Vincent van der Voort door naar de kwartfinale na winst op Chris Dobey

Zaterdagavond mochten Vincent van der Voort en Chris Dobey de wedstrijd herbeleven van het vorige WK,  deze clash eindigde toen in een overwinning voor de Engelsman. Maar nu hoopte de Nederlander op een andere uitkomst. Lees hier het wedstrijdverslag …

Dobey mocht beginnen aan de wedstrijd nadat hij achter het podium het bullen had gewonnen. Hoewel was het de Nederlander die als eerste toesloeg, hij gooide de leg uit in 13 darts, 1-0. De volgende leg was ook voor ‘VvdV’, hij gooide een 93 finish uit terwijl Dobey stond te wachten op 84, 2-0. Vervolgens mistte Vincent 1 dart op de dubbel om nog een keer te breaken, een 18 darter voor Dobey, 2-1. Hierna gooide de Engelsman 6 perfecte darts om zo de leg voor hem binnen te slepen, maar het was niet genoeg, Vincent pakte alsnog zijn eigen leg in 13 darts, 3-1. Voor de pauze mistte Dobey 6 darts op de dubbel, waardoor van der Voort op een voorsprong kwam van 4-1.

Chris Dobey kwam goed uit de pauze, hij gooide namelijk een 150 finish (T19, T19, D18) om zo Vincent te breaken, 4-2. Vervolgens mistte Dobey 4 dubbels, waardoor van der Voort terug kon breaken naar 5-2. In de volgende leg gooide de man uit Purmerend een 110 finish, waardoor hij zijn eigen leg hield, 6-2. Dobey sloeg wel terug door zijn eigen leg te houden in 17 darts, 6-3. Dobey mistte wederom dubbels waardoor Vincent zijn eigen leg weer hield en zo de pauze inging met 7-3.

Na de 2e pauze hield Dobey zijn eigen leg in 15 darts, 7-4. Gelukkig voor de Nederlander won hij de volgende leg waardoor hij 2 legs verwijderd was van de winst, 8-4. Dobey bleef nog in de race door zijn eigen leg te houden in 13 darts, 8-5. De ‘Dutch Destroyer’ kreeg bijna de ‘big fish’ tegen, maar dat bleek niet te baten, want hij won de leg in 17 darts, 9-5. Daarna is het ook gelijk afgelopen voor de Engelsman, van der Voort wint de partij in 10 legs tegen 5 en is zo door naar de kwartfinale in Göttingen. Hij moet het opnemen tegen de winnaar van de westrijd Nathan Aspinall tegen Gerwyn Price.

Vincent van der Voort:
Gemiddelde: 96.63
Dubbelpercentage: 45.45% (10/22) 

Chris Dobey:
Gemiddelde: 94.29
Dubbelpercentage: 22.73% (5/22)

Deel met:


Plaats een reactie