Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - German Darts Grand Prix 2024

Vijf uit vijf: Danny Noppert grijpt Players Championship-titel

Danny Noppert weet één ding zeker: als hij de finale op een Players Championship-toernooi haalt, dan wint hij hem ook. Voor de vijfde keer in zijn carrière grijpt hij een titel op de vloer bij de PDC.

Na twee titels in 2023 is ‘The Freeze’ ook goed begonnen aan 2024. Op de European Tour etaleerde hij zijn goede vorm al, wat zich vandaag uitbetaald in al weer zijn zesde titel bij de PDC. De winnaar van de UK Open 2022 was niet de enige Nederlander met een goede dag: Gian van Veen haalde de halve finale (waarin hij nipt tekort kwam tegen Luke Humphries), terwijl Kevin Doets tot de kwartfinale kwam. Danny van Trijp werd een ronde daarvoor uitgeschakeld door een ontketende Gary Anderson, die eerder op de dag tot een gemiddelde van 114.15 was gekomen.

Ook Stefan Bellmont is een vermelding waard. De Zwitser schakelde zowel Michael Smith als Rob Cross uit, waarna hij strandde in de kwartfinale. Uiteindelijk bleven twee kanonnen over. Humphries is dé speler van dit moment, maar Noppert trok zich daar in de finale niks van aan. Tot 6-6 bleef het gelijk opgaan, waarna de Fries het scherpste was in de eindfase. Met legs in 14 en 15 pijlen sloeg hij toe, waardoor hij zich voor het derde jaar op rij verzekerde van minimaal één titel. Het jaar is nog lang: kan hij dit weekend ook toeslaan op de European Tour?

Uitslagen

Kwartfinales
Luke Humphries 6-4 Gary Anderson
Gian van Veen 6-5 Stefan Bellmont
Radek Szaganski 6-5 Andrew Gilding
Danny Noppert 6-3 Kevin Doets

Halve Finales
Luke Humphries 8-7 Gian van Veen
Danny Noppert 7-2 Radek Szaganski

Finale
Danny Noppert 8-6 Luke Humphries

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *