Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Mervyn King

Voorbeschouwing PDC WK 2022: Dag 7 Middagsessie

Op dag zeven van het PDC WK vinden de laatste eerste ronde wedstrijden plaatst. Mervyn King en Dave Chisnall komen daarnaast in actie in ronde twee.

Lewis Williams vs Toyokazu Shibata

Twee debutanten openen dag zeven van het WK. De 19-jarige Lewis Williams treft de Japanner Toyokazu Shibata. Williams heeft een uitstekend debuutjaar bij de PDC achter de rug. Naast het halen van het WK kwam ‘The Prince of Wales’ ook in actie op het EK: José de Sousa was wel met 6-4 te sterk. Op de vloer was het halen van de kwartfinale in Players Championship 21 het hoogtepunt, terwijl op de Euro Tour onder andere van Krzysztof Ratajski werd gewonnen. Met een gemiddelde van 91.58 liet hij ook zien dat het zeker niet onterecht is dat hij het WK heeft gehaald.

Met Toyokazu treft Williams een grote onbekende. De Japanner won het extra kwalificatietoernooi in eigen land door onder andere Seigo Asada in de kwartfinale te verslaan. Met een gemiddelde van 95.42 in de finale tegen Shunpei Noge maakte hij daarna nog veel meer indruk. Hij zou zo in Ally Pally best voor een verrassing kunnen zorgen, al wordt het wel zijn debuut op TV. Darts Actueel verwacht dat Lewis Williams, ondanks zijn jonge leeftijd, profijt zal hebben van zijn wedstrijden op TV. Wij verwachten een 3-1 overwinning voor de Welshman.

Jason Lowe vs Daniel Larsson

De eerste ronde wordt afgesloten met een duel tussen Jason Lowe en Daniel Larsson. Waar Jason Lowe in 2020 nog een geweldig seizoen kende, is 2021 juist een stuk minder. Nadat hij Michael Smith versloeg op het WK 2021 vielen de resultaten op de vloer erg tegen. Hij haalde nog wel twee keer de kwartfinales, maar doordat daar ook veel nederlagen in de eerste ronde tegenover stonden was het lang twijfelachtig of hij het WK wel ging halen. Na Players Championship 30 leek hij nipt naast een plek te grijpen. Doordat Jeff Smith zich daarna via een andere weg plaatste, mocht de Engelsman alsnog afreizen naar Ally Pally. Zijn gemiddelde van 92.96 was genoeg voor een 41e plaats op de ranglijst van gemiddeldes: op basis daarvan is het meer dan verdiend dat hij op dit WK staat.

Met Daniel Larsson treft Lowe een mede-tour card houder. Vaak zal Lowe de Zweed niet hebben gezien: Larsson speelde maar 11 van de 30 toernooien. In die 11 toernooien wist hij maar één wedstrijd te winnen: Glen Durrant werd tijdens het 22e toernooi van het jaar met 6-2 verslagen. Toch mag Larsson voor de derde keer naar het PDC WK. Via de PDCNB Pro Tour plaatste hij zich: één titel en twee finales waren nipt genoeg om bij de top twee van deze ranglijst te eindigen. Met een gemiddelde van 87.27 blijft hij ver verwijderd van het niveau van Lowe. Darts Actueel verwacht dan ook een eenvoudige zege voor de Engelsman: 3-1.

Mervyn King vs Ryan Joyce

Vanaf wedstrijd nummer drie van deze middag tot aan de kerst staan er alleen nog maar wedstrijden uit de tweede ronde op het programma, te beginnen met Mervyn King tegen Ryan Joyce. Met een finaleplek op The Masters begon King flitsend aan het jaar. De Engelsman had, zeker met het einde van 2020 in gedachten, zijn ouderwetse topvorm weer te pakken. Toch verging 2021 minder dan verwacht. Alleen op de World Series of Darts Finals kwam hij voorbij de laatste 16, terwijl hij op de vloer slechts drie keer een kwartfinale noteerde. Toch is hij op een WK een man om in de gaten te houden. Met een gemiddelde van 94.3 deed hij het qua gemiddeldes op de vloer verder juist wel prima. De Engelsman begint aan zijn 15e PDC WK.

Ryan Joyce begint aan zijn vierde WK: bij zijn debuut in 2019 haalde hij meteen de kwartfinale. Michael van Gerwen was hierin met 5-1 te sterk. De Engelsman heeft zich de laatste jaren ontpopt als een solide speler, die heeft vooral van zijn dubbels moet hebben. In 2020 haalde hij zelfs de World Matchplay, dit jaar ontbrak hij in Blackpool. Toch kan hij wel spreken van een geslaagd jaar. Op de vloer noteerde hij een halve finale en een finale, terwijl hij zich via het kwalificatietoernooi wist te plaatsen voor de Grand Slam of Darts. Hij in Wolverhampton ook nog de laatste 16, terwijl hij op de Players Championship Finals de laatste 32 haalde. Met een gemiddelde van 92.43 deed hij het ook gewoon uitstekend. In zijn eerste ronde tegen Roman Benecky kwam ‘Relentless’ nog goed weg: een beslissende leg was nodig, maar de zege kwam er toch. Darts Actueel ziet King hierdoor wel als favoriet in deze wedstrijd. Wij verwachten een partij die beide kanten uit kan, met ‘The King’ als winnaar: 3-2.

Dave Chisnall vs Mike de Decker

Dave Chisnall en Mike de Decker sluiten de middag af. Chisnall kent een jaar van ups en downs. Op de UK Open en World Grand Prix haalde ‘Chizzy’ de kwartfinale, maar de rest van het jaar is de Engelsman onzichtbaar. Richting het einde van het jaar haalt hij op de vloer twee halve finales, maar de rest van het jaar zijn de resultaten pover. Na zijn halve finale op het WK vorig jaar mocht er van hem verwacht worden dat hij weer richting de top 10 door zou stoten, maar niks is minder waar. Dit WK kan voor hem wel zijn jaar redden. Zijn gemiddelde van 95.22 op de vloer is in ieder geval een aanknopingspunt.

Als eerste reserve kent Mike de Decker een geweldige start van dit WK. Darius Labanauskas werd, ondanks een 9-darter van de Litouwer, met 3-1 verslagen. Op de vloer was het minder: hij wist hij slechts drie keer de laatste 16 te behalen. Wel kwalificeerde de Belg zich voor de Grand Slam of Darts door één van de 8 plaatsen op het kwalificatietoernooi te pakken. Echter, zakte ‘The Real Deal’ daar helemaal door het ijs, hij verloor alle drie partijen en gooide in twee partijen onder de 80 gemiddeld. Op het kwalificatietoernooi voor het WK wist De Decker te winnen van Karel Sedlacek, Gary Blades en Jeffrey de Zwaan. In de finaleronde werd er nipt met 7-5 verloren van James Wilson. Ondanks zijn prima wedstrijd tegen Labanauskas begint de Belg als underdog aan deze wedstrijd. Darts Actueel verwacht dat Chisnall deze wedstrijd gaat winnen: 3-1.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *