Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 11 Avondsessie

Vanavond gaan we verder met dag 11 van het WK. Vanavond komen o.a. Adrian Lewis en Rob Cross in actie. Lees hier onze voorbeschouwing voor vanavond.

Adrian Lewis vs Darius Labanauskas
De avond begint met de partij tussen Adrian Lewis en Darius Labanauskas. Lewis won in de eerste ronde met 3-0 van een goedspelende Ted Evetts. Lewis noteerde een gemiddelde van 97,20 en een 52,94% in die partij. Hij gaat het niet opnemen tegen Raymond van Barneveld, maar tegen Darius Labanauskas. Hij versloeg in de eerste ronde Matthew Edgar met 3-1 en in de tweede ronde werd Raymond van Barneveld met 3-2 in sets naar huis gestuurd. De Litouwer noteerde in zijn partijen gemiddeldes van 93,57 en 86,81. Zijn dubbelpercentage tot zover is 29,87%. Dit wordt de eerste ontmoeting tussen beide heren. Wij verwachten dan Lewis deze partij eenvoudig met 4-1 gaat winnen, omdat Lewis het WK erg goed begon. Labanauskas speelde daarentegen niet geweldig tegen ‘Barney’.

Nathan Aspinall vs Kyle Anderson
De tweede partij van de avond gaat tussen Nathan Aspinall en Kyle Anderson. Aspinall won in de eerste ronde van Geert Nentjes met een gemiddelde van 88,42 en een dubbelpercentage van 33,33%. In de tweede ronde wist Aspinall verrassend Gerwyn Price uit te schakelen met 3-2 in sets, na een 2-0 achterstand. ‘The Asp’ noteerde in die partij een gemiddelde van 92,28 en een dubbelpercentage van 39,39%. De Engelsman heeft hierdoor nu een finishpercentage van 44%. Hij gaat het opnemen tegen Kyle Anderson. Anderson won in de tweede ronde van een sterkspelende Noel Malicdem met 3-1. Malicdem miste 4 darts op de dubbel om 2-1 voor te komen in sets, hierdoor verloor de Filipijn de partij. Anderson eindigde op een gemiddelde van 96,41 en een dubbelpercentage van 44%, een ijzersterk begin van de Australiër aan het WK. De heren hebben 4 keer eerder tegen elkaar gespeeld, daarvan won Anderson er 3 en Aspinall 1. De laatste ontmoeting was tijdens de Grand Slam of Darts Qualifier van 2018 die Anderson met 5-1 in legs won. Wij denken ook dat ‘The Orginal’ deze partij gaat winnen, het wordt 4-2 in sets.

Rob Cross vs Cristo Reyes
De laatste partij van de avond gaat tussen de regerend wereldkampioen Rob Cross en Cristo Reyes. Het is alweer 10 dagen geleden dat Cross zijn eerste partij van het WK speelde. Op de openingsdag werd Jeffrey de Zwaan in een weergaloze pot met 3-1 in sets verslagen. De Zwaan noteerde een gemiddelde van 106,09, maar dat was niet genoeg voor de overwinning. Cross wist met een gemiddelde van 102,93 en een dubbelpercentage van 56,25% uitstekend te beginnen aan het WK. Hij gaat het opnemen tegen Cristo Reyes. Hij kende een moeilijkere start aan het WK. Hij versloeg Rowby-John Rodriguez met 3-2, na een 2-0 achterstand in sets. Reyes eindigde op een gemiddelde van 89,30 en een dubbelpercentage van precies 50%. Met de dubbelpercentages zijn niks mis mee, scorend zal het wel beter moeten voor ‘The Spartan’. Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen dan staat het 2-2, de laatste ontmoeting was op de Players Championship Finals van 2018 toen Reyes met duidelijke cijfers won; 6-1. Het WK is een setsysteem en daarom denken we dat Cross deze partij met 4-2 gaat winnen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *