Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 11 Middagsessie

Maandagmiddag staat in het teken van Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort, zij zullen aan de derde ronde beginnen van het WK. Lees hier een uitgebreide voorbeschouwing.

Jose de Sousa vs Mervyn King

De middagsessie van de maandagmiddag begint met Jose de Sousa tegen Mervyn King. De Sousa is dit jaar als 14de geplaatst voor het WK, de Portugees kende een geweldig 2020. In 2019 wist hij twee vloertoernooien te winnen, in 2020 was hij twee keer succesvol op het podium. Hij won de European Darts Grand Prix in Sindelfingen door Michael van Gerwen met 8-4 te verslaan in de finale. Een paar weken later won ‘The Special One’ zijn allereerste major, hij won de Grand Slam of Darts. Hij was in de finale met 16-12 te sterk voor James Wade. Op de vloer stond hij drie keer in de finale. Hij begon zijn vierde WK met een 3-1 zege op Ross Smith, dit werd zijn allereerste overwinning ooit op het WK. De Sousa noteerde in die partij een gemiddelde van 93,93 en een dubbelpercentage van 37,50%. Daarnaast gooide hij 6 maximale scores.

Hij neemt het op tegen de nummer 19 geplaatste Mervyn King. King kende een goed laatste half jaar, met o.a. een finale bij de Players Championship Finals. Hij versloeg op weg naar die finale Dave Chisnall, Danny Noppert, Karel Sedlacek, Damon Heta en Peter Wright. In de finale verloor King in een allesbeslissende leg van Michael van Gerwen. Op de Euro Tour wist King een kwartfinale en een halve finale te behalen. King won in zijn eerste wedstrijd van het WK met 3-1 in sets van Max Hopp. King noteerde een gemiddelde net onder de 100; 99,64. King eindigde daarnaast op 44% op de dubbels en produceerde 5 maximale scores.

De spelers hebben één keer eerder tegen elkaar gespeeld, dit was tijdens Players Championship 17 in 2019 toen De Sousa met 6-3 won. Als beide heren hun niveau halen kan dit zeker een spannende partij. Op basis van de ervaring en het niveau van de eerste wedstrijd gaan we voor een 4-2 zege voor ‘The King’, De Sousa won slechts één partij op het WK tot zover.

Dirk van Duijvenbode vs Adam Hunt

In de tweede partij van de middag komen twee ongeplaatste spelers in actie, Dirk van Duijvenbode tegen Adam Hunt. Van Duijvenbode kwalificeerde zich voor het WK als nummer 3 van de Pro Tour Order of Merit, dat betekent dat Van Duijvenbode een geweldig jaar heeft gehad. Op de vloer en op een Euro Tour bereikte Van Duijvenbode al een halve finale. Tijdens de World Grand Prix kwam alles samen, hier verloor hij in de finale van Gerwyn Price. In de eerste ronde van het WK versloeg hij Bradley Brooks met 3-2 in sets. Van Duijvenbode begon erg matig, waardoor hij de eerste twee sets verloor. Daarna ging ‘Aubergenius’ beter gooien en won hij 9 van de laatste 10 legs. De Nederlander eindigde op een gemiddelde van 92,57 en een dubbelpercentage van 37,04%. In de tweede ronde wist hij Rob Cross met 3-2 in sets te verslaan. Van Duijvenbode stond nooit voor, behalve toen hij de allesbeslissende leg won. Dit deed de Nederlander met drie scores van 134 en een knappe 99-finish. ‘The Titan’ noteerde een gemiddelde van 95,54 en een dubbelpercentage van 29,27% in die partij.

Hij gaat het opnemen tegen Adam Hunt, hij kwalificeerde zich als nummer 17 van de Pro Tour Order of Merit. Hunt laat het hele jaar wel al goed spel zien, met o.a. een laatste 16 bij de Grand Slam of Darts. Daarnaast versloeg hij Damon Heta tijdens de derde Euro Tour met 6-1 en een gemiddelde van 100.89. Tijdens Players Championships kwam hij nooit verder dan de laatste 16, maar door veelvuldig zijn eerste wedstrijd van de dag te winnen sprokkelde hij toch genoeg prijzengeld bij elkaar. Hij versloeg in de eerste ronde Lisa Ashton met 3-2 in sets. Dit deed Hunt echter wel met goed spel. Hunt noteerde een gemiddelde van 94,29, een dubbelpercentage van 41,94% en gooide vier keer de maximale score. In de tweede ronde kwam hij tegen een gehavende Jamie Hughes, hij liet na de partij weten dat hij een elleboogblessure heeft opgelopen. Hunt won de partij hierdoor erg eenvoudig, het werd 3-0. Een gemiddelde van 91,77 en een dubbelpercentage van 34,62% was genoeg om voor het eerst de derde ronde te behalen op het WK.

De spelers zijn elkaar één keer eerder tegen gekomen, dit was tijdens Players Championship 8 van dit jaar. Van Duijvenbode won die partij met 6-5 in legs. Van Duijvenbode is, met zijn prestaties of het hele jaar, de favoriet in deze wedstrijd. Echter heeft Van Duijvenbode liever dat hij in de underdogpositie zit. Bij Brooks ging het daardoor bijna verkeerd, want daar zat hij in een favorietenrol. Wij verwachten wel dat Van Duijvenbode deze partij naar zich toe gaat trekken, een 4-2 overwinning voor de Nederlander.

Nathan Aspinall vs Vincent van der Voort

De middag wordt afgesloten met Nathan Aspinall tegen Vincent van der Voort. Aspinall is dit jaar als nummer 6 geplaatst voor het WK en behaalde de laatste twee jaar de halve finales. Op de vloer wist hij twee toernooien te winnen. Op TV ging het dit jaar wat minder voor Aspinall, hij haalde maar één keer de kwartfinales. Dat was tijdens de Grand Slam of Darts. ‘The Asp’ versloeg in zijn eerste wedstrijd Scott Waites in een thriller. Waites begon fantastisch door de eerste twee sets te pakken met een gemiddelde van boven de 105 gemiddeld. Daarnaast zakte Waites wat in en kwam Aspinall terug tot 2-2 in sets. In de beslissende set was het Waites die op een 2-1 voorsprong kwam met een geweldige 125-finish (BULL-25-BULL). In de vierde leg kreeg Waites 4 matchdarts, maar werden allemaal gemist. Aspinall profiteerde en won de wedstrijd met 3-2 in sets! Het gemiddelde van Aspinall kwam terecht op 92,7, gooide een dubbelpercentage van 48% en gooide slechts twee 180’ers.

Hij mag het opnemen tegen de nummer 27 geplaatste Vincent van der Voort. De Nederlander kent een goed jaar achter de rug. Op TV behaalde Van der Voort zijn nodige resultaten. Zo stond hij in de kwartfinales van de World Matchplay, waar hij o.a. won van Chisnall en Gurney maar verloor met 18-16 van Glen Durrant na een ruime voorsprong. Op de UK Open was de vierde ronde het eindstation, terwijl de tweede ronde het eindstation was bij de Players Championship Finals. Van der Voort versloeg in de tweede ronde van het WK landgenoot Ron Meulenkamp met 3-2 in sets. Meulenkamp begon goed door de eerste twee sets te pakken met goede finishes. Na de tweede set begon Meulenkamp wat minder te gooien, waar Van der Voort zijn eigen niveau bleef houden. De laatste drie sets gingen naar ‘The Dutch Destroyer’ en won met 3-2. Van der Voort eindigde op een gemiddelde van 95,49 en een dubbelpercentage van 40,74%.

Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen dan staat het 3-0 voor Aspinall. Een van de wedstrijden was tijdens de World grand Prix in 2019 toen Aspinall met 2-0 in sets won. Beide heren spelen altijd hun beste spel op het WK, maar als we naar de eerste wedstrijd van beide heren zien gaan we voor een verrassing. Wij voorspellen een 4-2 overwinning voor Van der Voort!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *