Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 12 Avondsessie

Vanavond staat de laatste derde ronde partij op het programma met daarin een Danny Noppert. De avond wordt afgerond met twee laatste 16 partijen. Lees hier een voorbeschouwing.

Dave Chisnall vs Danny Noppert

De avond begint met Dave Chisnall tegen Danny Noppert, de laatste wedstrijd van de derde ronde. Chisnall is dit jaar als nummer 8 geplaatst op het WK. De Engelsman heeft weer een constant jaar gehad. Zijn beste prestatie van het jaar was de halve finales op de World Grand Prix, waar hij matchdarts miste tegen Gerwyn Price om de finale te behalen. Op veel van de andere majors was vaak de eerste ronde het eindstation, veel wisselvallige resultaten op TV dit jaar. Chisnall begon erg scherp en goed aan het WK. Hij wist Keegan Brown met 3-1 in sets te verslaan, nadat hij de eerste set verloor. Chisnall noteerde een gemiddelde van 97,35 en 44% op de dubbels in die wedstrijd. Daarnaast gooide de Engelsman nog 6 maximale scores.

Hij gaat het opnemen tegen Danny Noppert. De Nederlander is als 25ste geplaatst aan het WK. Hij kende opnieuw een goed jaar, vooral op de vloer en Euro Tours. Op de Players Championships won Noppert 10 keer zijn bordfinale, waarvan hij uiteindelijk twee halve finales bereikte. Ook op de Euro Tour wist Noppert één keer te stranden bij de laatste 4. Op TV was het nog geen succes, hij bereikte nog nooit de kwartfinales. Op de World Matchplay, World Grand Prix en Players Championship Finals kwam de Fries één rondje verder om daarna te verliezen van Adrian Lewis, Gary Anderson en Mervyn King. Hij kende ook een matig begin van het WK. Hij versloeg de Zuid-Afrikaan Cameron Carolissen met 3-1 in sets met een gemiddelde van slechts 80,56 en een dubbelpercentage van 29,03%. Carolissen kwam 1-0 in sets en 2-0 voor in legs, maar wist de tweede set toch niet naar zich toe te trekken. Het zal in de derde ronde wel beter moeten voor de Fries.

Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen staat het 3-0 voor ‘Noppie’. De laatste wedstrijd tussen de spelers was tijdens de halve finales van de World Series of Darts Finals toen Noppert met 11-10 won. Wij voorspellen toch dat Chisnall voor eerst gaat winnen van de Fries, wij doen dit op basis van de prestaties op TV van beide heren. Noppert speelde tot zover nog niet zijn beste spel op de podium, daarom denken we een 4-2 zege voor Chisnall.

Krzysztof Ratajski vs Gabriel Clemens

De laatste 16 gaat van start met een partij waar een Pool het gaat opnemen tegen een Duitser voor een plaats in de kwartfinales, oftewel Krzysztof Ratajski tegen Gabriel Clemens. De nummer 15 geplaatste Ratajski won tot zover nog geen set. In de eerste partij had hij weinig problemen met Ryan Joyce, het werd 3-0. Dit deed de Pool met een gemiddelde van 100,41 en een dubbelpercentage van 45%. Ratajski produceerde drie maximale scores en een hoogste finish van 126. In de derde ronde versloeg hij Simon Whitlock heel verrassend met 4-0 in sets, velen hadden op een spannende partij verwacht. Whitlock kreeg kansen, maar benutte ze niet. Een gemiddelde van 94,21 en een dubbelpercentage van 34,38% was genoeg om voor het eerst de laatste 16 op het WK te bereiken.

Hij gaat het opnemen tegen Gabriel Clemens, die als 31ste geplaatst was. Hij begon het WK met een overwinning op een landgenoot, Clemens versloeg Nico Kurz met 3-1 in sets. Clemens eindigde op een gemiddelde van 95,7 en een dubbelpercentage van 45,45%. In de derde ronde stuntte ‘The German Giant’ door de regerend wereldkampioen Peter Wright te verslaan. Wright kreeg genoeg kansen om afstand te nemen van de Duitser, maar deed dat niet. Hierdoor bleef de Duitser eraan zitten en won de allesbeslissende leg. Hiermee schreef hij geschiedenis door de eerste Duitser bij de laatste 16 te worden. Een gemiddelde van 98,65 en een dubbelpercentage van 46,88% was genoeg om de nummer twee van de wereld uit te schakelen.

De heren zijn elkaar 6 keer eerder tegen gekomen, alle ontmoetingen werden gewonnen door de Pool. Een van de ontmoetingen was tijdens de World Matchplay van dit jaar, toen Ratajski in een verlenging met 12-10 won. Dit gaat zonder meer waar een spannende wedstrijd worden, beide heren kende goede en slechte momenten op dit WK tot nu toe. Als we dan een voorspelling moeten doen, gaan we toch voor een 4-3 overwinning voor de Duitser.

Michael van Gerwen vs Joe Cullen

De avond wordt afgesloten met Michael van Gerwen en Joe Cullen. Van Gerwen is de man van dit moment, hij won zijn eerste twee wedstrijden zonder al te veel problemen. In zijn eerste wedstrijd won hij met 3-1 in sets van Ryan Murray, die erg goed speelde. Een gemiddelde van 108,98 en een dubbelpercentage van 44% was daarvoor nodig. In de derde ronde gaf hij geen set af aan Ricky Evans, ondanks dat er drie sets met 3-2 als setstanden waren. Wederom noteerde de Nederlander een gemiddelde van boven de 100, 106,85! Daarbij kwam ook nog een dubbelpercentage van 57,14%! Het toernooigemiddelde van de Nederlander is dan ook logischerwijs het hoogste van alle spelers; 107,84.

Hij mag het bij de laatste 16 opnemen tegen Joe Cullen. Hij staat voor het eerst in de vierde ronde van het WK! In de eerste partij had Cullen erg weinig moeite met zijn landgenoot Wayne Jones, het werd 3-0. Cullen eindigde op een gemiddelde van 94,59 en een dubbelpercentage van 31,03%. In de derde ronde trof hij een goede vriend van hem, Jonny Clayton. Cullen kwam in die partij 2-0 voor, maar zag Clayton vervolgens drie sets op rij pakken. Cullen maakte er 3-3 in sets van. In de beslissende set kwam Cullen terug van een 2-0 achterstand om in de laatste leg 100 uit te gooien voor een 4-3 overwinning. Een gemiddelde van 92,34 en een dubbelpercentage van 35,71% was hiervoor genoeg. Dit zal niet genoeg zijn om Van Gerwen het lastig te maken.

De spelers hebben zeven keer eerder tegen elkaar gespeeld, vijf keer was Van Gerwen de sterkste. De twee keer die Cullen won, was twee keer tijdens een finale van een Euro Tour toernooi. Beide finales werden 8-5 gewonnen door ‘The Rockstar’. De laatste ontmoeting was dit jaar tijdens de Grand Slam of Darts, toen de Nederlander met 5-3 won. Wij zien ook in deze wedstrijd geen gevaar voor de Nederlander als hij zijn vorm vasthoudt. Wij voorspellen een 4-1 of 4-2 overwinning voor ‘Mighty Mike’. 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *