Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 13 Middagsessie

Op dag 3 worden de laatste 6 kwartfinalisten van het PDC WK 2021 bekend! In de middagsessie mag o.a. Vincent van der Voort een poging doen om sinds lange tijd weer de kwartfinales te bereiken op het WK. Lees hier een voorbeschouwing!

Vincent van der Voort vs Daryl Gurney

De middagsessie begint met een kraker tussen Vincent van der Voort en Daryl Gurney. Van der Voort is na een aantal mindere jaren weer goed bezig om weer aan de top te komen. De nummer 27ste geplaatste Nederlander begon het WK met een lastige partij tegen landgenoot Ron Meulenkamp. Meulenkamp begon goed door de eerste twee sets te pakken met goede finishes. Na de tweede set begon Meulenkamp wat minder te gooien, waar Van der Voort zijn eigen niveau bleef houden. De laatste drie sets gingen naar ‘The Dutch Destroyer’ en won met 3-2. Van der Voort eindigde op een gemiddelde van 95,49 en een dubbelpercentage van 40,74%. In de derde ronde schakelde Van der Voort de nummer 6 geplaatste Nathan Aspinall uit, die de laatste twee jaar de halve finales bereikte. Van der Voort begon fantastisch aan de partij door de eerste twee sets te pakken, maar Aspinall knokte zich terug tot 2-2 in sets. Uiteindelijk trok de Nederlander aan het langst eind door met 4-2 in sets te winnen. Een gemiddelde van 93,77, 40,54% op de dubbels en acht maximale scores zorgde voor deze uitslag.

Hij mag het opnemen tegen de nummer 11 geplaatste Noord-Ier Daryl Gurney. Gurney kende een moeilijk jaar, en presteerde erg matig. Op het WK lijkt Gurney dat toch te veranderen, hij maakte erg veel indruk in zijn eerste twee partijen. In zijn eerste ronde versloeg hij William O’Connor ternauwernood. Na een 2-0 voorsprong kwam de Ier terug tot 2-2 in sets. Uiteindelijk won ‘Superchin’ de laatste set om met 3-2 in sets te winnen. Een gemiddelde van 99,19 en een dubbelpercentage van 42,86% liet zien dat Gurney terug was. Dat continueerde in de derde ronde waar hij Chris Dobey met 4-1 in sets aan de kant zette. Gurney eindigde in die partij op een gemiddelde van 101,39 en 44,83% op de dubbels! Een gevaarlijke klant voor iedereen dus!

Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen tussen de spelers is het 2-2. Twee keer troffen ze elkaar op TV, in 2017 won Gurney met 10-5 van de Nederlander op de UK Open. De laatste wedstrijd tussen beide spelers was op de World Matchplay van dit jaar toen Van der Voort met 11-5 won. Zulke duidelijke cijfers zullen het vanmiddag niet worden voor Van der Voort. De Nederlander zal echt zijn beste spel moeten spelen om Gurney te willen verslaan, hij lijkt tot zover niet te stoppen. Op basis van de eerste twee wedstrijden van de Noord-Ier gaan we voor een 4-2 overwinning voor Gurney.

Stephen Bunting vs Ryan Searle

In de tweede partij van de middag toch wel een verrassende laatste 16 partij. De nummer 27 geplaatste Stephen Bunting gaat spelen tegen Ryan Searle. Ook Bunting heeft een minder jaar achter de rug, met o.a. een positieve coronatest bij de World Grand Prix. Zijn WK begon tegen Andy Boulton, die hij na een slechte start met 3-2 versloeg met een 11-darter in de beslissende leg. Bunting eindigde op een gemiddelde van 93,21 en 35,71% op de dubbels. In de derde ronde begon de Engelsman matig tegen James Wade die de eerste twee sets pakte. Daarna zakte Wade in en begon Bunting beter te scoren. Een 9-darter van Wade was niet genoeg om Bunting te verslaan, hij won de laatste vier sets voor een knappe 4-2 overwinning. Wederom was het gemiddelde van ‘The Bullet’ 93 en een beetje. Het dubbelpercentage eindigde op 30,61%.

Hij mag het opnemen tegen de ongeplaatste Ryan Searle. De Engelsman bereikte voor de tweede keer de laatste 16 op het WK. Searle versloeg Danny Lauby in de eerste ronde met 3-2 in sets. Searle noteerde een gemiddelde van 98,31, een dubbelpercentage van 36,11% en gooide 4 maximale scores en 26 keer 140+ scores. In de tweede ronde gaf hij geen enkele set af tegen de nummer 23 geplaatste Jeffrey de Zwaan. Ondanks 9 keer 180 van de Nederlander, won de Engelsman met 3-0 in sets. Dit deed Searle met een gemiddelde van 92,72 en 45% op de dubbels. In de derde ronde gooide ‘Heavy Metal’ zijn slechtste wedstrijd van het WK tot zover, maar het bleek genoeg te zijn om Kim Huybrechts met 4-2 in sets uit te schakelen. Searle kwam al snel 2-0 voor in sets, maar Huybrechts kreeg kansen om er 3-3 van te maken. Tops werd twee keer gemist, waardoor Searle er met de zege vandoor ging. Searle eindigde op een gemiddelde van 91,79, op een dubbelpercentage van 31,71% en gooide 8 keer 180.

De heren speelden één keer eerder tegen elkaar, die wedstrijd won Searle in een beslissende leg op de vloer. Wij denken dat deze partij ook dichtbij elkaar gaat zitten, beide spelers kenden qua cijfers en wedstrijden een soortgelijk WK. Als we toch een winnaar moeten aanwijzen gaan we voor Ryan Searle (4-3), de reden daarvan is dat hij een beter jaar had dan zijn landgenoot.

Devon Petersen vs Gary Anderson

De middag wordt afgesloten met Devon Petersen tegen Gary Anderson. De Zuid-Afrikaan bereikte voor de derde keer in zijn carrière de laatste 16 van het WK. De nummer 29 geplaatste Petersen kende een goed jaar met o.a. een Euro Tour titel in 2020. Zijn WK begon met een moeizame 3-1 overwinning op Steve Lennon. In de eerste twee sets miste Lennon in totaal 11 setdarts. Petersen deed het niet veel beter, hij miste in totaal 33 darts op de dubbel in de wedstrijd. ‘The African Warrior’ eindigde uiteindelijk op een gemiddelde van 89,08. In de derde ronde moest Petersen het opnemen tegen Jason Lowe, hij versloeg Michael Smith in de tweede ronde met 3-1 in sets. Dat niveau wist Lowe niet door te trekken in de derde ronde. De Engelsman miste in de tweede set 9 setdarts en dat kon Lowe niet meer omkeren. De Zuid-Afrikaan won met 4-0 in sets, met een gemiddelde van 91,55 en 41,38% op de dubbels. Ook de 180’ers vielen weer als rijpe appelen.

Hij treft een tweevoudig wereldkampioen, Gary Anderson. Hij kende tot zover een wisselvallig WK. De nummer 13 geplaatste Schot begon het WK met een 3-1 overwinning op Madars Razma. Anderson eindigde in die partij op een gemiddelde van 96,86 en 38,46% op de dubbels. Daarnaast wist Anderson o.a. 161 uit te gooien. In de derde ronde moest hij het opnemen tegen Mensur Suljovic. Suljovic liet meteen in het begin wedstrijd weten dat hij erg wou vertragen, en daar begon Anderson zich, wanneer de wedstrijd vorderde, enorm aan te irriteren. Anderson kwam 1-0 en 2-1 in sets voor, maar zag de Oostenrijker de vierde en vijfde set met twee keer 3-0 winnen en kwam daarmee 3-2 in sets voor. Anderson bleef rustig en won met goed spel de laatste twee sets met 3-0 om uiteindelijk met 4-3 in sets te winnen. Anderson kwam uiteindelijk nog terecht op een gemiddelde van 92,49 en slechts 29,47% op de dubbels. Na afloop was ‘The Flying Scotsman’ razend en wou alleen Sky Sports een interview geven. Daarin zei hij dat hij niet was gediend van de trucjes van ‘The Gentle’.

Petersen en Anderson hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld, twee keer won Anderson. De laatste ontmoeting was in 2015, dit zal dus de eerste ontmoeting worden in 5 jaar. In 2011 speelden de heren ook op het WK tegen elkaar, dat was in de tweede ronde toen de Schot met 4-2 in sets won. Wij voorspellen ook dit keer weer een 4-2 overwinning voor ‘The Flying Scotsman’, hij is scorend constanter dan Petersen. Petersen zou wel voor een verrassing kunnen zorgen, maar dat moet alles perfect zijn. De scores moet constant zijn en moet alle kansen pakken die hij krijgt.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *