Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Meulenkamp

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 3 Avondsessie

In de avondsessie van dag 3 van het WK is het o.a. de beurt aan Ron Meulenkamp. Hij treft een zware tegenstander. Daarnaast zal de Grand Slam of Darts kampioen ook in actie komen. Lees hier een uitgebreide voorbeschouwing.

Luke Woodhouse vs Jamie Lewis

De avond begint met Luke Woodhouse en Jamie Lewis. Woodhouse kwalificeerde zich voor zijn tweede WK, dankzij zijn 24ste plaats op de Pro Tour Order of Merit. Woodhouse kent een constant 2020. Voor de coronastop wist Woodhouse op de vloer één kwartfinale te behalen en kwalificeerde zich ook voor de Belgium Darts Championship. Na de herstart ging het toch wat minder met ‘Woody’. Dankzij drie keer de laatste 32 te behalen op de vloer en zich te kwalificeren voor de derde Euro Tour was het genoeg voor een ticket voor het WK. Op de Players Championship Finals wist de Engelsman de laatste 16 te bereiken, met overwinningen op Brendan Dolan en Andy Boulton. Het jaargemiddelde van Woodhouse komt terecht op 91,50.

Hij gaat het opnemen tegen Jamie Lewis, de halve finalist van het WK van 2018. Daarna ging het toch wat bergafwaarts met de Welshmen. Lewis staat op dit moment op plaats 63 van de wereld en strijd dus ook tegen zijn tourkaart. Hij verdedigd op dit WK een plaats bij de laatste 16, een zware opgave. Als we kijken naar het jaar van Lewis was het niet best, op slechts 3 van de 23 toernooien wist hij zijn eerste ronde te winnen. Players Championship 5 was het beste resultaat van ‘Fireball’ in 2020. Hij wist zich op het nippertje te plaatsen voor het WK door de PDPA UK Qualifier te winnen, hij versloeg daar Robert Thornton met 7-5 in de finale. Hij kwalificeerde zich met een gemiddelde van 86,60. De heren speelden dit jaar één keer eerder tegen elkaar, dit gebeurde op de vloer toen Woodhouse eenvoudig met 6-2 won. Woodhouse begint de wedstrijd als grote favoriet en wij denken ook dat hij eenvoudig gaat winnen, 3-1 of 3-0. Lewis speelt het hele jaar al niet naar zijn kunnen, en op basis van zijn vorm in de PDPA Qualifier denken we niet dat Lewis dat op het WK wel gaat doen.

Ron Meulenkamp vs Boris Krcmar

In de tweede partij van de avond is het tijd voor de Nederlander Ron Meulenkamp, hij treft Boris Krcmar in de eerste ronde. Meulenkamp kwalificeerde zich op het nippertje voor het WK, hij eindigde op plaats 28 van de Pro Tour Order of Merit. Meulenkamp kende een zwakke start van 2020. In de toernooien voor de coronastop wist de Nederlander slechts 3000 pond te pakken. Ook de Summer en Autumn Series was geen groot succes voor ‘The Bomb’. De reden waarom Meulenkamp zich toch kwalificeerde was omdat hij zich kwalificeerde voor drie van de vier Euro Tours. Uiteindelijk won hij slechts één wedstrijd op de drie Euro Tours. Ook de Winter Series gingen goed voor Meulenkamp, met o.a. een laatste 32 en laatste 16 om zijn WK-ticket te verzekeren. Het jaargemiddelde van de Nederland staat op 91,39.

Hij treft met Boris Krcmar een zware tegenstander, hij is namelijk een voormalig wereldkampioen in softtip. De Kroaat pakte begin dit jaar zijn tourkaart op de European Q-School. Toch wist de Kroaat zich niet te kwalificeren via de Pro Tour Order of Merit, daar kwam hij net te kort. Hij won de Oost-Europese Qualifier, waar hij in de finale met 6-1 won van Patrik Kovacs met een gemiddelde van 94,37 in de finale. Krcmar wist tijdens de 23 Players Championships drie keer de laatste 16 te bereiken. Daarnaast wist hij ook al van namen als Michael Smith te verslaan op de vloer. Tegen diezelfde Smith gooide Krcmar zijn eerste TV-toernooi, de Players Championship Finals. Een gemiddelde van 108 was niet genoeg om te winnen, hij verloor met 6-5. Beide heren kwamen elkaar dit jaar één keer tegen, dit was op Players Championship 3 toen de Kroaat zijn allereerste wedstrijd op de tour won. Hij versloeg Meulenkamp met 6-3, op het WK revanche? Het wordt een hele moeilijke partij voor Meulenkamp om te winnen. Het voordeel zou kunnen zijn dat Meulenkamp het tempo kan bepalen, omdat hij een langzamere speler is dan Krcmar. Wij verwachten dat deze partij naar een beslissende set zal gaan en dan is het maar net wie de zenuwen het beste onder bedwang kan houden.

Ryan Searle vs Danny Lauby

In de derde partij van de avond komt de eerste Amerikaan in actie op het WK, hij zal spelen tegen Ryan Searle. Searle kent ook één van zijn betere jaren op de tour. Searle kwalificeerde zich als nummer twee van de Pro Tour Order of Merit en dat geeft meteen aan hoe goed de Engelsman was dit jaar. Searle was in het begin van het jaar meteen al succesvol, hij won zijn eerste Players Championship titel door Michael van Gerwen in de finale te verslaan. Daarnaast bereikte hij nog twee kwartfinales op de vloer, waar hij één in de halve finales verloor. Door de goede prestaties kwalificeerde Searle zich voor de World Grand Prix, Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals. Searle liet goede dingen zien op TV, maar de resultaten blijven uit. Searle gooide dit jaar een gemiddelde van 94,94.

De Amerikaanse debutant Danny Lauby is de tegenstander. Oorspronkelijke zou de North American Championship winnaar aan het WK meedoen, maar door het uitbreken van de coronacrisis werd dat toernooi geannuleerd. De PDC en de CDC besloten om de winnaar van de CDC Continental Cup van 2019 naar het WK te sturen en dat was de 28-jarige Lauby. Lauby was dit jaar ook actief op de CDC American Series. Hij eindigde op plaats 4 na vier toernooien. Hij verloor één keer bij de laatste 16, twee keer in de halve finales en één keer in de finale. Zijn tourgemiddelde van 87,50 over 11 wedstrijden. Lauby kwam ook in actie tijdens de World Cup of Darts, maar liet daar niet zijn beste spel zijn. De heren zijn elkaar nog niet eerder tegen gekomen, dit komt mede omdat Lauby vooral in de Verenigde Staten zijn darts gooit. Wij verwachten dat ‘Heavy Metal’ vrij weinig moeite heeft met de Amerikaan, Searle heeft veel meer ervaring op het WK en presteert er altijd goed. Wij voorspellen een 3-0 overwinning voor Searle.

Jose de Sousa vs Ross Smith

De avondsessie wordt afgesloten met de nummer 14 geplaatste Jose de Sousa. Hij neemt het in de tweede ronde op tegen Ross Smith. De Sousa won in 2019 al twee vloertitels, dit jaar won hij er weer twee. Beide titels werden behaald op een podium. Op 18 oktober wist hij de European Darts Grand Prix op zijn naam te schrijven, in de finale versloeg hij Michael van Gerwen met 8-4. Een maand later boekte de Portugees zijn grootste succes tot zover bij de PDC. ‘The Special One’ wist namelijk de Grand Slam of Darts op zijn naam te schrijven. In de finale was hij te sterk voor James Wade met 16-12. Maar dat was niet alles, tijdens het EK gooide De Sousa een 9-darter in zijn eerste ronde partij tegen Jeffrey de Zwaan. Op de vloertoernooien behaalde De Sousa 10 keer de laatste 16, waarbij hij drie keer de finale bereikte en verloor. Het jaargemiddelde van de Portugees zit op 97,80.

Hij neemt het op tegen de nummer 42 van de wereld Ross Smith. Hij versloeg woensdagmiddag David Evans met 3-0 (3-1,3-2,3-2) in sets. Dit deed ‘The Smudger’ met een gemiddelde van 93,18 en 36%. De Engelsman heeft een van zijn betere jaren achter de rug, ondanks dat hij geen titel wist te winnen. Hij kwalificeerde zich voor het WK door op plaats 4 te eindigen in de Pro Tour Order of Merit. Op de 23 vloertoernooien bereikte Smith zes keer de laatste 16, waarbij hij drie keer de kwartfinales behaalde. Daarnaast was ‘The Smudger’ ook succesvol op de Euro Tour, hij kwalificeerde zich alleen voor de International Darts Open maar verloor daar pas bij de kwartfinales. Dit was genoeg om zich te plaatsen voor het EK. Echter verloor hij al in de eerste ronde, maar was de Players Championship Finals wel een goed toernooi voor de Engelsman. Hij bereikte de laatste 16, waar uiteindelijk Damon Heta hem versloeg. Smith kwam op het WK nooit voorbij de tweede ronde, zal dit jaar wel gebeuren? In de onderlinge ontmoetingen heeft hij wel het voordeel, hij won twee van de drie eerdere partijen. De laatste ontmoeting was in juli tijdens Players Championship 9 waar Smith met 6-5 won. De Sousa zal de duidelijke favoriet zijn in de wedstrijd, maar Smith zal het de Portugees zeker moeilijk maken. Als Smith scorend bij kan blijven en de belangrijke finishes kan uitgooien, dan kan het erg spannend worden. Wij voorspellen uiteindelijk wel dat De Sousa zijn allereerste partij op het WK gaat winnen, 3-1 of 3-2 in sets.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *