Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 14 Avondsessie

Een heerlijk avondje darts op de eerste dag van 2021. De twee favorieten voor de titel komen in actie: Gerwyn Price treft Daryl Gurney, Michael van Gerwen treft Dave Chisnall.

Gerwyn Price vs Daryl Gurney

Met Gerwyn Price tegen Daryl Gurney begint de avond met een lekkere wedstrijd. De nummer 3 geplaatste Gerwyn Price kende een moeilijke start dit WK, maar maakte tegen King wel indruk met een hoog gemiddelde en belangrijke finishes op de momenten dat ze nodig waren. In zijn eerste partij won hij in een beslissende set van landgenoot Jamie Lewis. Price gooide in die partij een gemiddelde van slechts 91,97 en gooide zijn dubbels 34,48% uit. In de derde ronde moest er weer een beslissende leg aan te pas komen, dit keer tegen Brendan Dolan. Dolan wist knap zijn eigen sets te houden, maar het lukte de Noord-Ier niet om Price te breaken. Een 72-finish in de allesbeslissende leg zorgde ervoor dat Price met 4-3 in sets won. Price eindigde net met een gemiddelde onder de 100; 99,74. Daarnaast gooide Price 50% van alle dubbels en negen keer 180.

Hij mag het opnemen tegen de nummer 11 geplaatste Noord-Ier Daryl Gurney. Gurney kende een moeilijk jaar, en presteerde erg matig. Op het WK lijkt Gurney dat toch te veranderen, hij maakte erg veel indruk in zijn eerste twee partijen. In zijn eerste ronde versloeg hij William O’Connor ternauwernood. Na een 2-0 voorsprong kwam de Ier terug tot 2-2 in sets. Uiteindelijk won ‘Superchin’ de laatste set om met 3-2 in sets te winnen. Een gemiddelde van 99,19 en een dubbelpercentage van 42,86% liet zien dat Gurney terug was. Dat continueerde in de derde ronde waar hij Chris Dobey met 4-1 in sets aan de kant zette. Gurney eindigde in die partij op een gemiddelde van 101,39 en 44,83% op de dubbels. Tegen Vincent van der Voort kende hij zijn minste partij tot nu toe, maar doordat Van der Voort ook geen druk kon zetten wist hij toch redelijk eenvoudig te winnen.

Een soortgelijk WK dus voor beide mannen, al mag Price natuurlijk wel als favoriet worden aangeduid. Kijkend naar de onderlinge duels is dat ook niet meer dan logisch. De Welshman staat daarin 9-3 voor en hoopt vanavond zijn tiende overwinning te pakken. Wij verwachten dat dit ook gaat gebeuren: 5-3 voor Price.

Michael van Gerwen vs Dave Chisnall

Het hoofdgerecht staat gepland voor wedstrijd nummer twee: Michael van Gerwen tegen Dave Chisnall. Van Gerwen is de man van dit moment, hij won zijn eerste twee wedstrijden zonder al te veel problemen, waarna hij een thriller van een derde wedstrijd won. In zijn eerste wedstrijd won hij met 3-1 in sets van Ryan Murray, die erg goed speelde. Een gemiddelde van 108,98 en een dubbelpercentage van 44% was daarvoor nodig. In de derde ronde gaf hij geen set af aan Ricky Evans, ondanks dat er drie sets met 3-2 als setstanden waren. Wederom noteerde de Nederlander een gemiddelde van boven de 100, 106,85. Daarbij kwam ook nog een dubbelpercentage van 57,14%. Tegen Joe Cullen leverde de Nederlander wederom een topprestatie, al had hij daar ook de hulp van Cullen bij nodig. Twee matchdarts miste de Engelsman, waardoor Van Gerwen nu toch nog in het toernooi zit.

De nummer 8 geplaatste Dave Chisnall speelde ook erg goed tot nu toe op het WK. Scorend ging het fantastisch, soms lieten zijn dubbels hem nog wel eens in de steek maar uiteindelijk staat hij gewoon in de kwartfinale. Chisnall begon het WK met een 3-1 overwinning op Keegan Brown. Chisnall noteerde een gemiddelde van 97,35 en 44% op de dubbels in die wedstrijd. In de derde ronde was Danny Noppert de tegenstander. Noppert won de eerste twee sets met 3-0 in legs, maar zag Chisnall vervolgens beter gaan spelen en won daardoor de wedstrijd met 4-2 in sets. Chisnall eindigde op een gemiddelde van 99,69 en een dubbelpercentage van 41,38%. Daarnaast gooide ‘Chizzy’ nog 11 keer 180. Tegen Van den Bergh speelde hij zijn beste wedstrijd van het WK. Een gemiddelde van ruim 103, waarbij de dubbels vooral in de eerste set enorm gemakkelijk vielen.

Er mag vanavond op het gebied van scoren veel worden verwacht. Toch is Van Gerwen de grote favoriet, vooral kijken naar de onderlinge duels. Van de laatste 27 won MVG er 25 en speelde hij 2 gelijk. Wij verwachten dus ook dat hij hier wel wint: 5-3 voor de Nederlander.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *