Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 10 Middagsessie

Vanmiddag begint de derde ronde van het WK. In vergelijking met de eerste en tweede ronde worden er nu maar 3 partijen gespeeld over een format van best of 7 sets. Lees hier onze voorbeschouwing van de middagsessie.


Ryan Joyce vs Alan Norris
De derde ronde begint met een partij tussen de debutant Ryan Joyce en Alan Norris. Joyce kent tot zover een geweldig jaar en WK. Joyce wist in de eerste ronde Anastasia Dobromyslova te verslaan met 3-0 in sets. In de tweede ronde was hij verrassend te sterk voor Simon Whitlock met 3-0. Zo stond ‘Relentless’ nog geen set af dit WK. Hij gooide in zijn wedstrijden 90,34 en 90,40 gemiddeld, heel constant dus. Zijn dubbelpercentage van het toernooi is wel heel verzorgd, 42,8%. Hij gaat het opnemen tegen Alan Norris. Norris heeft een matig jaar achter de rug, maar dankzij een geweldige tweede ronde partij tegen Steve Lennon stijgt zijn zelfvertrouwen weer. Norris kwam 2-1 achter in sets, overleefde 2 matchdarts en won uiteindelijk de beslissende leg van de partij. Norris eindigde op een gemiddelde van 92,23 en een dubbelpercentage van 31,37%. Dit zal de eerste keer worden dat de mannen tegen elkaar gaan spelen. Wij denken op basis van de ervaring van het langere format dan ‘Chuck’ Norris met 4-2 in sets gaat winnen.

Dave Chisnall vs Kim Huybrechts
De tweede partij van de middag is een mooie partij om naar uit te kijken, Dave Chisnall gaat het dan opnemen tegen Kim Huybrechts. Chisnall kwam heel goed weg in zijn eerste partij op het WK, hij wist een 2-0 achterstand goed te maken in een 3-2 overwinning tegen Josh Payne. Chisnall noteerde in die partij een gemiddelde van 95,58 en een dubbelpercentage van 45%, Payne had bij beide statistieken een hoger aantal. Huybrechts speelde de beste partij sinds tijden op het WK, hij versloeg Daniel Larsson met een whitewash. Daarnaast eindigde de Belg op een gemiddelde van 103,26 en een dubbelpercentage van 42,86! Dit betekende het hoogste gemiddelde van het WK zover van dit jaar. De heren zijn elkaar al erg vaak tegen gekomen, in totaal 17 keer waarvan ‘Chizzy’ er 12 van won. Dit wordt wel eerste keer dat ze elkaar treffen op een major. Wij verwachten een spannende partij met een beslissende set die wordt beslist in het voordeel van Chisnall.

Daryl Gurney vs Jamie Lewis
De laatste partij van de middag gaat tussen de Players Championship Finals winnaar en de halve finalist van het vorige WK, oftewel Daryl Gurney tegen Jamie Lewis. Gurney kende een redelijke eenvoudige eerste partij op het WK, hij liet Ross Smith kansloos met 3-0 overwinning. Gurney won de eerste set 3-2, de tweede en derde set werden met 3-0 gewonnen. De Noord-Ier noteerde een gemiddelde van 100,30 en een dubbelpercentage van 34,62%. Hij gaat het opnemen tegen Jamie Lewis. Lewis won in de tweede ronde van Cody Harris, die van een 2-0 achterstand terug kwam tot 2-2 in sets. Uiteindelijk was het toch Lewis die de partij met 3-2 won. ‘Fireball’ eindigde op een gemiddelde 92,32 en een finishpercentage van 54,17%. Als Lewis een kans krijgt op een dubbel dan is de kans groot dat die er in gaat. In de onderlinge ontmoetingen leidt Gurney 5-2, de laatste ontmoeting werd wel door Lewis gewonnen. Op het WK van 2016 kwamen de heren elkaar in de eerste ronde tegen. Toen was Gurney nog geen geplaatste speler en Lewis wel. Die partij werd met 3-1 gewonnen door de Noord-Ier. Als Lewis vanmiddag rond het gemiddelde van 98 komt, dan kan hij het Gurney erg moeilijk maken. Als dat niet lukt dat is het ‘Superchin’ die eenvoudig naar de laatste 16 gaat.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.