Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken

Vincent van der Voort net ten onder na een enorm spannende wedstrijd tegen Price

De laatste kwartfinale van de Europian Championship werd gespeeld op de zondagmiddag in Göttingen. Het was onze bloedeigen Vincent van der Voort die het op moest nemen tegen Gerwyn Price. Lees hier het wedstrijdverslag… 

Het is de man uit Wales die de wedstrijd mag beginnen, hij deed dit door zijn eigen leg te houden in 18 darts, 0-1. Vervolgens was het de andere man die ook zijn eigen leg hield, 1-1. In de volgende leg mistten beide mannen dubbels, maar het was alsnog Price die de legwinst binnen kon slepen, 1-2. Het ging tot nu toe met de legs mee, want Vincent pakte hierna ook zijn leg voor de 2-2. Het ging ook door tot de pauze want Price pakte ook zijn eigen leg weer om met een voorsprong de rust in te gaan, 2-3.

Het was de Nederlander die goed uit de pauze kwam en zijn eigen leg hield in 17 darts, 3-3. Vervolgens was het Price die ook zijn eigen leg hield om weer op een 1 leg voorsprong te komen. Maar het is Vincent die daarna de stand weer gelijk trok, een 14 darter voor de 4-4. Gerwyn Price produceerde daarna weer een 14 dart leg om weer voor te komen, 4-5. De mannen gingen wel weer met een gelijkspel de 2e pauze in, want van der Voort zorgde voor de 5-5 in 15 darts.

Price kwam uit de 2e pauze met 5 perfecte darts, wat genoeg was voor de legwinst, 5-6.  Ook van der Voort pakte zijn eigen leg om zo de stand WEER gelijk te trekken, 6-6. Daarna was het weer de man uit Wales die zijn eigen leg hield, hij deed dit in 13 darts, 6-7.  In de volgende leg was het eindelijk raak, Gerwyn Price gooide een 170 finish om zo een break te bemachtigen, 6-8. Daarna was het bijna weer een 170 finish voor Price, maar het was de Nederlander die gelijk weer terug breakte, 7-8. Beide mannen mistten dubbels in de 16e leg, maar het was Vincent die alsnog de stand gelijk trok, 8-8. Hierna stond van der Voort in de volgende leg te wachten op 40, maar de man uit Wales gooide een 72 finish voor een 8-9 voorsprong. Helaas was de wedstrijd hierna ook afgelopen, Price pakte de laatste leg in 13 darts, wat betekende een 8-10 nederlaag voor de Nederlander. Gerwyn Price neemt het in de volgende ronde op tegen Michael Smith.

Vincent van der Voort:
Gemiddelde: 98.05
Dubbelpercentage: 40% (8/20)

Gerwyn Price:
Gemiddelde: 96.56
Dubbelpercentage: 31.25% (10/32)

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *