Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Vincent van der Voort met goed spel naar tweede ronde

Vrijdagmiddag is de eerste European Tour van 2022 van start gegaan, de International Darts Open. In de vijfde wedstrijd van de middagsessie zorgde Vincent van der Voort voor de eerste overwinning voor Nederland. In een goede partij werd Adam Gawlas verslagen. Lees er hier meer over.

Het was Vincent van der Voort die de partij mocht beginnen. Van der Voort begon scorend goed, maar kreeg één van zijn drie pijlen op dubbel 4 er niet in. Adam Gawlas wist meteen te profiteren en brak gelijk via dubbel 10. Van der Voort wist een leg later meteen terug te breaken met een geweldige 137-finish en pakte de voorsprong terug via dubbel 4.

Vervolgens gingen er vier legs met de darts mee, waaronder opnieuw een 100+ finish (157) van de Nederlander, waardoor het 4-3 in het voordeel was van Van der Voort. In de achtste leg gooide Gawlas twee maximale scores, maar het was ‘The Dutch Destroyer’ die met scores van 177,134,139 en een 54-finish in 12 darts de break pakte. Die break gaf Van der Voort niet meer uit handen. Hij begon de negende leg met een 180’er en zorgde met een 86-finish ervoor dat hij met 6-3 won.

Zaterdagmiddag treft Van der Voort de nummer 4 van de wereld, James Wade.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Vincent van der Voort: 103,69 / 50%
Adam Gawlas: 97,93 / 37,5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *