Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Kyle Anderson

Voorbeschouwing European Championship: wie zijn de favorieten en outsiders?

Donderdagavond start de European Championship in Dortmund. Het toernooi werd de afgelopen 4 jaar gewonnen door Michael van Gerwen. Hij is dit jaar ook de grote favoriet, maar wie zijn de andere favorieten en outsiders? Dat lees je in dit artikel.

Favorieten
Michael van Gerwen
Michael van Gerwen won dit jaar al 8 van de 13 Euro Tour toernooien en dat zegt al genoeg waarom hij de grote favoriet is! Hij neemt het in de eerste ronde op tegen Paul Nicholson! Weet Van Gerwen die partij te winnen dan staat Steve West of Mervyn King in de tweede ronde te wachten.

Peter Wright
Een andere favoriet in de speelhelft van de Nederlander is Peter Wright, hij kende een niet al te best Euro Tour seizoen en is daarom ook als negende geplaatst. De vorm van de Schot wordt met het toernooi steeds beter, zo bereikte hij de World Grand Prix finale met goed spel. Het laatste toernooi voor Wright, de European Darts Trophy was geen goed toernooi voor ‘Snakebite’. In de tweede ronde was Klaasen met 6-3 te sterk. Wright treft in de eerste ronde Jermaine Wattimena. In de tweede ronde zal Simon Whitlock of Steve Beaton de tegenstander zijn.

Mensur Suljovic
De Oostenrijker Mensur Suljovic kent een erg goed seizoen in 2018. Op het Euro Tour circuit won hij de Danish Darts Open. Suljovic is als tweede geplaatst en de favoriet om de finale te bereiken aan zijn speelhelft. Suljovic speelt in de eerste ronde tegen Cristo Reyes. Weet ‘The Gentle’ te winnen, dan is Darren Webster of Stephen Bunting de volgende tegenstander in Dortmund.

Daryl Gurney
De laatste favoriet volgens ons is Daryl Gurney. Gurney speelde een constant Euro Tour seizoen met drie kwartfinales en twee halve finales. Gurney is als elfde geplaatst en treft ‘Rapid’ Ricky Evans in de eerste ronde. Weet ‘Superchin’ te winnen dan staat James Wade of Martin Schindler in de tweede ronde te wachten.

Outsiders
Joe Cullen
Joe Cullen is één van de tweede outsiders in het bovenste speelhelft. Cullen is als vijfde geplaatst en dan komt mede door het behalen van 6 kwartfinales en 2 halve finales. Ook op de World Matchplay kwam de Engelsman ver en kreeg matchpijlen om Anderson te verslaan. In de eerste ronde van het European Championship speelt Cullen tegen Jelle Klaasen. In de tweede ronde staat aartsrivaal Michael Smith of Steve Lennon te wachten.

Steve Beaton
De andere outsider in het bovenste speelhelft in Steve Beaton. Beaton is een enorme constante speler de laatste jaren en is erg moeilijk te verslaan. Zo bereikte hij op de laatste 2 Players Championships een halve finale en een laatste 16. In Dortmund begint hij tegen de nummer 8 geplaatste Simon Whitlock. Weet Beaton de Australiër te verrassen, dan wacht Peter Wright of Jermaine Wattimena in de tweede ronde.

James Wilson
De eerste outsider in het onderste speelhelft is James Wilson. Wilson bereikte in 2018 zijn eerste Euro Tour finale. Deze verloor hij met 8-6 van Michael van Gerwen. Door het behalen van de finale is Wilson als 23ste geplaatst en treft Jonny Clayton in de eerste ronde. Clayton is een speler die nog wel eens op belangrijke momenten dubbels gaat missen. Daarom denken wij dat Wilson wel eens ver in het toernooi kan komen, want in de tweede ronde wordt Max Hopp of William O’Connor de tegenstander.

Kyle Anderson
De laatste outsider in het onderste speelhelft is Kyle Anderson. Anderson bereikte vorig jaar de halve finales, waar hij ook nog eens 2 matchdarts miste voor een finaleplaats. Dit deed de Australiër in een waanzinnige partij tegen Michael van Gerwen. Anderson wist namelijk ook een 9-darter te gooien, die hieronder te zien is. Op de laatste 2 vloertoernooien liet Anderson zien dat hij terug in vorm is, want tijdens Players Championship 22 noteerde ‘The Orginal’ gemiddeldes van 102,6, 108,7 en 113,0! Anderson treft in de eerste ronde wel de nummer 3 geplaatste Gerwyn Price. Als de Welshmen wordt verslagen, dan wordt de volgende tegenstander de winnaar van Adrian Lewis tegen Dave Chisnall.

Alle informatie over het European Championship is te vinden op ons toernooicenter!

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *