Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gerwyn Price

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Halve finales

Zaterdagavond staan de halve finales van het PDC WK op het programma! Gerwyn Price treft Stephen Bunting, terwijl ook Gary Anderson en Dave Chisnall strijden voor een plaats in de finale. Lees hier een voorbeschouwing.

Stephen Bunting vs Gerwyn Price

De eerste halve finale die gespeeld gaat worden is toch wel een verrassende partij, niet veel hadden Stephen Bunting in de halve finales zien komen. Gerwyn Price was wel een speler die ver in het toernooi kon komen en dat ook deed. Bunting begon het WK met een moeizame 3-2 overwinning op Andy Boulton, die erg goed speelde. Een beslissende leg moest er aan te pas komen, maar die won Bunting met een 11-darter. In de derde ronde kwam Bunting 2-0 achter tegen James Wade, maar wist dat knap om te draaien in een 4-2 overwinning. Bij de laatste 16 moest er opnieuw een beslissende leg komen, dit keer tegen Searle. Searle kwam terug van een 2-0 achterstand tot 3-3 en kwam 2-0 voor in de zevende set. Toch was het Bunting die met drie goede legs de kwartfinales bereikte. In die kwartfinales was de Pool Krzysztof Ratajski de tegenstander. Bunting begon erg goed aan de wedstrijd, hij won de eerste drie sets. Ratajski wist nog knap terug te komen met 4-3, maar Bunting maakte het in de achtste set af met een 5-3 overwinning voor een plaats in de halve finales! Het toernooigemiddelde van de Engelsman in na 4 wedstrijden 96,73.

Hij mag het opnemen tegen de nummer 3 van de wereld en misschien wel de beste speler van 2020! Hij begon het WK met een moeizame 3-2 overwinning op Jamie Lewis. Ook in de derde ronde had Price het niet makkelijk tegen Brendan Dolan. Alle sets gingen met de darts mee en uiteindelijk moest een beslissende leg beslissing geven. Een 72-finish van de Welshmen bracht hem bij de laatste 16. Bij de laatste 16 was een goed gooiende Mervyn King de tegenstander. Price speelde zijn beste wedstrijd van het WK en won met duidelijke cijfers, 4-1. In de kwartfinales van Daryl Gurney de tegenstander. Het was Price die goed begon aan de wedstrijd en de eerste twee sets pakte. Gurney knokte zich terug en maakte er 2-2 van in sets. Toch was het Price die opnieuw een verschil van twee sets maakte en kon het in zijn eigen set afmaken. ‘The Iceman’ deed dat niet, Gurney won set 7 en 8 twee keer met 3-0 en zo moest er een beslissende set komen. In die beslissende set gingen alle legs met de darts mee, en wist Price wederom de vijfde leg te winnen. Zo zien we de Welshmen net als vorig jaar terug in de halve finales van het WK. Het toernooigemiddelde van Price zit na 4 wedstrijden op 96,74.

Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen dan staat het 5-1 voor Price. De heren hebben dit jaar twee keer op de vloer tegen elkaar gespeeld, beide wedstrijden won Price. In 2019 speelden ze twee keer op TV tegen elkaar, op de World Matchplay won Bunting met 13-12. In de kwartfinales van de Players Championship Finals won Price met 10-3. De spelers zitten qua statistieken gelijk en dit zou dus een spannende partij kunnen worden. Als Bunting goed begint, kan hij het Price lastig maken. Wij voorspellen toch een overwinning voor Price, die met zijn oerkreten Bunting gaat irriteren en uiteindelijk met 6-3 wint.

Dave Chisnall vs Gary Anderson

De tweede halve finale gaat tussen een Engelsman en een Schot, Dave Chisnall tegen Gary Anderson. Dave Chisnall kende een redelijk jaar, maar tijdens het WK valt alles goed voor Chisnall. Hij begon het WK met een 3-1 overwinning op Keegan Brown. In de derde ronde was Danny Noppert de tegenstander, hij won de eerste twee sets tegen Chisnall met twee keer 3-0. Daarna ging de turbo bij ‘Chizzy’ aan en verloor geen set meer, het werd 4-2. Bij de laatste 16 was Dimitri van den Bergh de tegenstander. Chisnall schoot uit de startblokken en won de eerste drie sets. Een goed scorende Van den Bergh kwam terug tot 3-2 en kreeg genoeg kansen om er 3-3 van te maken. Dat gebeurde niet, waardoor Chisnall met een 102-finish met 4-2 won. In de kwartfinales was angstgegner Michael van Gerwen de tegenstander. Opnieuw begon de Engelsman fantastisch aan de partij, zo gooide hij in de eerste set al twee 12-darters en 11-darter. Van Gerwen kon Chisnall bij lange na niet bijbenen qua scores. De uitslag die hierbij resulteerde was een duidelijke 5-0 overwinning. Chisnall noteerde een gemiddelde van 107,34, een dubbelpercentage van 48,39% en gooide 14 keer 180! Absurd! Het toernooigemiddelde van Chisnall is ook nog eens boven de 100, 101,64!

Hij treft een tweevoudig wereldkampioen, Gary Anderson is de naam. Hij is zonder speciale dingen toch weer in de halve finales gekomen, de Schot doet het altijd goed op het WK! Het PDC WK van 2021 begon voor Anderson met een prima 3-1 overwinning op Madars Razma. Een vreemde wedstrijd volgde vervolgens tegen Mensur Suljovic. Suljovic begon vanaf het begin van de wedstrijd te vertragen en daardoor begon Anderson zich te ergeren. Uiteindelijk hield Anderson zich na een 3-2 achterstand koel en won de wedstrijd met 4-3. Bij de laatste 16 had de Schot weinig problemen met Devon Petersen, het werd 4-0! ‘Aubergenius’, Dirk van Duijvenbode was het volgende struikelblok voor Anderson. Van Duijvenbode begon goed aan de wedstrijd door de eerste set af te pakken van de Schot. Echter brak Anderson een set later terug en won 10 legs op een rij voor een 3-1 voorsprong. Van Duijvenbode kon niet meer terugvechten en Anderson maakte het zakelijk af voor een 5-1 overwinning. Het toernooigemiddelde van ‘The Flying Scotsman’ staat op 96,26.

De spelers hebben 19 keer eerder tegen elkaar gespeeld, 13 keer won Anderson, 4 keer won Chisnall en één keer werd het gelijk. Wij verwachten een partij waarin veel gescoord wordt en de beslissing valt op de finishes. Het zou zo maar kunnen dat er een beslissende set gaat komen. Wij voorspellen toch een nipte overwinning voor Gary Anderson, 6-4. De reden daarvoor is dat Anderson meer ervaring heeft met behalen van WK-finales.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *