Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Daryl Gurney

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 3 Middagsessie

Een Aziatische middag op het WK. De middagsessie van dag drie biedt een Oosters kijkje in de dartswereld. Daryl Gurney komt ook in actie, net als de Belg Mike de Decker.

Madars Razma vs Toru Suzuki

Madars Razma is samen met Darius Labanauskas de vaandeldrager van het darten in de Baltische staten. De Let, die inmiddels al vier jaar zijn Tour Card heeft, is dit jaar de top 64 van de wereld binnen gekomen en lijkt de komende jaren nog wel te kunnen stijgen. De basis voor zijn tweede deelname aan het WK lag hij tijdens Players Championship 14, waarin hij de finale haalde na overwinningen op onder andere Van Duijvenbode, White en Petersen. Meerdere keren haalde ‘Razmatazz’ ook nog de laatste 16. Met een gemiddelde van 91.11 hoorde hij niet tot de top van de tour, maar steady resultaten zijn soms beter dan hoge uitschieters.

Met Toru Suzuki treft hij een erg onervaren Japanner. Suzuki tekende vorig jaar wel een contract met Unicorn, die het wel in hem zien zitten. Dit liet hij op de grote toernooien in Azië nog niet echt zien, vorig jaar kwam hij niet verder dan één kwartfinale op de Asian Tour. Toch won hij dit jaar knap de tweede qualifier in Japan, waar hij ook een gemiddelde van boven de 100 noteerde. In welke vorm we hem op het podium mogen verwachten is echt gokken. Logischerwijs speelden beide mannen nog nooit tegen elkaar. Wij verwachten dat Razma een klasse better is dan Suzuki en deze wedstrijd naar zich toe zal trekken: 3-1.

Mike de Decker vs Edward Foulkes

De eerste van drie Belgen dit WK verschijnt vandaag aan de start. Voor Mike de Decker wordt het zijn debuut in Ally Pally, nadat hij al wel twee keer de Players Championship Finals speelde. Op dit podium lukte het nog niet, maar op de vloer gaat het steeds beter. Hij haalde begin dit jaar eindelijk weer een Tour Card en dan meteen het WK halen is knap. Vooral in het begin van het jaar stond hij goed te spelen, zo versloeg hij in zijn thuisland Ron Meulenkamp in een goede pot op de Euro Tour. Op de Players Championships was het vooral sprokkelen. Vaak één à twee wedstrijden winnen leverde hem een plek op dit elitetoernooi op. Met een gemiddelde van 94,32 hoeft hij ook zeker niet ontevreden te zijn over zijn jaar.

Net als in de eerste wedstrijd staat ook hier een onervaren Japanner. Edward Foulkes is een nog grotere onbekende, zelfs bij kenners van het Japanse darten. Met een Engelstalige vader is het darten met de paplepel ingegoten en dus mogen we misschien op een verrassing hopen. Op basis van de gemiddeldes hoeft dit echter niet. Zowel online als in real life stond hij de afgelopen maanden rond de 80 gemiddeld te spelen. De Decker zou hier normaal gesproken geen probleem moeten hebben. Wij gunnen de Japanner nog een set, maar verwachten verder een makkelijke 3-1 overwinning voor De Decker.

Ryan Murray vs Lourence Ilagan

Ryan Murray stond jaren bekend als figurant in een wedstrijd waarin Michael van Gerwen twee 9-darters gooide. Dit jaar heeft hij zich een beetje uit de schaduw van dit verhaal gewerkt. Met onder andere een kwartfinale tijdens Players Championship 22 speelde hij zich in de schijnwerper, terwijl ook meerdere keren een 100+ gemiddelde werd genoteerd. De Schot mag hierdoor zijn debuut op een WK gaan maken, en met een gemiddelde van 91.93 op de vloer gaat hij zeker niet voor schut staan.

Een hele uitdaging krijgt hij voor de kiezen. Cultheld Lourence Ilagan is zijn tegenstander. De man uit de Filipijnen begint aan zijn vijfde WK en hoopt minstens de laatste 64, net als in 2013, te halen. De afgelopen twee jaar zat een overwinning er niet in, maar toch zorgde hij voor spectaculaire wedstrijden. Hij won de qualifier in de Filipijnen, nadat hij vorig jaar de Asian Tour won. Hij heeft de ervaring, dus dit kan zomaar een spannende pot worden. Op basis van het goede spel van Murray geven wij hem licht de voorkeur: een 3-2 overwinning voor de Schot.

Daryl Gurney vs William O’Connor

Kijkend naar de 32 geplaatste spelers valt Gurney in negatieve zin op. De man uit Noord-Ierland is al maanden niet in vorm en laat het op TV ook steeds weer afweten. Hij is inmiddels al afgegleden naar plek 11 en zou zomaar nog verder kunnen zakken. Tijdens de Players Championship Finals, het EK en de World Grand Prix verloor hij al in ronde één en voor de Grand Slam plaatste hij zich niet eens. Op de vloer is het niet veel beter, al haalde hij tijdens het laatste toernooi wel de kwartfinale. Met een gemiddelde van 94.89 eindigde hij ook nog op plek 19.

Hij neemt het op tegen de altijd gevaarlijke William O’Connor. De Ier won gisteren met 3-0 van onze landgenoot Niels Zonneveld, al kwam hij lang niet tot zijn beste spel. Hij kwalificeerde zich dit jaar voor zijn vierde WK op een rij met een tiende plek op de Pro Tour Order of Merit. O’Connor wist op de vloer drie keer de laatste 16 te bereiken, waarvan hij één keer doorstootte tot de halve finales. ‘The Magpie’ wist zich voor twee Euro Tours te kwalificeren en bij beide toernooien was de tweede ronde het eindstation. Uiteindelijk bleek dat genoeg te zijn voor een plaats op het EK, waar hij een knappe kwartfinale behaalde. Het jaargemiddelde van O’Connor is 92,04. Negen keer speelden deze mannen tegen elkaar, Gurney was daarvan zeven keer de sterkste. Dit jaar stonden ze nog tegen elkaar op de UK Open, waar Gurney met 10-9 zegevierde. Toch verwachten wij dat O’Connor hier voor een lichte verrassing zal zorgen. De Ier is gewoon beter in vorm en daarom verwachten wij een 3-2 overwinning voor O’Connor.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *