Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Vincent van der Voort met prima finishes naar laatste 16

Afgelopen avond werden de laatste eerste ronde partijen van de World Grand Prix afgewerkt in Leicester. In de derde partij speelde Vincent van der Voort een prima partij! Met twee keer een 3-2 setwinst schakelt hij Gabriel Clemens uit. Lees hier meer.

Vincent van der Voort mocht de wedstrijd beginnen en deed dat erg goed met een 17-darter in zijn eigen leg. Gabriel Clemens antwoordde vervolgens met een knappe 14-darter. In de derde leg miste Van der Voort zijn eerste 5 openingsdubbels. De Duitser stapte in, met een 96-finish in 15 darts kwam Clemens op een 2-1 voorsprong in de eerste set. Toch wist Clemens de set niet binnen te hengelen. Van der Voort kwam ijzersterk terug, want hij wist met een 104-finish in 12 darts terug te breaken naar 2-2. De Nederlander opende de vijfde leg meteen en hield dat initiatief vast. Dankzij een 82-finish pakte Van der Voort de eerste set.

Na een korte pauze begon Clemens met de tweede set. Van der Voort kreeg meteen de kans op de break, maar 64 werd gemist op tops. Hierdoor hield Clemens met een belangrijke 69-finish toch nog zijn eigen leg. Een matige leg volgde van de Nederlander, die hierdoor zijn eigen leg inleverde. Clemens gooide dubbel 8 en brak daarmee naar een 2-0 voorsprong in set 2. ‘The German Giant’ begon een leg later met drie gemiste openingsdubbels, waardoor Van der Voort met een 16-darter de break meteen ongedaan maakte. Die break werd in vierde leg verzilverd via dubbel 5 en zo kwam er weer een beslissende leg in de set. Beide heren waren meteen open in de eerste beurt, maar was het de Nederlander die beter scoorde. Met een zakelijke 61-finish in 15 darts wist ‘The Dutch Destroyer’ zo toch nog de set naar zich toe te slepen en zo ook de wedstrijd; 2-0 (3-2,3-2)!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Vincent van der Voort: 91,05 / 62,50%
Gabriel Clemens: 84,53 / 66,67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *