Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Vincent van der Voort kwalificeert zich voor World Series Finals

Afgelopen middag en avond streden 94 tourkaarthouders, in Niedernhausen, voor de laatste 4 plaatsten op de World Series of Darts Finals, die van 18 t/m 20 september in Oostenrijk op het programma staat. Uiteindelijk wisten Steve Beaton, Joe Cullen, Harry Ward en Vincent van der Voort zich te kwalificeren.

Vincent van der Voort

Vincent van der Voort is de enige Nederlander die zich wist kwalificeren voor de World Series of Darts Finals via het kwalificatietoernooi. Hij begon het toernooi als geplaatste speler en begon in de tweede ronde tegen Josh Payne. Met een gemiddelde van 100 werd er met 5-3 gewonnen. Bij de laatste 32 werd er met 5-4 gewonnen van Marko Kantele, die matchdarts miste. Bij de laatste 16 had Van der Voort weinig moeite met Scott Waites, het werd 5-2.

In de finaleronde was Madars Razma de tegenstander. De Let was eerder op de dag te sterk voor Bunting, Humphries en Hughes. In de finaleronde kwam de Let 2-1 voor, maar zag ‘The Dutch Destroyer’ 3 legs op een rij pakken voor een 4-2 voorsprong. In de zevende leg miste Van der Voort 4 matchdarts, waardoor Razma zijn eigen leg hield voor 4-3. Een leg later wist Van der Voort met een 92-finish toch de overwinning en het ticket te pakken.

Overige qualifiers

Steve Beaton doet het toch elke keer maar weer, hij wist weer een kwalificatietoernooi door te komen. Dit keer was het te sterk voor Dirk van Duijvenbode (5-2), Andy Hamilton (5-1), Steve Lennon (5-2) en Gabriel Clemens (5-3).

Joe Cullen kende ook een goede dag. Hij wist met overwinningen op Ryan Meikle (5-1), Barrie Bates (5-2), Callan Rydz (5-2) en Jesus Noguera (5-3) zijn plaats op de World Series of Darts Finals te verdienen.

Harry Ward werd de verrassing van de dag. In 2019 wist hij in zijn debuutjaar op het PDC-circuit al een vloertoernooi te winnen, vrijdagavond wist hij zich te plaatsen voor de World Series of Darts Finals. ‘Big H’ boekte knappe overwinningen op Jan Dekker (5-2), William O’Connor (5-3), Christian Bunse (5-3), Joe Murnan (5-3) en op Chris Dobey (5-3) en mag zich gaan voorbereiden op zijn deelname in Oostenrijk.

Finaleronde:
Steve Beaton 5-3 Gabriel Clemens
Joe Cullen 5-3 Jesus Noguera
Harry Ward 5-3 Chris Dobey
Vincent van der Voort 5-3 Madars Razma

Nederlanders

In totaal deden er 16 Nederlanders mee aan de World Series of Darts Finals. Van die 16 Nederlanders waren er 4 Nederlanders die geplaatst waren in het kwalificatietoernooi, en begonnen dus in de tweede ronde. Zij werden vergezeld met 7 andere landgenoten. Yordi Meeuwisse, Danny Noppert, Ron Meulenkamp, Martijn Kleermaker, Jermaine Wattimena en Vincent van der Voort wisten de laatste 32 te bereiken. Alleen Meulenkamp en Van der Voort wist te winnen om zo bij de laatste 16 te belanden. Dat was het eindstation voor ‘The Bomb’, die met 5-1 verloor van Chris Dobey. Van der Voort wist zich uiteindelijk te kwalificeren.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *