Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Vincent van der Voort verslaat wisselvallige Aspinall

De middagsessie van dag 11 van het WK werd afgesloten met nog een Nederlander, Vincent van der Voort mocht het opnemen tegen Nathan Aspinall. Lees alles terug over die wedstrijd.

Superstart voor Van der Voort

Vincent van der Voort won vooraf de bull en mocht daardoor de partij beginnen. Van der Voort begon erg scherp, met een 180’er in de eerste beurt en een 110-finish hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg gebeurde bijna hetzelfde, met een maximale score en dit keer een 121-finish brak hij Nathan Aspinall. Met een 15-darter pakte Van der Voort eenvoudig de eerste set.

Van der Voort verdubbelt voorsprong

Nathan Aspinall begon aan de tweede set, maar leverde meteen zijn eigen leg in. Aspinall miste tops voor een 160-finish, waardoor Van der Voort met een 56-finish meteen brak. In de tweede leg kreeg Aspinall de kans om terug te breaken, maar miste twee pijlen op dubbel 16. Van der Voort verzilverde via dubbel 5 de break. Ook in de derde leg kreeg Aspinall een pijl op de dubbel, maar dubbel 16 werd gemist op een 62-finish. Een belangrijke 113-finish bracht Van der Voort op een 2-0 voorsprong in sets.

Aspinall vecht zich terug

Na de tweede pauze begon de Nederlander aan set 3, maar miste drie darts op de dubbel. Aspinall stapte in en pakte via tops zijn eerste leg. Een leg later wist Aspinall de break te verzilveren in 18 darts. Met een 17-darter hield Van der Voort vervolgens wel zijn eigen leg. In de vierde leg pakte Aspinall met knappe 81-finish in 12 darts de set af van de Nederlander.

Aspinall begon goed aan de vierde set door zijn eigen leg in 14 darts te houden en via dubbel 18 te breaken naar 2-0. In de derde leg miste Aspinall een 108-finish op dubbel 16 voor de set, waardoor Van der Voort met een 50-finish terug brak naar 2-1. De break werd verzilverd met een 69-finish voor 2-2. In de beslissende leg begon Aspinall met een maximale score en maakte er met een 13-darter 2-2 in sets van.

Slot is toch voor Van der Voort

Van der Voort begon aan set 5 na de laatste pauze. In de eerste leg kreeg Aspinall meteen een breakkans, maar een 66-finish werd gemist. Hierdoor hield de Nederlander met veel geluk zijn eigen leg. De Engelsman begon met twee 180’ers, maar miste 7 pijlen op de dubbel, waardoor Van der Voort er met een 17-darter 2-0 van maakte. In de derde leg kreeg Van der Voort 4 setdarts, maar miste. Hierdoor hield Aspinall in 21 darts zijn eigen leg en brak daarmee terug. Echter kon Aspinall geen enkele triple vinden in zijn eerste 5 beurten, waardoor Van der Voort via dubbel 4 op een 3-2 voorsprong kwam in sets!

Aspinall begon aan set 6, maar gooide opnieuw geen goede leg. Van der Voort profiteerde daarvan door 74 uit te gooien voor de break. De break werd verzilverd met een 16-darter en kwam daarmee op matchpoint. Met een knappe 13-darter bleef Aspinall in de set en kwam terug tot 2-1. ‘The Dutch Destroyer’ bleef erg koel en zorgde er met een 14-darter voor dat hij met 4-2 zege naar de laatste 16 gaat!

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Vincent van der Voort: 93,77 / 40,54%
Nathan Aspinall: 91,03 / 28,57%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *