Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 10 Middagsessie

Na drie dagen rust gaat er zondagmiddag weer gedart worden in Alexandra Palace. Er wordt vanmiddag een start gemaakt met de derde ronde, best of 7 sets. Vanmiddag komt Jermaine Wattimena o.a. in actie. Lees hier een voorbeschouwing.

Krzysztof Ratajski vs Simon Whitlock

Dag 10 van het WK begint meteen met een kraker, Krzysztof Ratajski tegen Simon Whitlock. Ratajski won in de tweede ronde met 3-0 van Ryan Joyce. Dit deed de Pool met een gemiddelde van 100,41 en een dubbelpercentage van 45%. Ratajski produceerde drie maximale scores en een hoogste finish van 126. Ratajski is dit jaar als 15de geplaatst en dat heeft hij o.a. te danken aan twee finales op de vloer, waar hij er één van won tijdens Players Championship 4. Op TV was de beste prestatie een kwartfinale bij de World Matchplay waar hij o.a. Jermaine Wattimena en Gabriel Clemens versloeg.

Hij gaat het opnemen tegen de nummer 18 geplaatste Simon Whitlock. Hij versloeg in een kraker Darius Labanauskas met 3-2 in sets. Whitlock gooide een gemiddelde van 101,21 en een dubbelpercentage van 36,36%. Daarnaast gooide de Australiër nog 10 keer 180. Whitlock lijkt dus in zijn beste vorm te steken. Op TV deed ‘The Wizard’ het dit jaar ook erg goed. Op de World Matchplay, World Grand Prix en Grand Slam of Darts wist Whitlock op alle drie toernooien Michael van Gerwen uit te schakelen. Uiteindelijk was op de World Matchplay de kwartfinales het einde, terwijl bij de World Grand Prix en de Grand Slam of Darts in de halve finales verloren werd. 

De heren hebben vier keer eerder tegen elkaar gestaan, twee keer was het tijdens de Home Tour. Ratajski won twee van de wedstrijden, Whitlock won er ook twee. Wij verwachten dat dit ook weer een spannende wedstrijd gaat worden. Als Ratajski weer zijn niveau haalt van zijn eerste partij, denken we dat dit zomaar tot een beslissende set kan gaan. Wij voorspellen een 4-2 overwinning voor Whitlock, op basis van zijn vorm en ervaring op het WK.

Kim Huybrechts vs Ryan Searle

In de tweede partij van de middag komen twee ongeplaatste spelers in actie, Kim Huybrechts en Ryan Searle. Huybrechts won in de eerste ronde met een whitewash van Di Zhuang. Huybrechts gaf geen leg af, en noteerde een gemiddelde van 104,05 en een dubbelpercentage van 60%! In de tweede ronde was de Belg met 3-1 in sets te sterk voor de nummer 10 geplaatste Ian White. Huybrechts gooide opnieuw een gemiddelde boven de 100, dit keer 101,59. Daarnaast gooide Huybrechts 50% van zijn dubbels en gooide hij 8 keer 180. De Belg eindigde op de achtste plaats op de Pro Tour Order of Merit, met twee halve finales op de vloer.

Hij treft met Ryan Searle een andere ongeplaatste speler. Searle versloeg Danny Lauby in de eerste ronde met 3-2 in sets. Searle noteerde een gemiddelde van 98,31, een dubbelpercentage van 36,11% en gooide 4 maximale scores en 26 keer 140+ scores. In de tweede ronde gaf hij geen enkele set af tegen de nummer 23 geplaatste Jeffrey de Zwaan. Ondanks 9 keer 180 van de Nederlander, won de Engelsman met 3-0 in sets. Dit deed Searle met een gemiddelde van 92,72 en 45% op de dubbels. Searle kwalificeerde zich als nummer twee van de Pro Tour Order of Merit en dat geeft meteen aan hoe goed de Engelsman was dit jaar. Hij won namelijk zijn eerste PDC-titel dit jaar, hij schreef Players Championship 3.

De heren zijn elkaar drie keer eerder tegen gekomen, Huybrechts won er twee van. Een van de ontmoetingen was dit jaar tijdens de UK Open, ‘The Hurricane’ won die partij met 10-8. Wij voorspellen dat dit ook weer een spannende partij gaat worden, vooral als Searle zijn finishes gooit. Op dit moment is de Belg qua scores beter en op basis daarvan gaan wij voor een 4-2 zege voor de Zuiderbuur.

Dimitri van den Bergh vs Jermaine Wattimena

De middag wordt afgesloten met een partij tussen België tegen Nederland, oftewel Dimitri van den Bergh tegen Jermaine Wattimena. Van den Bergh is dit jaar als negende geplaatst en dat heeft hij vooral te danken aan zijn goede resultaten op TV. Naast de World Matchplay titel stond hij ook nog in de kwartfinales van de UK Open en in de halve finales van de Grand Slam of Darts. Van den Bergh won in zijn eerste wedstrijd met 3-0 van Paul Lim. De Belg speelde erg sterk, na twee sets stond hij boven de 110 gemiddeld te spelen. Uiteindelijk eindigde dat gemiddelde op 105,61. Het dubbelpercentage eindigde op 52,94% en gooide zes maximale scores. Een speler dus om rekening mee te houden.

De tegenstander is de nummer 24 geplaatste Jermaine Wattimena. De Nederlander heeft opnieuw stappen gezet dit jaar. Op de vloer bereikte hij opnieuw een finale, maar werd weer verloren. Op TV lukte het dit jaar nog niet echt, alleen op de Grand Slam of Darts en de Players Chamionship Finals won hij één partij. Wordt dit WK dan zijn doorbraak? Wattimena won in zijn eerste partij van het WK met 3-1 in sets van Nick Kenny. Wattimena eindigde op een gemiddelde van 90,59 en een dubbelpercentage van 32,26%. Dit zal in de volgende rondes echt veel beter moeten om ver in het WK te komen.

Van den Bergh en Wattimena hebben vier keer eerder tegen elkaar gespeeld, ‘The Machine Gun’ won drie van de vier ontmoetingen. Slechts één van deze partijen werd gespeeld op een podium, tijdens een Euro Tour in 2019 won Wattimena 6-4. Van den Bergh zal wel als duidelijke favoriet beginnen aan deze wedstrijd, op alle fronten is hij beter dan de Nederlander. Wattimena zal als hij kans wil maken veel meer moeten scoren en beter moeten finishen, dan wat hij deed in zijn partij tegen Kenny. Wij voorspellen een 4-1 overwinning voor ‘The Dreammaker’.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *