehead
Danny Lauby 6-3 Nathan Rafferty
Benjamin Drue Reus 6-4 Bradly Roes
Darren Beveridge 6-4 Jason Hogg
Owen Bates 6-5 Andy Boulton
Jenson Walker 6-4 Sebastian Bialecki
Wessel Nijman 6-3 David Sumner
Jacques Labre BYE
Jarred Cole BYE

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *