Voorbeschouwing PDC WK 2020 Dag 13 Avondsessie

Michael van Gerwen verzekerde zich op vrijdag van de kwartfinales, kan Jeffrey de Zwaan er voor zorgen dat er twee Nederlanders de laatste acht halen? Lees hier de voorbeschouwingen.

Peter Wright vs Jeffrey de Zwaan
Na zijn geweldige optreden tegen Dave Chisnall treft Jeffrey de Zwaan met Peter Wright nu weer een topspeler. De Zwaan kende in 2019 een goed jaar. Hij won een Players Championship, en plaatste zich naast de World Matchplay en World Grand Prix ook voor het EK. Op de Development Tour won hij een toernooi met een gemiddelde van 100 plus over al zijn wedstrijden. Op de Pro Tour was zijn gemiddelde over 85 westrijden 95.23, wat hem een 13e plaats in totaal opleverde. Overwinningen op Darin Young en Dave Chisnall brachten hem hier. Ook Wright heeft toch wel weer een goed jaar gegooid, vooral het najaar. Zijn beste prestaties waren het winnen van de German Darts Masters en de titel samen met Gary Anderson tijdens de World Cup of Darts. Daarnaast bereikte Wright ook nog finales van de Champions League of Darts en de Grand Slam of Darts. Op The Masters kwam Wright tot de halve finales, op de overige majors was de eerste of tweede ronde het eindstation. Op de vloer wist ‘Snakebite’ drie titels te pakken en verloor daarnaast nog in drie halve finales en drie kwartfinales. Ook op de Euro Tour deed Wright het goed. Drie keer was de kwartfinale het eindstation, vier keer de halve finales. Een keer verloor de Schot de finale van een Euro Tour, waar Ian White met 8-7 te sterk was. Wright eindigde op een jaargemiddelde van 97,78. Twee Aziatische overwinningen, op Noel Malicdem en Seigo Asada, had hij er voor nodig om de laatste 16 te halen. Van de drie onderlinge duels won De Zwaan er twee. Toch lijkt Wright hier licht de favoriet, zeker omdat hij het tempo zal bepalen. Wij verwachten een 4-3 overwinning voor ‘Snakebite’.

Glen Durrant vs Chris Dobey
Een Noord-Engels onderonsje in partij twee van de avond. Om precies te zijn. Middlesbrough vs Newcastle. Durrant kent een geweldig debuutseizoen bij de PDC, op drie TV-toernooien haalde hij de halve finales. Glen Durrant wist in zijn allereerste partij op het PDC WK te winnen van Damon Heta. Het werd 3-0 voor de drievoudig BDO wereldkampioen, die een gemiddelde van 95,36 en een dubbelpercentage van 56,25% noteerde. Daarnaast wist ‘Duzza’ ook de hoogste finish van allemaal te gooien, een 170. Gurney werd bij de laatste 32 aan de kant gezet met 4-2. Hij gaat het bij de laatste 16 dus opnemen tegen de 29-jarige Chris Dobey. Hij kwam in zijn eerste partij op het WK 2-0 in sets voor tegen Ron Meulenkamp, die zich helemaal terug knokte tot 2-2 in sets. Meulenkamp kwam zelfs 2-0 voor in de beslissende set en miste 2 matchdarts, uiteindelijk bleek Dobey toch met 4-2 te sterk te zijn in de vijfde set. Dobey eindigde op een gemiddelde van 96,33 en een dubbelpercentage 36,67%. Zijn tweede wedstrijd was nog een stuk spannender voor ‘Hollywood’, hij kreeg het erg lastig met sensatie Fallon Sherrock. Toch won Dobey met 4-2. Twee keer dit jaar troffen Durrant en Dobey elkaar, twee keer was Duzza de sterkste. Toch kan het hier erg spannend gaan worden. Durrant heeft meer ervaring, en dat zou hem wel eens kunnen gaan helpen. Wij voorspellen een 4-3 overwinning voor Durrant.

Gerwyn Price vs Simon Whitlock
De op het oog grootste uitdager van Michael van Gerwen sluit de avond af. Gerwyn Price neemt het op tegen Simon Whitlock. Gerwyn Price kwam in zijn eerste partij van het WK enorm goed weg tegen William O’Connor, Price won met 3-2 in een partij waar de Ier de gehele partij beter was. De Welshmen noteerde een gemiddelde van slechts 90,98 en een dubbelpercentage van 46,15%. Tegen John Henderson ging het een stuk beter, lange tijd kwam zijn gemiddelde boven de 110 uit in een 4-0 overwinning. Whitlock wist in zijn eerste wedstrijd eenvoudig winnen van Harry Ward. Hij verloor slechts twee legs van de Engelsman. Whitlock noteerde een keurig gemiddelde van 93,87 en een dubbelpercentage 39,13%. Tegen King was hij de sterkste in een erg vreemde wedstrijd. King had gemakkelijk met 4-1 kunnen winnen, maar gemiste dubbels op de verkeerde momenten zorgden ervoor dat Whitlock toch aan het langste eind trok. Al 14 keer troffen beide mannen elkaar, de overwinningen werden precies gelijk verdeeld. Price won de laatste ontmoeting dit jaar met 6-5. Toch lijkt de Welshman hier nu een maatje te groot voor de Australiër. Wij verwachten dan ook een 4-1 overwinning voor ‘The Iceman’.

Bekijk hieronder de voorspellingen van vier van onze redacteurs en de voorspellers van de WK Poule!

Deel met:


Plaats een reactie