Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Vijftal spelers slaan dubbelslag tijdens UK Euro Tour Qualifiers

Vandaag begon het Euro-Tour seizoen. Op twee kwalificatietoernooien mochten de Tourcard-houders en de top van de Challenge Tour uit het Verenigd Koninkrijk uitvechten wie er op de European Darts Open en de German Darts Championship mochten staan. Voor elk toernooi konden 18 darters zich kwalificeren.

European Darts Open
Voor het eerste EuroTour toernooi, in Leverkussen, namen Tourcard-houders (top 16 van de Order of Merit heeft zich automatisch geplaatst) en de top-darters van de Challenge Tour, het tegen elkaar op. Opvallend was dat er vrijwel alleen maar Engelsmannen kwalificeerden, alleen debutant William Borland mocht een andere nationaliteit bijschrijven: de man komt uit Schotland.

Opvallend was het aantal grote namen dat een ticket misgreep. Zo verloor Mark McGeeney van Mervyn King in een wedstrijd om het ticket (6-3). Maar ook Stephen Bunting, Steve West, James Wilson en Steve Lennon verloren in de beslissingsronde. Chris Dobey verloor opvallend van Ross Smith. Ook John Henderson, Alan Norris, Kyle Anderson, Devon Peterson en Brendan Dolan wisten zich niet te plaatsen. Nathan Aspinall verloor al vroeg in het toernooi met 6-1 van Ryan Meikle, maar wist een gemiddelde van 108.2 te noteren. Over het algemeen was Glen Durrant de beste darter op het kwalificatietoernooi. Hij speelde 3 wedstrijden: 116.4, 103.7 en 106.0 waren de gemiddelden.

Gekwalificeerden:
Mervyn King Engeland
Justin Pipe Engeland
Scott Taylor Engeland
Ricky Williams Engeland
Adam Hunt Engeland
Steve Beaton Engeland
William Borland Schotland
Ross Smith Engeland
Glen Durrant Engeland
Ritchie Edhouse Engeland
Josh Payne Engeland
Ted Evetts Engeland
Matthew Dennant Engeland
Ryan Meikle Engeland
Martin C. Atkins Engeland
Matthew Edgar Engeland
Wayne Jones Engeland
Jason Wilson Engeland

German Darts Championship
De tweede qualifier die de spelers uit het Verenigd Koninkrijk mochten spelen, was voor de German Darts Championship die in Hildesheim wordt gespeeld. Net als de eerste Qualifiers wisten veel geplaatste spelers zich niet te plaatsen voor ene Euro Tour. Steve West, Steve Lennon, Chris Dobey, John Henderson, Kyle Anderson wisten zich voor geen één Euro Tour te plaatsen. Voor Mervyn King, Steve Beaton, Martin Atkins, Josh Payne en Scott Taylor was het een uitstekende dag, zij wisten alle 5 dubbelslag te slaan. Glen Durrant verloor in de finaleronde van Mickey Mansell met 6-5.

Gekwalificeerden:
Merving King Engeland
Martin Atkins Engeland
James Wilson Engeland
Ricky Evans Engeland
Steve Beaton Engeland
Dave Prins Engeland
Luke Humphries Engeland
Andrew Gilding Engeland
Jamie Hughes Engeland
Josh Payne Engeland
Mickey Mansell Noord-Ierland
Scott Taylor Engeland
Simon Stevenson Engeland
Nathan Aspinall Engeland
Andy Boulton Engeland
Robert Thornton Schotland
Keegan Brown Engeland

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *