Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gary Anderson

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 11 Avondsessie

Maandagavond staat in het teken van Gary Anderson en de verassing van het toernooi de Amerikaan Danny Baggish, zij zullen aan de derde ronde beginnen van het WK. Lees hier een uitgebreide voorbeschouwing.

Gary Anderson vs Mensur Suljovic

De avondsessie wordt afgetrapt met een mooi potje: Anderson tegen Suljovic. Twee ervaren heren die dit jaar wat afgezakt zijn op de wereldranglijst. Bij Anderson kwam dit met name door blessureleed. Terwijl Suljovic vaak niet afreisde naar Engeland door het coronavirus. Beide titanen hebben vele gevechten met elkaar gestreden in het verleden. Eentje die er echt uitsprong is de World Matchplay finale van 2018. Anderson won na verlenging met 21-19. Suljovic won zijn eerste en tot nu toe enige tv titel van Anderson tijdens de Champions League of darts in 2017. Beide heren lijken weer in vorm te geraken, gezien de gemiddeldes van ronde 1 die richting de 100 gingen. Suljovic heeft geen goede herinneringen aan het WK hij kwam nooit voorbij de laatste 16, terwijl Anderson dit toernooi al twee keer wist te winnen. De favoriet voor deze ontmoeting zal dan ook de ‘Flying Scotsman’ zijn.

Gerwyn Price vs Brendan Dolan

De tweede partij van de avond gaat tussen de nummer drie van de wereld: Price en de nummer dertig van de wereld: Dolan. De langzame Dolan kan wel eens voor problemen gaan zorgen tegen ‘The Iceman’. Price liet in ronde 1 zien nog niet in topvorm te verkeren, terwijl Dolan een goed jaar op de vloer achter de rug heeft. Op het podium laat de Noord-Ier het vaak afweten. De laatste keer dat de twee elkaar troffen won Dolan, dit was een Players Championship toernooi in 2019. Al met al lijkt Price toch torenhoog favoriet en zal Dolan sterk moeten zijn op zijn finishes om er een spannende wedstrijd van te maken.

Glen Durrant vs Danny Baggish

De laatste wedstrijd van de avond is wellicht de meest interessantste. Danny Baggish verkeert in grote vorm en versloeg al Heta en Lewis. Durrant speelde ronduit slecht en had geluk dat zijn tegenstander niet kwam opdagen, toch zorgde de 3-0 zege niet voor zelfvertrouwen voor de drievoudig Lakeside kampioen. Baggish laat zich steeds meer gelden als de beste speler uit Noord-Amerika. Met name zijn 170-finish tegen Lewis maakte grote indruk. De twee speelden nog nooit tegen elkaar en op basis van de ervaring lijkt Durrant favoriet.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *