Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Vincent van der Voort

Vincent van der Voort met andere pijlen eenvoudig langs Hughes

Vincent van der Voort is doorgestoten naar de tweede ronde van de Czech Darts Open. Afgelopen vrijdagavond werd voormalig winnaar in Praag, Jamie Hughes, met 6-1 uitgeschakeld. Lees hier meer.

Vincent van der Voort heeft tot nu een erg matig jaar gehad. De Nederlander heeft moeite met het winnen van wedstrijden en staat daardoor ook ruim buiten alle TV-toernooien, inclusief het WK. Tijdens één van de Premier League-avonden liet ‘The Dutch Destroyer’ bij Viaplay doorschemeren dat hij aan het kijken is of hij nog wel door wil gaan. De Nederlander kwalificeerde zich een paar weken geleden wel voor de Czech Darts Open, waarin hij vrijdagavond Jamie Hughes trof.

Van der Voort begon de wedstrijd, met zijn oude set Winmau pijlen, en deed dat erg indrukwekkend. Een 61-finish zorgde gelijk voor de break, waarna hij de break in 12 pijlen verzilverde voor een snelle 2-0 voorsprong. In de derde leg stond Hughes pas na 18 pijlen op een dubbel, maar dat was niet genoeg om op het scorebord te komen. De Nederlander gooide dubbel 14 voor de tweede break van de wedstrijd.

Een leg later leek Hughes de break meteen ongedaan te maken, maar miste twee pijlen op de dubbel. Van der Voort was wel effectief op de dubbels, via tops werd het 4-0! In de vijfde leg kwam ‘Yozza’ dan toch op het scorebord, dankzij een 16-darter hield hij zijn eigen leg. In de volgende twee legs kreeg de Engelsman nog vier pijlen op de dubbel, maar uiteindelijk gingen beide legs naar de speler uit Purmerend. Een 18- en 17-darter zorgden voor een gemakkelijke 6-1 overwinning.

Zaterdagmiddag treft Van der Voort de UK Open-kampioen Andrew Gilding in de tweede ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Vincent van der Voort: 93,22 / 66,7%
Jamie Hughes: 88,84 / 11,1%

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Vincent van der Voort met andere pijlen eenvoudig langs Hughes