Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Vincent van der Voort

Vincent van der Voort in beslissende leg langs Boulton

Afgelopen middag werd de laatste 32 van de Players Championship Finals afgewerkt in Minehead. In de eerste partij op het tweede podium bleek Vincent van der Voort met 6-5 te sterk voor Andy Boulton. Lees hier meer.

Vincent van der Voort begon het toernooi vrijdagavond op het tweede podium met een 6-3 overwinning op landgenoot Jelle Klaasen. Andy Boulton wist vrijdagmiddag op het hoofdpodium knap met 6-5 te winnen van Joe Cullen. Zaterdagmiddag troffen beide spelers elkaar op het tweede podium in Minehead.

Vincent van der Voort begon de middagsessie en deed dat erg sterk, hij hield zijn eigen leg met een 14-darter. Dat niveau hield de Nederlander ook vast in de tweede leg, met een 81-finish in 12 darts brak hij Andy Boulton. In de derde leg leek Van der Voort de break te verzilveren, maar miste 6 pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Boulton meteen terug breaken naar 2-1. Een leg later verzilverde Boulton ook de break, in 13 darts maakte de Schot er 2-2 van. Van der Voort gooide in zijn eigen leg een belangrijke 177-score en kwam met een 82-finish weer op voorsprong. In de zesde leg miste Boulton 4 pijlen op de dubbel, waardoor Van der Voort de kans kreeg op opnieuw te breaken. Toch kreeg de Nederlander dit niet voor elkaar, hij miste drie pijlen op de dubbel. Hierdoor kon de Schot toch nog zijn eigen leg houden, via dubbel 7 werd het 3-3.

Van der Voort vergat dat moment snel en hield met een 121-finish in 12 darts opnieuw zijn eigen leg; 4-3. Boulton antwoordde geweldig, want hij wist zijn eigen leg ook te houden in 12 darts met een 100+finish. Boulton kwam namelijk met een 129-finish op gelijke hoogte; 4-4. In de negende leg miste Van der Voort opnieuw drie pijlen op de dubbel, Boulton strafte het af en brak via dubbel 8 naar een 5-4 voorsprong en mocht gaan gooien voor de wedstrijd! Toch gaf ‘The Dutch Destroyer’ niet op en brak meteen terug, in 14 darts werd het 5-5. Van der Voort begon de allesbeslissende leg en deed dat met twee scores met twee triples. Dit bleek ook de beslissing te zijn, via tops plaatste Van der Voort zich voor de laatste 16!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Vincent van der Voort: 97,57 / 27,27%
Andy Boulton: 90,17 / 45,45%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *