Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross

‘Voltage’ slaat toe: Rob Cross wint Players Championship 11

Rob Cross heeft zaterdagmiddag zijn eerste titel van 2023 gepakt. In Leicester schreef de Engelsman Players Championship 11 op zijn naam. In de finale werd er afgerekend met Mike de Decker. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Zaterdagmidag begonnen 118 tourkaarthouders en 10 Challenge Tour-spelers aan het elfde vloertoernooi van het jaar. Michael van Gerwen was ondanks een schouderblessure toch aanwezig in Leicester, maar hij slaagde er niet in om te winnen. Van Gerwen gooide een gemiddelde van 101, maar het was Boris Krcmar die met 6-5 won. Ook Jules van Dongen boekte een knappe overwinning, hij versloeg Gary Anderson met 6-3 in de eerste ronde. Jonny Clayton, Kim Huybrechts, Ryan Searle en Raymond van Barneveld konden na één wedstrijd ook terugkeren naar hun hotel.

Diverse geplaatste spelers wisten niet door te dringen tot hun bordfinale. Zowel Dirk van Duijvenbode, Chris Dobey, Andrew Gilding, Stephen Bunting als Krzysztof Ratajski werden allemaal uitgeschakeld in de tweede ronde. Aan de andere kant slaagden Joe Murnan, Radek Szaganski, Lee Evans, Scott Williams, Jurjen van der Velde, Kevin Doets, Niels Zonneveld en Jimmy Hendriks er wel in om de bordfinale (laatste 32) te bereiken.

Daarvan wisten er vier ongeplaatste spelers de kwartfinales te halen; Murnan, Szaganski, Zonneveld en Hendriks. Murnan had hiervoor overwinningen nodig op drie geplaatste spelers: Ross Smith, Dimitri van den Bergh en Dave Chisnall. Szaganski ging in de kwartfinales nog even door met winnen, een gemiddelde van 107 werd Joe Cullen met 6-1 verslagen. Ook Zonneveld bereikte de halve finales door landgenoot Hendriks met 6-3 de baas te zijn.

Uiteindelijk waren het Rob Cross en Mike de Decker die overbleven in de finale. Cross deed dit met overwinningen op Owen Roelofs (6-4), Florian Hempel (6-1), Scott Waites (6-5), Lee Evans (6-0), Joe Murnan (6-1) en Radek Szaganski (7-6). De Decker bereikte zijn allereerste PDC Senior-finale. Dit ging ten koste Harry Ward (6-5), Luc Peters (6-1), Luke Humphries (6-5), Jurjen van der Velde (6-5), Gerwyn Price (6-5) en Niels Zonneveld (7-5).

Finale

Nadat de beginfase van de finale gelijk op ging, met o.a. een 141-finish van De Decker, was het Cross die het eerste verschil maakte in de zesde leg. Bij een stand van 3-2 brak Cross de Belg met een 13-darter om vervolgens met een 72-finish de break te verzilveren voor een 5-2 voorsprong. Nadat legs 8 en 9 met de darts meegingen, plaatste ‘Voltage’ in de tiende leg opnieuw een break. Een 89-finish zorgde ervoor dat Cross op matchpoint kwam. Een leg later maakte Cross het in stijl af, een 146-finish zorgde voor een 8-3 overwinning in zijn eerste titel van 2023. Ondanks dat hij de finale niet won, lijkt ‘The Real Deal’ zo goed als zeker van zijn debuut op de World Matchplay en doet daarnaast goede zaken voor deelname aan de World Grand Prix.

Rob Cross: 101,59 / 61,5%
Mike de Decker: 86,94 / 60%

Nederlanders

Niels Zonneveld was de beste Nederlander van de dag, hij bereikte zijn beste presatie op een Players Championship-toernooi door de halve finales te halen. Jimmy Hendriks had na een slechte start aan het seizoen ook iets om tevreden mee te zijn, hij bereikte de kwartfinales. Kevin Doets en Jurjen van der Velde verloren bij de laatste 16, terwijl voor Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena de laatste 32 het eindstation was.

Uitslagen

Kwartfinales
Rob Cross 6-1 Joe Murnan
Radek Szaganski 6-1 Joe Cullen
Mike de Decker 6-5 Gerwyn Price
Niels Zonneveld 6-3 Jimmy Hendriks

Halve finales
Rob Cross 7-6 Radek Szaganski
Mike de Decker 7-5 Niels Zonneveld

Finale
Rob Cross 8-3 Mike de Decker

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *