Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Voorbeschouwing PDC WK 2022: Dag 7 Avondsessie

Vanavond komen er twee Nederlanders in actie: Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp. Ook Dimitri van den Bergh gaat aan zijn WK beginnen. Lees hier een uitgebreide voorbeschouwing.

Vincent van der Voort vs Adam Hunt

De avond begint met een tweede ronde partij tussen Vincent van der Voort en Adam Hunt. Van der Voort heeft wederom een erg constant jaar gedraaid. De Nederlander is dit jaar als 29ste geplaatst voor het WK. Op het afgelopen Players Championship seizoen behaalde Van der Voort één keer de halve finale, drie keer de kwartfinales en vijf keer de laatste 16. Ook op TV deed ‘The Dutch Destroyer’ het niet verkeerd. Op het laatste toernooi voor het WK, de Players Championship Finals, bereikte Van der Voort zonder heel goed te spelen de kwartfinales. Hij was o.a. te sterk voor Andy Boulton en Danny Noppert. Uiteindelijk was Clayton te sterk met 10-3. Het jaargemiddelde van de Nederlander eindigde op 92,81.

Hij mag het gaan opnemen tegen Adam Hunt. De Engelsman wist afgelopen zaterdagavond met 3-0 in sets te winnen van Boris Krcmar. Hunt noteerde in die partij een gemiddelde van onder de 90, maar er zaten wel momenten in dat Hunt erg goed scoorde. Hunt kende niet een erg geweldig jaar. Zo wist hij op de vloer geen enkele keer de laatste 16 te bereiken, hij verloor zes keer in de bordfinale. Over hele jaar gooide ‘The Hunter’ maar een gemiddelde van 88,88. De heren hebben nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld, dit zal dus de eerste ontmoeting worden. Darts Actueel verwacht dat Van der Voort erg scherp aan het WK gaat beginnen en Hunt in het begin van de wedstrijd weinig kansen wil geven. Daarmee zal Van der Voort met 3-1 in sets winnen.

Michael Smith vs Ron Meulenkamp

In de tweede partij van de avond nemen Michael Smith en Ron Meulenkamp het tegen elkaar op. Dit jaar werd Smith niet uitgenodigd voor de Premier League, maar daardoor presteerde hij toch goed op de vloertoernooien en de TV-toernooien. Op vloer won Smith twee toernooien. Hij won in de finale twee keer van naamgenoot, Ross Smith. Op de allereerste Euro Tour van het jaar behaalde de Engelsman de finale, die hij verloor met 8-2 van Gerwyn Price. Op TV presteerde ‘Bully Boy’ het afgelopen jaar wisselvallig. Zijn beste resultaat was een halve finale op de World Matchplay en de Grand Slam of Darts. In het WK van 2019 bereikte Smith nog de finale, maar tijdens de laatste twee edities won Smith geen enkele wedstrijd. Luke Woodhouse en Jason Lowe wonnen allebei met 3-1 in sets. Gaat het dit jaar wel lukken? Als hij zijn jaargemiddelde mee kan nemen naar Londen, maakt hij een goede kans om ver te komen. Over het hele jaar noteerde Smith een gemiddelde van 96,49.

Hij neemt het op tegen Ron Meulenkamp. Meulenkamp won donderdagavond met 3-0 in sets van een matige Lisa Ashton. Een gemiddelde van 87,32 was genoeg voor de winst. ‘The Bomb’ bereikte afgelopen jaar op de 30 vloertoernooien slechts acht keer de bordfinale, waarvan hij 3 keer in de laatste 16 verloor. De Nederlander kwalificeerde zich dit jaar alleen de UK Open en de Players Championship Finals. Op de UK Open bereikte de Nederlander knap de laatste 32, terwijl op de Players Championship Finals de eerste ronde het eindstation was. Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen leidt Meulenkamp verrassend met 5-3. Tijdens het WK van 2019 speelden de heren ook tegen elkaar in de tweede ronde, toen won ‘BullyBoy’ met 3-1 in sets. Het tempo van de wedstrijd zal bepaald worden door Meulenkamp en dan is het afwachten hoe Smith hiermee om gaat. In 2018 had Smith er toch wel moeite mee, maar won uiteindelijk wel. Darts Actueel verwacht een overwinning voor Smith, omdat hij simpelweg een veel beter jaar heeft gehad dan de Nederlander; 3-1 voor Smith.

Dimitri van den Bergh vs Florian Hempel

Een Europees onderonsje in wedstrijd nummer drie van de avond: Dimitri van den Bergh tegen Florian Hempel. Van den Bergh is na zijn overwinning op de World Matchplay in 2020 omhoog geschoten op de wereldranglijst. Als nummer vijf van de wereld begint hij aan het WK, waar hij meestal ook erg sterk speelt. Met het halen van de finale van de World Matchplay dit jaar leek hij door te gaan stoten. Toch bleef het qua resultaten op TV daarbij. Op de vloer zorgde hij wel voor iets nieuws: de Belg won maar liefst twee titels, nadat hij jarenlang geen potten kon breken op Players Championships. Met een gemiddelde van 97.54 eindigde hij qua gemiddeldes het jaar op de vloer op plek zeven. Twee keer haalde ‘The Dreammaker’ de kwartfinale op het WK, kan hij het dit jaar beter doen?

Van den Bergh zijn tegenstander, Florian Hempel, miste dit jaar de eerste 8 vloertoernooien, maar kon zich op het nippertje toch nog te kwalificeren. Zo behaalde hij op beide Euro Tours de tweede ronde en bereikte hij op Players Championship 27. Met een laatste 16 op Players Championship 29 verzekerde de Duitser zich voor het WK. Uiteindelijk eindigde hij 25ste op de Pro Tour Order of Merit. Door zijn resultaten op de Euro Tours kwalificeerde Hempel zich ook voor het EK, waar hij knap wist te winnen van Peter Wright. In de tweede ronde verloor Hempel in een beslissende leg van Mensur Suljovic. Hij kan dus ook presteren als de TV-camera’s erop staan. Het gemiddelde over het hele jaar komt bij hem terecht op 93,91. In zijn eerste wedstrijd versloeg hij landgenoot Martin Schindler in een prima partij. De Duitser gooide een aantal hoge finishes en zag er bij vlagen erg sterk uit. Het kan hierdoor zo maar eens een mooie wedstrijd worden. Darts Actueel verwacht desondanks dat Van den Bergh deze wedstrijd gaat winnen: 3-2.

Devon Petersen vs Raymond Smith

Een internationaal duel als afsluiter van dag zeven: de Zuid-Afrikaan Devon Petersen treft de Australiër Raymond Smith. Waar Devon Petersen in 2020 op weg leek naar de top 16, is 2021 een matig jaar geworden voor ‘The African Warrior’. Vorig jaar won hij nog een European Tour, dit jaar verloor hij beide zijn wedstrijden op dat podium en miste hij dus het EK. Op de vloer kwam hij geen enkele keer langs de laatste 16, terwijl zijn gemiddelde van 89.81 bijna zeven punten achterbleef bij zijn gemiddelde in 2020: 96.69. De World Matchplay werd op basis van resultaten van vorig jaar gehaald: Dimitri van den Bergh was in de eerste ronde met 10-5 te sterk. Ook de Players Championship Finals werd gehaald, als was het nipt. Als nummer 64 op de plaatsingslijst verloor hij met 6-4 van José de Sousa.

Petersen treft Raymond Smith. Smith kwalificeerde zich voor zijn tweede PDC WK door de DPA Tour Play-offs te winnen. In de halve finales werd James Bailey verslagen, waarna Robbie King in de finale met 6-1 ook geen kans had. Hij eindigde dat kwalificatietoernooi op een gemiddelde van 88,87, waarbij hij in de finale met een gemiddelde van 94 won. Een dag van te voren speelde Smith ook al in de Oceanic Masters, toen hij in de halve finales werd uitgeschakeld door Bailey Marsh. Naast het winnen van de DPA Tour Play-offs won ‘Guru’ ook nog één DPA Tour titel en twee WDF-toernooien. Op dit WK maakte hij in zijn eerste wedstrijd veel indruk. Jamie Hughes werd met 3-1 verslagen, zowel scorend als finishend zag het er erg scherp uit. Tegen een Petersen die niet in goeie vorm verkeerd liggen hier zo ook veel kansen. Darts Actueel verwacht dat de Australiër kan verrassen: 3-2 voor ‘Guru’.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *