Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
De Zwaan

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 6 Avondsessie

Dag 6 van het WK is oranje gekleurd! Een totaal van 5 Nederlandse spelers komen in actie. In de avondsessie komt o.a. Jeffrey de Zwaan in actie. Lees hier een uitgebreide voorbeschouwing.

Keegan Brown vs Ryan Meikle

De tweede partij van de avond is een Engels onderonsje tussen twee jongelingen. Keegan Brown is flink gezakt op de wereld, waar hij de voorgaande jaren nog een top 32 speler was, staat hij momenteel 35e. Keegan Brown wist zich voor geen enkel Euro tour toernooi te plaatsen, waardoor hij zich moest plaatsen met enkel de Players Championship toernooien. Zijn beste prestatie was één kwartfinale. Uiteindelijk eindigde Brown als 22e op de Pro Tour Order of Merit. Dit jaar speelde hij slechts één televisietoernooi naast de UK Open. Na een 4-1 voorsprong op de Players Championship Finals verloor hij 5 legs op rij van Gary Anderson en dit liet zien dat Brown niet in topvorm verkeerd.

Zijn tegenstander verkeerd de laatste weken wel in vorm. Ryan Meikle eindigde als 1e op de ranglijst van de Development tour en wist zo zijn plek veilig te stellen voor dit WK. Met name zijn optreden tegen Peter Wright op de Players Championship Finals maakte indruk. Met een gemiddelde van 100+ verloor hij met 6-5, maar liet wel zijn potentie zien in deze partij. Op de overige vloertoernooien presteerde Meikle wisselend. Hij wist zich niet via de normale weg te plaatsen, maar lijkt in uitstekende vorm te verkeren. Het wordt de eerste ontmoeting van het jaar voor de beide heren en Meikle lijkt licht favoriet ook door het trage spel van hem. Wij verwachten een 3-2 overwinning voor ‘The Barber’.

Jeffrey de Zwaan vs Ryan Searle

De tweede Nederlander op de wereldranglijst gaat het opnemen tegen een zware tegenstander, namelijk Ryan Searle. De Zwaan begon het jaar goed met onder andere een halve finale plek op een vloertoernooi, maar viel snel terug door een operatie aan zijn schouder. Resultaten vielen tegen en gemiddeldes waren vaak ondermaats. Tot De Zwaan in mocht vallen bij de World Grand Prix waar hij plots de kwartfinale haalde. De Zwaan lijkt net op tijd terug in vorm te zijn gezien zijn gemiddeldes op de Players Championship Finals. De Zwaan gooide twee keer boven de 100 en werd gestuit door latere toernooiwinnaar: Michael van Gerwen.

Hij speelt niet tegen de makkelijkste tegenstander, Ryan Searle. Searle versloeg donderdagavond Danny Lauby met 3-2 in sets. Searle noteerde een gemiddelde van 98,31, een dubbelpercentage van 36,11% en gooide 4 maximale scores en 26 keer 140+ scores. Searle kent ook één van zijn betere jaren op de tour. Searle kwalificeerde zich als nummer twee van de Pro Tour Order of Merit en dat geeft meteen aan hoe goed de Engelsman was dit jaar. Searle was in het begin van het jaar meteen al succesvol, hij won zijn eerste Players Championship titel door Michael van Gerwen in de finale te verslaan. Daarnaast bereikte hij nog twee kwartfinales op de vloer, waar hij één in de halve finales verloor. Door de goede prestaties kwalificeerde Searle zich voor de World Grand Prix, Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals. Searle liet goede dingen zien op TV, maar de resultaten blijven tot nu toe uit. De heren hebben elkaar twee keer eerder getroffen, beide spelers wonnen één wedstrijd. De laatste ontmoeting was in februari dit jaar, in de halve finales toen Searle met 7-5 won en even later ook de titel pakte. Als De Zwaan de vorm van de laatste paar toernooien mee kan nemen wordt dit zeker een kraker. Beide heren zijn goede scorers en kunnen makkelijk de 100+ gemiddeldes aantikken. Wij verwachten dat er een beslissende set aan te pas gaat komen en uiteindelijk De Zwaan er met de winst van door gaat; 3-2.

Jonny Clayton vs John Henderson

In de laatste partij van de avond komt ‘Go Jonny Go’ oftewel Jonny Clayton in actie. Clayton heeft een goed jaar achter de rug. Hij won met Price de World Cup en stond in de finale van een Euro Tour toernooi. Ook tijdens het EK speelde Clayton goed en haalde de halve finale. Clayton wordt al jaren gezien als onderschatte speler die het de toppers heel moeilijk kan maken. Maar vaak zit er ook één slechte wedstrijd bij. En het WK is niet zijn toernooi. Hij haalde nog nooit de laatste 16 en dat lijkt ook deze keer moeilijk te gaan worden met een mogelijke 3e ronde tegen Joe Cullen.

John Henderson is de eerste tegenstander van Clayton op het WK. Henderson rekende vrijdagavond af met Marko Kantele met 3-2. In een matige partij bleek de Schot toch aan het langst eind te trekken, dit deed hij met een gemiddelde van 91,09 en een dubbelpercentage van 32,50%. Henderson was afgelopen WK nog een geplaatste speler, dit jaar heeft hij zich nipt geplaatst door op plaats 32 van de Pro Tour Order of Merit te eindigen. Op de vloertoernooien was de Schot niet erg succesvol, slechts één keer kwam hij verder dan de laatste 32 wat uiteindelijk een kwartfinale werd. Hij kwalificeerde zich voor één Euro Tour, waar hij meteen in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Op TV zagen we hem alleen op de UK Open en Players Championship Finals. Bij de UK Open verloor hij bij de laatste 64, terwijl de eerste ronde het eindstation was op de laatste major voor het WK. De heren kwamen elkaar voor het laatst in 2019 tegen. Henderson won één partij, maar Clayton won de meest recente wedstrijd in 2019. Clayton steek op dit moment gewoon in betere vorm en op basis daarvan denken we dat de Welshmen niet al te veel problemen zal hebben met ‘Hendo’. Wij voorspellen een 3-1 overwinning voor ‘The Ferret’.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *