Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 13 Avondsessie

Vanavond staan de laatste drie partijen van 2020 op het programma, welke drie spelers dien we terug in de kwartfinales op 1 januari 2021? O.a. Dirk van Duijvenbode probeert daar vanavond te komen. Lees hier een voorbeschouwing.

Dirk van Duijvenbode vs Glen Durrant

De avond begint meteen met Nederlandse inbreng, Dirk van Duijvenbode mag het opnemen tegen Glen Durrant. Van Duijvenbode kende al een geweldig jaar, maar dat laat hij nu ook nog eens zien op het WK. De nummer twee van de Pro Tour Order of Merit versloeg in de eerste ronde van het WK Bradley Brooks met 3-2 in sets. Van Duijvenbode begon erg matig, waardoor hij de eerste twee sets verloor. Daarna ging ‘Aubergenius’ beter gooien en won hij 9 van de laatste 10 legs. De Nederlander eindigde op een gemiddelde van 92,57 en een dubbelpercentage van 37,04%. In de tweede ronde wist hij Rob Cross met 3-2 in sets te verslaan. Van Duijvenbode stond nooit voor, behalve toen hij de allesbeslissende leg won. Dit deed de Nederlander met drie scores van 134 en een knappe 99-finish. ‘The Titan’ noteerde een gemiddelde van 95,54 en een dubbelpercentage van 29,27% in die partij. In de derde ronde produceerde Van Duijvenbode zijn beste gemiddelde ooit op TV; 104,09 tijdens een 4-0 overwinning op Adam Hunt. Daarbij kwam ook nog 57,14% op de dubbels! Het toernooigemiddelde van ‘Aubergenius’ staat na drie wedstrijden op 97,26.

Hij treft de Premier League kampioen, Glen Durrant. De nummer 12 geplaatste Engelsman begon met een slechte voorbereiding op het WK, hij liep bij één van de laatste Euro Tours corona op en moest daardoor het EK missen. De Winter Series, Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals waren geen successen voor Durrant. Hoe zou ‘Duzza’ het doen dan op het WK? Hij begon met een eenvoudige 3-0 zege op Diogo Portela. Een gemiddelde van 88,37 en 64,29 op de dubbels was genoeg. In de derde ronde trof hij Danny Baggish en kwam door goed spel 3-0 voor. Vervolgens begon Durrant wel minder te spelen en kwam de Amerikaan terug tot 3-2 in sets. In de zesde set maakte Durrant het af door met een 62-finish met 4-2 in sets te winnen. De Engelsman noteerde een gemiddelde van 95,41 en een dubbelpercentage 45,45%. Durrant lijkt terug, maar niet helemaal. Hij liet Baggish helemaal terug in de partij komen, wat hij anders nooit zou doen.

De heren speelden drie keer eerder tegen elkaar, de stand is op dit moment 2-1 voor Durrant. De laatste twee ontmoetingen werden gewonnen door ‘Duzza’ met 6-5. Wij vinden Van Duijvenbode op dit moment constanter spelen en op basis daarvan voorspellen we een 4-2 overwinning voor ‘Aubergenius’.

Gerwyn Price vs Mervyn King

In de tweede partij van de avond staat er een kraker op het programma, Gerwyn Price tegen Mervyn King. De nummer 3 geplaatste Gerwyn Price kende twee moeilijke partijen op het WK. In zijn eerste partij won hij in een beslissende set van landgenoot Jamie Lewis. Price gooide in die partij een gemiddelde van slechts 91,97 en gooide zijn dubbels 34,48% uit. In de derde ronde moest er weer een beslissende leg aan te pas komen, dit keer tegen Brendan Dolan. Dolan wist knap zijn eigen sets te houden, maar het lukte de Noord-Ier niet om Price te breaken. Een 72-finish in de allesbeslissende leg zorgde ervoor dat Price met 4-3 in sets won. Price eindigde net met een gemiddelde onder de 100; 99,74. Daarnaast gooide Price 50% van alle dubbels en negen keer 180.

Hij gaat het opnemen tegen Mervyn King die in een goede vorm verkeerd. De nummer 19 geplaatste King begon het WK met een zakelijke overwinning op Max Hopp, het werd 3-1. King noteerde een gemiddelde net onder de 100; 99,64. King eindigde daarnaast op 44% op de dubbels en produceerde 5 maximale scores. In de derde ronde verraste King door de Grand Slam of Darts kampioen, Jose de Sousa, geen enkele set te gunnen. De Engelsman won 12 van de 16 gespeelde legs, daarvan gooide King slechts één leg boven de 15 pijlen uit. Dat resulteerde in een gemiddelde van 103,47, een dubbelpercentage van 57,14% en acht 180’ers. Schrijf ‘The King’ dus niet af! De Engelsman heeft na Michael van Gerwen het hoogste toernooigemiddelde; 101,41.

De heren zijn elkaar verrassend genoeg maar één keer eerder tegen gekomen, dat was op de vloer toen Price met 6-0 won. Een whitewash gaat het zeker niet worden, als beide spelers hun niveau van het toernooi kunnen laten zien. Wij voorspellen een nipte overwinning voor ‘The Iceman’, hij gaat wederom winnen in een beslissende set; 4-3.

Dave Chisnall vs Dimitri van den Bergh

2020 wordt afgesloten met een kraker tussen Dave Chisnall en Dimitri van den Bergh. De nummer 8 geplaatste Dave Chisnall speelde erg goed tot nu toe op het WK. Scorend ging het fantastisch, soms lieten zijn dubbels hem nog wel eens in de steek maar uiteindelijk staat hij gewoon bij de laatste 16. Chisnall begon het WK met een 3-1 overwinning op Keegan Brown. Chisnall noteerde een gemiddelde van 97,35 en 44% op de dubbels in die wedstrijd. In de derde ronde was Danny Noppert de tegenstander. Noppert won de eerste twee sets met 3-0 in legs, maar zag Chisnall vervolgens beter gaan spelen en won daardoor de wedstrijd met 4-2 in sets. Chisnall eindigde op een gemiddelde van 99,69 en een dubbelpercentage van 41,38%. Daarnaast gooide ‘Chizzy’ nog 11 keer 180.

Hij treft met Dimitri van den Bergh een speler in vorm. De nummer 9 geplaatste Belg verloor tot zover nog geen set op het WK en deed dat met indrukwekkende cijfers. In de tweede ronde had hij weinig moeite met Paul Lim. De Belg speelde erg sterk, na twee sets stond hij boven de 110 gemiddeld te spelen. Uiteindelijk eindigde dat gemiddelde op 105,61. Het dubbelpercentage kwam terecht op 52,94% en gooide zes maximale scores. In de derde ronde werd er met 4-0 gewonnen van de Nederlander Jermaine Wattimena, die ook niet veel had in te brengen. ‘The Dreammaker’ noteerde een gemiddelde van 96,63 en een dubbelpercentage van 46,15%. Het toernooigemiddelde van de Belg is net boven de 100; 100,01!

In de head-to-head tussen beide spelers staat het 5-2 voor Chisnall, meeste partijen waren allemaal op de vloer. De heren zitten qua statistieken enorm dicht bij elkaar, en daarom verwachten we dat hier ook een beslissende set gaat komen. Het is dan maar net, wie de zenuwen onder bedwang kan houden. Een winnaar aanwijzen is moeilijk, maar de wetkantoren geven het voordeel aan de Belg.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *