Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 6 Middagsessie

Dag 6 van het WK is oranje gekleurd! Een totaal van 6 Nederlandse spelers komen in actie. In de middagsessie komt o.a. Vincent van der Voort in actie. Lees hier een uitgebreide voorbeschouwing.

Derk Telnekes vs Nick Kenny

Dag 6 van het WK begint met twee spelers die in januari hun tourkaart hebben gepakt, de Nederlander Derk Telnekes en de Welshmen Nick Kenny. Telnekes pakte in Hildesheim zijn tourkaart door hoog in de ranking te eindigen. De Nederlander heeft best wel een degelijk jaar gehad. Op de vloer wist op de laatste twee toernooien voor de coronastop een kwartfinale en een halve finale te bereiken. Daarnaast wist Telnekes nog één kwartfinale te behalen. Ook kwalificeerde Telnekes zich voor twee Euro Tour, in Duitsland wist hij zijn eerste partij te winnen. Op de majors was hij nog niet erg succesvol. Op de UK Open was de tweede ronde het eindstation, terwijl bij de Players Championship Finals het bij de eerste ronde al klaar was. Het jaargemiddelde van de Nederlander, komt net onder de 90 uit (89,59) maar eindigde wel op plaats 14 van de Pro Tour Order of Merit.

Hij treft met Nick Kenny een soortgelijke tegenstander, hij wist zich te plaatsen door één van de vier tickets tijdens de PDPA UK Qualifier te pakken. Om weg naar kwalificatie was Kenny te sterk voor Steve Brown (6-5), Ted Evetts (6-3) en James Wilson (7-6). Kenny kwam op de Pro Tour ruim 2000 pond te kort voor kwalificatie. Op de Players Championship was het alles of niks voor de Welshmen. Van de 23 toernooien verloor Kenny 16 keer in de eerste ronde. Van die andere 7 toernooien wist hij drie keer de laatste 16 behalen, waarvan één een halve finale werd. Kenny wist zich ook niet te kwalificeren voor Euro Tours en verloor in de eerste ronde van de UK Open. De heren zijn elkaar in de PDC & BDO periode nog nooit tegen gekomen en dit zal dus de eerste ontmoeting worden. Wij denken dat beide heren elkaar niet veel onder doen, dus de kans is best groot dat er een beslissende set aankomt. Het is dan maar net wie er met het beste gevoel aan de vijfde set begint.

Jason Lowe vs Dmitriy Gorbunov

In de tweede partij van de middag komt Jason Lowe in actie tegen Dmitri Gorbunov. Lowe pakte op de eerste dag van de UK Q-School meteen zijn tourkaart. Het jaar wat hij had was best goed, zo eindigde hij op plaats 12 van de Pro Tour Order of Merit. Op de vloer bereikte Lowe vier keer de laatste 16. Na de coronastop ging het qua resultaten wat minder met Lowe, maar door het kwalificeren en het winnen van één partij op de Euro Tour bleek het ruim voldoende. Lowe speelde ook een erg goede UK Open, bij de laatste 32 was hij 86 verwijderd voor een overwinning op Michael van Gerwen. Uiteindelijk verloor hij met 10-9, na een 5-0 achterstand. Op de Players Championship Finals verloor Lowe in de eerste ronde van Rob Cross. Het jaargemiddelde van Lowe is 94,43.

Hij gaat spelen tegen de Russische debutant, Dmitriy Gorbunov. De Rus won verrassend de EADC Qualifier. In de finale wist hij Roman Obukhov met 3-1 in sets te verslaan. Het toernooigemiddelde eindigde op 78,62. Op de EADC Pro Tours was de laatste 16 alle keren het eindstation voor Gorbunov. Ook is een mooi interview van hem beschikbaar op het YouTube kanaal van Darts Actueel wat zeker de moeite waard is om te kijken, klik hier. De heren natuurlijk nog nooit eerder tegen gekomen. De Engelsman is de grote favoriet in deze partij, hij heeft gewoon een hoger gemiddelde aangetikt over het hele jaar. Gorbunov mag hopen op een set, en dat denken wij ook dat hij die pakken gaat. Het wordt een 3-1 overwinning in sets voor Lowe.

Maik Kuivenhoven vs Matthew Edgar

In de derde partij van de middag is het de beurt aan Maik Kuivenhoven. Hij treft Matthew Edgar. Kuivenhoven heeft in vergelijking met zijn eerste jaar op een tour een erg goed jaar gehad, hij eindigde op plaats 13 van de Pro Tour Order of Merit. Vooral aan het begin van jaar deed Kuivenhoven het erg goed op de vloer, met twee kwartfinales in de eerste vier toernooien. Daarnaast wist hij nog één keer de laatste 16 te bereiken. De Nederlander plaatste zich ook voor twee Euro Tour, waarvan één heel succesvol was. Tijdens de European Darts Grand Prix bereikte hij de kwartfinales met overwinning op Gurney en Durrant. Zo kwalificeerde hij zich voor het EK, waar Nathan Aspinall hem versloeg. Op de UK Open en Players Championship Finals werd hij ook snel uitgeschakeld. Kuivenhoven zijn jaargemiddelde staat op 90,43.

Hij gaat het opnemen tegen Matthew Edgar, die voor de derde keer gaat deelnemen aan het PDC WK. Hij wist wederom door de PDPA Qualifier te komen. Dit keer versloeg hij tijdens kwalificatie Gary Blades (6-4), Martin Atkins (6-5) en Josh Payne (7-2). Het gemiddelde tijdens deze qualifier was 93,41. Edgar begon matig aan zijn jaar, voor de coronastop won hij slechts twee partijen. De Summer Series was wel een groot succes met drie keer de laatste 32, waaronder overwinningen op Mensur Suljovic en Gary Anderson. Bij de Autumn Series werd er drie keer in de tweede ronde verloren en één keer bij de laatste 32. De Winter Series werd een catastrofe voor ‘Prime Time’, hij won geen enkele wedstrijd. Beide heren staan op dit moment net binnen de top 64 en bij een overwinning zou de tourkaart veilig moeten zijn voor het aankomende jaar. De heren zijn elkaar op de tour nog niet tegen gekomen. Wij verwachten dat deze partij wel eens naar een beslissende set zou kunnen gaan, beide heren weten dat het veiligstellen van de tourkaart op het spel staat en dat enige spanning meeneemt. Wij denken dat de ervaring van Edgar misschien wel een belangrijke rol in gaat spelen, wij denken een nipte 3-2 overwinning voor Edgar.

Vincent van der Voort vs Ron Meulenkamp

De middag wordt afgesloten met Vincent van der Voort tegen Ron Meulenkamp. Van der Voort is sinds lange tijd weer een geplaatste speler op het WK, hij is dit jaar als 27ste geplaatst. De Nederlander kent een goed jaar achter de rug. Op de 23 Players Championship won Van der Voort 7 keer zijn bordfinale. Twee keer kwam hij voorbij de laatste 16. Dit gebeurde beide keren in de Autumn Series, waar hij in de kwartfinale en halve finale verloor. Ook op TV behaalde Van der Voort zijn nodige resultaten. Zo stond hij in de kwartfinales van de World Matchplay, waar hij o.a. won van Chisnall en Gurney maar verloor met 18-16 van Glen Durrant na een ruime voorsprong. De World Grand Prix, het EK en de Grand Slam of Darts werden niet gehaald. Op de UK Open was de vierde ronde het eindstation, terwijl de tweede ronde het eindstation was bij de Players Championship Finals. In beide partijen miste ‘The Dutch Destroyer’ matchdarts. Het jaargemiddelde van Van der Voort komt tot zover terecht op 92,38.

Hij neemt het in het eerste Nederlandse onderonsje op tegen Ron Meulenkamp. Hij schakelde donderdagavond Boris Krcmar uit met 3-1, na een zwakke start. Het was geen topwedstrijd van Meulenkamp, een gemiddelde van 87,71 was genoeg voor de overwinning. Meulenkamp kwalificeerde zich op het nippertje voor het WK, hij eindigde op plaats 28 van de Pro Tour Order of Merit. Meulenkamp kende een zwakke start van 2020. In de toernooien voor de coronastop wist de Nederlander slechts 3000 pond te pakken. Ook de Summer en Autumn Series was geen groot succes voor ‘The Bomb’. De reden waarom Meulenkamp zich toch kwalificeerde was omdat hij zich kwalificeerde voor drie van de vier Euro Tours. Uiteindelijk won hij slechts één wedstrijd op de drie Euro Tours. Ook de Winter Series gingen goed voor Meulenkamp, met o.a. een laatste 32 en laatste 16 om zijn WK-ticket te verzekeren. De spelers zijn elkaar één keer tegen gekomen op de vloer, dat was alweer twee jaar geleden op de vloer. Toen won Meulenkamp met 6-2. Van der Voort is over het hele jaar al een beter speler dan Meulenkamp en daarom verwachten we dat Van der Voort deze partij op ervaring en vorm met 3-1 in sets gaat winnen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *