Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Glen Durrant

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 2 Avondsessie

Op de tweede avondsessie van het WK mag de regerend Premier League winnaar, Glen Durrant, zijn opwachting maken. Hij sluit een avond af waarin ook Lisa Ashton en Max Hopp in actie komen.

Max Hopp vs Gordon Mathers

Waar Max Hopp de afgelopen twee jaar nog een geplaatste speler én de beste Duitser op de wereldranglijst was, heeft hij deze plekken nu moeten ruilen met Gabriel Clemens. Hopp verdedigde veel dit jaar en wist dit bij lange na niet goed te maken. Door matige resultaten op de Players Championships haalde hij zelfs de Players Championship Finals niet eens. Door goede prestaties op de Euro Tour (twee keer L16) wist hij het WK nog wel te halen, en richting het einde van het jaar zat er veel verbetering in zijn spel. Zijn gemiddelde van 90.66 in vergelijking met de 93.71 geeft het verval wel aan, maar op basis van de laatste maand lijkt hij weer terug op niveau te zijn.

Met Gordon Mathers treft Hopp een gevaarlijke en ervaren tegenstander. De Australiër doet mee aan zijn tweede WK doordat hij zich plaatste door de DPA Tour. Wegens Corona werd deze tour al snel afgebroken, maar de voorsprong van Mathers was ook hier al ruim. Zijn gemiddelde over 33 wedstrijden dit jaar was 82.77, maar in goede doen komt hij hier ruim boven uit. Beide mannen speelden nog nooit tegen elkaar, vooral omdat Mathers vooral in eigen land speelt. Beide mannen hebben ervaring, weten wat ze kunnen op het podium, maar Hopp lijkt toch wel de overhand te hebben. Onze verwachting is dat de Duitser met 3-1 wint.

Callan Rydz vs James Bailey

De carrière van Callan Rydz lijkt nu langzaam op gang te komen. Al jaren geldt hij als één van de grootste talenten ter wereld, en na vorig jaar dan eindelijk zijn Tour Card te hebben gepakt heeft hij zich dit jaar meteen via de Pro Tour geplaatst voor het WK. Dat hij de goede vorm te pakken heeft kan vooral tot uiting tijdens de Players Championship Finals, waar hij de laatste 16 haalde door zowel Daryl Gurney als Ryan Searle te verslaan. Ook op de vloer liet hij het richting het einde van het jaar zien, na een moeilijke start zonder overwinningen in de eerste zeven toernooien. Tijdens de Winter Series haalde hij zelfs een halve finale na overwinningen op grote namen als Ian White, Simon Whitlock en Daryl Gurney. Met een gemiddelde van 95.22 op de vloer eindigde hij op plek 17 van het hele veld. Dit geeft nog extra aan tot wat hij in staat is.

Ook in wedstrijd twee een man uit Australië, en net als Mathers iemand die aan zijn tweede WK begint. James Bailey speelde twee jaar geleden ook in Ally Pally en verloor toen van Steve Lennon. Dit jaar is hij uit op revanche. Hij plaatste zich als de nummer twee van de DPA Tour voor dit WK en deed het qua gemiddeldes beter dan de nummer één. Bailey kwam uit op 83.58. Toch lijkt hij op het podium de mindere van de twee en met Rydz heeft hij mogelijk ook een moeilijkere tegenstander. Ook Rydz en Bailey troffen elkaar nog nooit. Wij verwachten een zelfde soort scoreverloop als in de eerste wedstrijd van de avond: 3-1 in het voordeel van Rydz.

Adam Hunt vs Lisa Ashton

Adam Hunt verraste tijdens de Grand Slam door plots de laatste 16 te behalen. ‘The Hunter’ wurmde zich door een enorm spannende poule met maar één overwinning. Hunt laat hiernaast het hele jaar wel al goed spel zien. Zo versloeg hij Damon Heta tijdens de derde Euro Tour met 6-1 en een gemiddelde van 100.89. Tijdens Players Championships kwam hij nooit verder dan de laatste 16, maar door veelvuldig zijn eerste wedstrijd van de dag te winnen sprokkelde hij toch genoeg prijzengeld bij elkaar. De Summer Series laten we hier buiten, in die vijf toernooien won hij geen enkele wedstrijd. Voor de jonge Engelsman wordt het zijn tweede WK, nadat hij zich twee jaar terug al plaatste via de PDPA Qualifier. Hij verloor toen in de eerste ronde met 3-0 van Luke Humphries.

Met Lisa Ashton treft Hunt het niet. Ashton laat dit jaar zien met gemak van de mannen te kunnen winnen, en op de Grand Slam speelde ze ondanks geen overwinningen sterk. Ze heeft de ervaring en de klasse en kan hierdoor zo van Hunt winnen, iets wat ze dit jaar al twee keer deed. Twee keer was zij met 6-4 te sterk voor Hunt tijdens een Players Championship toernooi. Nu wordt het dus tijd om ook een overwinning te pakken op TV, iets wat ze bij de PDC nog nooit deed. Net als Hunt kwam zijn nooit verder dan de laatste 16, maar door te domineren op de Women Series plaatste zij zich ook voor het WK. Haar gemiddelde op de Pro Tour stopte op 87.77, wat niet slecht is voor haar eerste jaar op de tour. Met de 2-0 voorsprong in onderlinge wedstrijden zal zij met vertrouwen aan deze clash beginnen, maar wij verwachten dat Hunt toch nipt aan het langste eind zal trekken: 3-2.

Glen Durrant vs Diogo Portela

Op dag één mocht de regerend Wereldkampioen de dag afsluiten, op dag twee is het de beurt aan de regerend Premier League kampioen. Glen Durrant heeft een jaar van ups en downs achter de rug, met de Premier League als absolute hoogtepunt van zijn carrière en het krijgen van corona als dieptepunt. Door zijn besmetting miste hij het EK en was hij tijdens de Grand Slam en Players Championship Finals niet in al te beste doen. Met twee weken extra rust hoopt hij nu wel fit aan de start van dit WK te staan. Op de vloer was het een wisselvallig jaar voor ‘Duzza’. Hij haalde vijf keer een kwartfinale op Players Championships, maar kwam zo nooit in de buurt van een titel. Op de Euro Tour was erg matig, hij won twee keer zijn L32 en verloor daarna meteen. Met een gemiddelde van 96.02 eindigde hij wel op plek 11 over alle toernooien. Mocht hij zijn vorm weer hebben gevonden behoort hij daardoor logischerwijs ook tot de outsiders voor de WK-titel.

Hij treft Diogo Portela, die gisteren in een emotionele wedstrijd met 3-0 afrekende met Steve Beaton. De Braziliaan is bezig aan zijn vierde WK, die een uitnodiging kreeg om als beste speler van Zuid-Amerika mee te mogen doen aan het PDC WK. Portela speelde afgelopen jaar niet op de tour, maar speelde 10 Challenge Tour toernooien. Een groot succes was het niet voor ‘Braziliant’, van de 10 toernooien kwam Portela zeven keer niet voorbij de laatste 128. Zijn beste prestatie was twee keer de laatste 16. Het Challenge Tour gemiddelde van Portela over 25 wedstrijden was 85,03. Naarmate de wedstrijd tegen Beaton vorderde ging hij steeds beter spelen, en in set 2 en set 3 kwam hij uit boven de 90. Wil hij Durrant verslaan zal hij dit over de hele wedstrijd moeten doen, en dan moet hij alsnog hopen dat Durrant zijn normale spel niet speelt. Om deze redenen voorspellen wij een 3-1 overwinning voor Glen Durrant.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *