Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jamie Hughes

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 4 Middagsessie

Ook vandaag zullen er zes eerste ronde partijen en twee tweede ronde partijen gespeeld worden. Deze worden weer verdeeld in twee sessies. De sessie van vrijdagmiddag bestaat uit drie eerste rondes en een tweede ronde. Lees hieronder een uitgebreide voorbeschouwing.

Mickey Mansell vs Haupai Puha

De eerste middagpartij gaat tussen Mickey Mansell en Haupai Puha. Mickey Mansell heeft zich geplaatst door een 46e plek op de Pro Tour Order of Merit, zonder de geplaatste spelers op het WK staat hij 16e op deze ranking. Mansell heeft geen best jaar gehad. Zijn beste prestatie behaalde hij op de tweede Players Championship door een kwartfinale te halen, hij haalde daarnaast slechts twee keer de laatste zestien op Players Championship 1 en op de Summer Series Dag 5. Op de tv-toernooien deed hij mee aan de UK Open en de Players Championship Finals, beide toernooien vloog hij er de eerste ronde uit. Hij wist zich ook niet te plaatsten voor een Euro Tour dit jaar. Het jaargemiddelde van de Noord-Ier komt net boven de 90 uit, 90,61.

Mansell speelt in de eerste ronde tegen Haupai Puha spelen. Puha heeft zich gekwalificeerd door eerste te eindigen op de DPNZ Order of Merit, de ranking voor spelers uit Nieuw-Zeeland. Puha is vooral bekend in de darts door zijn optredens op de World Series en de optredens op de Word Cup of Darts. Samen met Cody Harris wisten zij Denemarken uit te schakelen dit jaar. In de tweede ronde verloor Nieuw-Zeeland van Canada en Puha verloor zijn single van Jeff Smith met 4-1. Voor de rest was Puha vooral actief op de Australian Tour (DPA Tour), daar was Puha een keer de runner-up. Puha gooide dit jaar een tourgemiddelde van 88,46 op de DPA Tour en hij kan dus een gevaarlijke klant zijn voor Mansell. Ook is een mooi interview van hem beschikbaar op het YouTube kanaal van Darts Actueel wat zeker de moeite waard is om te kijken, klik hier. Wij verwachten dan ook dat Puha gaat winnen, Puha zal de speler zijn die de minste zenuwen heeft en de beslissende set gaat winnen; 3-2.

Darius Labanauskas vs Chengan Liu

De tweede partij gaat tussen Darius Labanauskas en Chengan Liu. Darius Labanauskas is vooral bekend door de uitschakeling van Raymond van Barneveld op het WK van 2019. Labanauskas heeft zich geplaatst via de 15e plek van de Pro Tour Order of Merit. Labanauskas heeft afgelopen jaar het goede WK geen gevolg kunnen geven. Op het WK wist hij de kwartfinales nog te halen, maar dit is hem afgelopen jaar maar een keer op de vloer gelukt, daar ging hij er met 6-0 af tegen Van der Voort. Ook op de Euro Tour wist hij een keer een kwarfinale te halen. Ook de tv-toernooien waren geen succes voor Labanauskas. Op de UK open, EK en Players Championship Finals verloor hij de eerste ronde. Op de Word Cup of Darts en de World Series Finals overleefde hij wel een ronde.

Chengai Liu is gekwalificeerd via de Chinese qualifier. Dit zal het tweede WK worden van de Chinees, nadat hij in 2006 in de eerste ronde verloor van John Part. Liu is niet heel bekend bij de PDC, in 2017 en 2018 mocht hij meedoen aan de Shanghai Darts Masters en werd hier twee keer wit gewassen door Van Barneveld en Cross. Afgelopen jaar was Liu vooral actief op de Online China Tour. De resultaten waren wisselend, hij haalde één keer de laatste 16, één keer de kwarfinale, één keer de halve finale en hij bereikte twee keer de finale. Twee keer speelde hij tegen Xiaochen Zong in de finale, waar hij er één van won. Zijn gemiddeldes waren vaak tussen de 80 en de 90. Hij staat na vijf toernooien op de tweede plaats op de Order of Merit van die tour. Wij denken dat Darius Labanauskas met 3-1 wint, hij heeft de TV-ervaring al en dat zou hem helpen om deze partij te winnen.

Wayne Jones vs Ciaran Teehan

In de derde partij van de middag nemen Wayne Jones en Ciaran Teehan het op tegen elkaar. Wayne Jones heeft net geplaatst via plekje nummer 30 op de Pro Tour Order of Merit en dit in voor hem een prima prestatie. in 2018 en 2019 was hij niet goed genoeg om zich te verzekeren van een tourkaart en hij moest dus weer Q-school overleven. Via de Q-School Order of Merit wist hij zijn tourkaart terug te krijgen. Mede door een sterke dag op de vijfde dag van de PDC Summer series heeft hij een plekje weten te bemachtigen op het WK, hij haalde daar zelfs de halve finale. Op de Players Championship Finals wist hij Glen Durrant in de eerste ronde te verslaan, voordat hij het Jeffrey de Zwaan nog moeilijk maakte, hij kwam tot 4-6 maar verloor.

Ciaran Teehan heeft de laatste kans om zich te plaatsen voor het WK gegrepen. via de PDPA UK Qualifier wist hij zich alsnog te plaatsen. Teehan had dus wel een tourkaart maar kon zich niet via de Pro Tours plaatsen. Teehan kwalificeerde zich dit jaar alleen voor de UK Open. Daar vloog hij er in de eerste ronde uit tegen Peter Jacques. Wij voorspellen dat deze partij alle kanten op kan gaan en het is maar net wie er op komt dagen. Wij voorspellen een 3-2 overwinning voor Wayne Jones omdat hij constanter presteert op de Pro Tour en net wat meer ervaring heeft dan de jonge Ier.

Jamie Hughes vs Adam Hunt

Jamie Hughes mag deze tweede ronde partij van de middagsessie beginnen als geplaatste speler. In 2019 ontwikkelde Hughes zich hard, maar deze vorm heeft hij niet doorgetrokken naar 2020. TV-toernooien waren geen groot succes voor Hughes, Jamie Hughes wist slechts een keer een kwartfinale op de Pro Tour neer te zetten en maar drie keer een laatste 16 plek. Op de UK-open kwam hij nog met een gemiddelde van rond de 90 tot de kwarfinale, op de World Matchplay ging hij er in de eerste ronde uit, op het EK was de tweede ronde het eindstation, hetzelfde wat er gebeurde op de Players Championship Finals.

Hij gaat opnemen tegen Adam Hunt. De Engelsman won woensdagavond in een beslissende set van Lisa Ashton. Dit deed Hunt echter wel met goed spel. Hunt noteerde een gemiddelde van 94,29, een dubbelpercentage van 41,94% en gooide vier keer de maximale score. Hunt laat het hele jaar al goed spel zien, met o.a. een laatste 16 op de Grand Slam of Darts. Daarnaast versloeg hij Damon Heta tijdens de derde Euro Tour met 6-1 en een gemiddelde van 100.89. Tijdens Players Championships kwam hij nooit verder dan de laatste 16, maar door veelvuldig zijn eerste wedstrijd van de dag te winnen sprokkelde hij toch genoeg prijzengeld bij elkaar. De Summer Series laten we hier buiten, in die vijf toernooien won hij geen enkele wedstrijd. Voor de jonge Engelsman wordt het zijn tweede WK, nadat hij zich twee jaar terug al plaatste via de PDPA Qualifier. Hij verloor toen in de eerste ronde met 3-0 van Luke Humphries. De heren kwamen elkaar één keer tegen, dat was tijdens een Players Championship toernooi in 2018 toen Hughes met 6-2 won. Hughes won nog nooit een wedstrijd op het WK, en zal ook met de druk gaan beginnen aan het WK. Vorig jaar werd hij versloeg door Zoran Lerchbacher. Wij denken dat het een soort zelfde wedstrijd gaat worden, waar Adam Hunt de beslissende set gaat winnen.

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *