Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 14 Middagsessie

De eerste dag van 2021 staat in het teken van de kwartfinales van het PDC WK 2021. In de middagsessie is het de beurt aan Krzysztof Ratajski, Stephen Bunting, Dirk van Duijvenbode en Gary Anderson om de halve finales proberen te bereiken. Lees hier een voorbeschouwing.

Krzysztof Ratajski vs Stephen Bunting

Het jaar 2021 begint toch wel met een verrassende kwartfinale, Krzysztof Ratajski tegen Stephen Bunting. Ratajski bereikte voor het eerst de kwartfinales van het WK. Hij begon zijn WK met een eenvoudige overwinning op Ryan Joyce, het werd 3-0 met een gemiddelde van 100,41% en een dubbelpercentage van 45%. In de tweede ronde werd Simon Whitlock met duidelijke cijfers verslagen, het werd 4-0 voor de Pool. Een gemiddelde van 94,21 en een dubbelpercentage van 34,38% was genoeg voor de overwinning. Bij de laatste 16 speelde Ratajski een ware thriller tegen Gabriel Clemens, waar alle sets met de darts mee gingen. Een beslissende leg moest uiteindelijk uitwijzen wie er door zou gaan. In totaal werden er 16 matchdarts gemist, maar het was ‘The Polish Eagle’ die via dubbel 1 de kwartfinales bereikte. Ratajski eindigde op een gemiddelde van 95,58 en 30,36% op de dubbels.

Hij mag het opnemen tegen de nummer 26 geplaatste Stephen Bunting. Na een matig jaar, bereikte de Engelsman knap de kwartfinales. Bunting begon met een moeilijke overwinning op Andy Boulton. Daarin moest een beslissende leg beslissing geven wie er naar de derde ronde zou gaan. Een 11-darter van ‘The Bullet’ hielp hem daarbij voor een 3-2 overwinning. Bunting noteerde een gemiddelde van 93,21 en 35,71% op de dubbels. In de derde ronde wist hij na een 0-2 achterstand knap met 4-2 in sets te winnen van een matige James Wade. Het gemiddelde van Bunting in die partij was 93,18 en had een dubbelpercentage van 30,61%. Bij de laatste 16 acteerde Bunting opnieuw in een kraker, dit keer tegen Ryan Searle. Bunting kwam 2-0 voor, maar Searle vocht zich terug tot 3-3. In de beslissende set kwam Searle 2-0 voor met finishes van 145 en 106, maar Bunting wist de laatste drie legs te winnen in 11,15 en 13 darts! Bunting noteerde in deze partij zijn hoogste gemiddelde tot zover, 97,06. Daarnaast gooide Bunting 35,56% op de dubbels en produceerde 10 keer 180.

Bij de onderlinge ontmoetingen staat het 2-1 voor Ratajski. Twee van de drie ontmoetingen waren tijdens de Home Tour. Wij verwachten een hoogstaande partij, waar het op het begin dichtbij elkaar gaat zitten. Ratajski is de constantste van de spelers en op basis daarvan denken we dat de Pool de halve finales haalt, een 5-3 overwinning op Bunting.

Dirk van Duijvenbode vs Gary Anderson

De tweede kwartfinale gaat tussen onze landgenoot Dirk van Duijvenbode en de Schot Gary Anderson. Van Duijvenbode kende een erg goed jaar, maar begon het WK als ongeplaatste speler. De nummer twee van de Pro Tour Order of Merit versloeg in de eerste ronde van het WK Bradley Brooks met 3-2 in sets. Van Duijvenbode begon erg matig, waardoor hij de eerste twee sets verloor. Daarna ging ‘Aubergenius’ beter gooien en won hij 9 van de laatste 10 legs. De Nederlander eindigde op een gemiddelde van 92,57 en een dubbelpercentage van 37,04%. In de tweede ronde wist hij Rob Cross met 3-2 in sets te verslaan. Van Duijvenbode stond nooit voor, behalve toen hij de allesbeslissende leg won. Dit deed de Nederlander met drie scores van 134 en een knappe 99-finish. ‘The Titan’ noteerde een gemiddelde van 95,54 en een dubbelpercentage van 29,27% in die partij. In de derde ronde produceerde Van Duijvenbode zijn beste gemiddelde ooit op TV; 104,09 tijdens een 4-0 overwinning op Adam Hunt. Daarbij kwam ook nog 57,14% op de dubbels! Bij de laatste 16 speelde de Nederlander tegen de Premier League kampioen, Glen Durrant. Van Duijvenbode miste in het begin teveel dubbels, waardoor Durrant op een 3-1 voorsprong in sets kwam. Toch wist Van Duijvenbode zich terug te vechten en won opnieuw een beslissende leg voor een plaats bij de kwartfinales! Van Duijvenbode noteerde een gemiddelde van 96,75 en een dubbelpercentage van 32%.

Hij treft opnieuw een voormalig wereldkampioen, Gary Anderson. De Schot is bezig met een goede run in Londen. Hij begon het WK met een prima 3-1 overwinning op Madars Razma, dit deed hij met een gemiddelde van 96,86 en 38,46% op de dubbels. In de derde ronde speelde hij tegen Mensur Suljovic. Suljovic deed er alles aan om de Schot uit zijn spel te halen, maar uiteindelijk bleek dat niet genoeg. Anderson won 4-3 met een gemiddelde van 92,49 en een dubbelpercentage van slechts 29,47%. Dat niveau werd bij de laatste 16 flink opgekrikt. Devon Petersen verloor met 4-0 in sets van ‘The Flying Scotsman’ die een gemiddelde van 95,55 neerzette en 52,17% op de dubbels.

In de onderlinge ontmoetingen staat het 2-1 voor Anderson, echter de laatste ontmoeting werd gewonnen door Dirk van Duijvenbode op de World Grand Prix met 3-1 in sets. Net als de eerste partij van de middag denken we dat dit ook een spannende partij gaat worden. Wij voorspellen dat Anderson, op basis van de ervaring, de partij net naar zich toetrekt; 5-4.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *