Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Voorbeschouwing PDC WK 2022: Dag 10 Middagsessie

Na een korte kerstbreak van drie dagen wordt het PDC WK maandagmiddag hervat met de derde ronde. Dirk van Duijvenbode komt gelijk in de eerste partij in actie, terwijl ook Michael Smith en Florian Hempel een poging doen voor een plaats bij de laatste 16. Lees hier een uitgebreide voorbeschouwing.

Ross Smith vs Dirk van Duijvenbode

De derde ronde begint met een interessante partij tussen Ross Smith en Dirk van Duijvenbode. Smith kent zijn beste jaar bij de PDC tot zover. Op de vloertoernooien wist hij drie keer de finale te behalen, waarvan hij er één van won door Brendan Dolan te verslaan. In de andere twee finales was Michael Smith twee keer te sterk. Door deze resultaten kwalificeerde Smith zich voor de World Matchplay, World Grand Prix en de Players Championship Finals. Op de World Grand Prix wist hij knap te winnen van Joe Cullen, waarna hij in de tweede ronde een 2-0 voorsprong toch nog weggaf tegen Dave Chisnall. Smith begon zijn WK in de eerste ronde. Hierin won hij met duidelijke cijfers van naamgenoot Jeff Smith, het werd 3-0 in sets. In de tweede ronde trof hij Stephen Bunting. Met een enorm sterke start kwam Smith 1-0 in sets voor en kreeg genoeg kansen voor een 2-0 voorsprong in sets. Deze kansen werden gemist, waardoor Bunting de tweede en derde set won en op een 2-1 voorsprong kwam. Smith vocht zich terug en won uiteindelijk in een tiebreak met 4-2 in legs. Smith eindigde de partij met een gemiddelde van 94,34. Het is de eerste keer dan we ‘The Smudger’ terug zien in de derde ronde van het WK.

Dirk van Duijvenbode heeft weer een goed jaar gehad op de tour. Op de vloer wist hij twee finales te bereiken, waarvan hij er één won. Dit was zijn eerste grote PDC-titel. Tijdens de zomermaanden kampte de Nederlander met een blessure en daardoor vielen de resultaten tegen. Tijdens de laatste toernooien voor het WK ging het weer de goede kant op qua niveau. Zo bereikte hij tijdens de laatste 5 vloertoernooien van het jaar vier keer de laatste, waaronder één halve finale. Toch had ‘Aubergenius’ enorm veel moeite met Boris Koltsov in zijn eerste partij op het WK. Na een 1-0 voorsprong in sets kwam de Rus 2-1 voor. Van Duijvenbode pakte vervolgens de set af van Koltsov en moest er een beslissende set komen. Ook hier moest er een tiebreak aan te pas komen. Beide heren misten enorm veel dubbels, maar uiteindelijk bleef Van Duijvenbode het koelst en won de tiebreak met 5-3 in legs. Een gemiddelde van 88,69 en een dubbelpercentage van slechts 24,4% was genoeg voor de overwinning. Dit zal echter veel beter moeten in de derde ronde. De heren hebben elkaar één keer eerder getroffen, op een Players Championship evenement won de Nederlander met 6-4 in legs. Deze wedstrijd zal erg dichtbij elkaar blijven, maar uiteindelijk verwacht Darts Actueel een 4-3 overwinning in sets voor Smith. Dit is op basis van het niveau wat beide heren hebben laten zien in de tweede ronde.

Michael Smith vs William O’Connor

In de tweede partij van de middag is het tijd voor Michael Smith, die het opneemt tegen William O’Connor. Smith presteerde het afgelopen jaar erg constant. Ondanks het missen van de Premier League, kende Smith wel goede resultaten op de vloer en op de overige TV-toernooien. Op Players Championships schreef Smith twee toernooien op zijn naam. Hij won in de finale twee keer van naamgenoot, Ross Smith. Op de allereerste Euro Tour van het jaar behaalde de Engelsman de finale, die hij verloor met 8-2 van Gerwyn Price. Op TV was zijn beste resultaat een halve finale op de World Matchplay en de Grand Slam of Darts. In zijn eerste partij op het WK maakte Smith meteen indruk. Hij versloeg Ron Meulenkamp met 3-0 in sets, eindigde op een gemiddelde van 106,32 en had een dubbelpercentage van 75%. Hij gunde zijn tegenstander slechts één leg. Kan hij dit niveau ook in de derde ronde noteren?

William O’Connor is een speler die het afgelopen jaar best wel onder de radar is gebleven. De Ier kende een constant jaar en kwalificeerde zich zonder speciale resultaten voor zijn vijfde WK. O’Connor eindigde, met één halve finale en vier bordfinales, als 16de op de Pro Tour Order of Merit. Tijdens het laatste toernooi voor het WK, de Players Championship Finals, wist ‘The Magpie’ de laatste 16 te behalen. O’Connor versloeg Chris Dobey en Krzysztof Ratajski, voordat hij met 10-7 verloor van Jose de Sousa. O’Connor begon in de eerste ronde van het WK met een 3-2 overwinning op Danny Lauby. Na een 2-0 voorsprong in sets kwam de Amerikaan helemaal terug tot 2-2 in sets. Uiteindelijk wist de Ier een allesbeslissende leg te winnen voor een plaats in de tweede ronde. O’Connor won de partij met behulp van een gemiddelde van ruim 96. In de tweede ronde had O’Connor weinig moeite met Glen Durrant, die nog steeds in een enorme dip verkeerd. O’Connor gaf slechts één leg af aan Durrant en won met 3-0 inclusief gemiddelde van 90 en een dubbelpercentage van 69,2%. Als O’Connor het Smith moeilijk wil maken zal hij het niveau van de eerste partij moet zien te herhalen. De heren kwamen elkaar drie keer eerder tegen, alle drie partijen werden gewonnen door ‘Bully Boy’. Darts Actueel verwacht ook dat Smith deze partij gaat winnen. Hij is de speler die het meest constant is van de twee en daardoor met 4-2 zal winnen.

Florian Hempel vs Raymond Smith

De middag wordt afgerond met een derde ronde partij tussen twee ongeplaatste spelers; Florian Hempel tegen Raymond Smith. We beginnen met Florian Hempel. Hempel miste dit jaar de eerste 8 vloertoernooien, maar kon zich op het nippertje toch nog te kwalificeren. Zo behaalde hij op beide Euro Tours de tweede ronde en bereikte hij op Players Championship 27. Met een laatste 16 op Players Championship 29 verzekerde de Duitser zich voor het WK. Uiteindelijk eindigde hij 25ste op de Pro Tour Order of Merit. Door zijn resultaten op de Euro Tours kwalificeerde Hempel zich ook voor het EK, waar hij knap wist te winnen van Peter Wright. In de tweede ronde verloor Hempel in een beslissende leg van Mensur Suljovic. Hij kan dus ook presteren als de TV-camera’s erop staan. In zijn eerste wedstrijd versloeg hij landgenoot Martin Schindler in een prima partij met 3-0 in sets. De Duitser gooide een aantal hoge finishes en zag er bij vlagen erg sterk uit. In de tweede ronde zorgde Hempel voor een grote stunt door met 3-1 te winnen van de nummer 5 geplaatste Dimitri van den Bergh. Hempel eindigde die partij met een gemiddelde van 98,37 en 75% op de dubbels. Vooral de finishes die met twee darts uit konden, gingen allemaal uit door de nieuwe tourkaarthouder.

Raymond Smith kwalificeerde zich voor zijn tweede PDC WK door de DPA Tour Play-offs te winnen. In de halve finales werd James Bailey verslagen, waarna Robbie King in de finale met 6-1 ook geen kans had. Een dag van te voren speelde Smith ook al in de Oceanic Masters, toen hij in de halve finales werd uitgeschakeld door Bailey Marsh. Naast het winnen van de DPA Tour Play-offs won ‘Guru’ ook nog één DPA Tour titel en twee WDF-toernooien. Zijn allereerste PDC WK-zege boekte hij op Jamie Hughes. Smith won met 3-1 en deed dit door een gemiddelde van 96,05 en een dubbelpercentage van 30,4% te noteren. In de tweede ronde won hij vrij eenvoudig van de geplaatste Devon Petersen. Petersen gooide het hele jaar al erg zwak en dat bleek zo ook te zijn op het WK. Smith won met 3-0 in sets en een gemiddelde van 93,25. Het toernooigemiddelde van beide heren verschilt erg weinig en zo zou dit een erg spannende partij kunnen worden. Toch verwacht Darts Actueel een overwinning voor de Duitser. We verwachten dat Hempel iets constanter kan zijn over de gehele wedstrijd en met 4-2 zal winnen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *