Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Vijfde Nederlander naar derde ronde: Noppert wint

Danny Noppert heeft zijn openingspartij op het PDC WK overleefd. In een prima partij versloeg hij de Canadees David Cameron met 3-1 in sets. Lees hier meer.

Sterke start voor Noppert

De partij werd begonnen door Danny Noppert en hield met een 17-darter zijn eigen leg. David Cameron hield in 14 darts ook zijn eigen leg, nadat hij een 170-finish miste op de dubbel. Noppert ging prima door met scoren en dat leverde hem in 14 darts een 2-1 voorsprong op. De vierde leg begon de Fries met een maximale score en pakte in 13 darts de eerste set.

Noppert breidt voorsprong uit

Na een korte pauze plaatste Noppert meteen de break, met een 115-finish werd de Canadees gebroken. Een matige leg volgde van beide heren, maar het was Cameron die in 20 darts meteen terug brak. Cameron kon dit niet vervolgen met het behouden van zijn eigen leg, Noppert gooide een knappe 72-finish voor de derde break op een rij. ‘The Freeze’ werd de eerste speler in de tweede set die zijn eigen leg hield, een 68-finish leverde hem een 2-0 voorsprong op in sets.

Noppert verslaat Cameron

Na de laatste pauze begon Noppert prima aan de derde set, met een 65-finish hield hij zijn eigen leg. In de tweede set kreeg Noppert de kans om de deur definitief dicht te gooien, maar miste twee pijlen op de dubbel. Hierdoor kon ‘Excalibur’ toch zijn eigen leg houden. Nadat Noppert in 18 darts zijn eigen leg hield en Cameron een 13-darter gooide, moest er een beslissende leg komen. Noppert kreeg op een 74-finish één matchdart op tops, maar die werd gemist. Cameron profiteerde, met een 100-finish pakte hij de set.

De vierde set begon explosief met een 180’er van beide heren. Het was Noppert die de leg naar zich toe trok, met een 76-finish in 12 darts plaatste de Fries direct de break. Dit vervolgde hij met een 17-darter in zijn eigen leg en was wederom één leg verwijderd van ronde drie. Cameron bleef wél goed doorgooien, met een 13-darter bleef de Canadees in de wedstrijd. Kon hij de break ook ongedaan maken? Het antwoord was nee. Noppert antwoordde met een 13-darter in zijn eigen leg en zo zien we na kerst ook terug op het WK. Noppert verslaat Cameron met 3-1 in sets (3-1,3-1,2-3,3-1)

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 95,03 / 57,9%
David Cameron: 90,26 / 46,2%

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *