Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Vincent van der Voort geeft overwinning uit handen tegen Stephen Bunting

Vincent van der Voort nam het in de vierde ronde van de UK Open op tegen Stephen Bunting op het tweede podium. Lees hier meer. 

Stephen Bunting mocht de partijen beginnen, maar miste 2 darts op de dubbel voor de voorsprong. Met een 46-finish plaatste Vincent van der Voort meteen de break. In de tweede leg brak Bunting meteen terug met een 160-finish. In de derde leg plaatste Van der Voort de derde break op een rij. Met een 13-darter werd de break verzilverd voor een 3-1 voorsprong. Met een belangrijke 107-finish hield Bunting zijn eigen leg. Met een belangrijke 96-finish brak Bunting terug, nadat Van der Voort 2 darts op de dubbel had gemist. Met een 18-darter hield ‘The Bullet’ zijn eigen leg en kwam daarmee op een 4-3 voorsprong. In leg 8 miste de Nederlander een 82-finish, met een 86-finish brak Bunting naar 5-3. Bunting miste een 75-finish om de break te verzilveren, met een 115-finish brak Van der Voort terug naar 5-4. De laatste leg voor de pauze ging via dubbel 16 naar de Nederlander voor 5-5.

Na een korte pauze gingen de eerste twee legs met de darts mee. In leg 13 miste Bunting een 150-finish op dubbel 15, Van der Voort profiteerde optimaal met een 82-finish in 14 darts voor een 7-6 voorsprong. Van der Voort verzilverde de break via dubbel 1, nadat Bunting 6 darts op de dubbel had gemist. Met een 16-darter hield Bunting zijn eigen leg voor 8-7. Met een belangrijke 89-finish hield ‘The Dutch Destroyer’ zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint; 9-7. Met een 17-darter hield Bunting zijn eigen leg voor 9-8. In leg 18 miste Van der Voort 3 matchdarts, waardoor Bunting via dubbel 8 er 9-9 van maakte. Door een aantal slechte beurten van de Nederlander in de beslissende leg wist Bunting met een 16-darter toch de overwinning te pakken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Stephen Bunting: 90,59 / 28,57%
Vincent van der Voort: 89,3 / 36%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Vincent van der Voort geeft overwinning uit handen tegen Stephen Bunting