Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 11 Middagsessie

Vanmiddag gaat de derde ronde van het WK verder in het Alexandra Palace. Vincent van der Voort komt in de middagsessie in actie tegen Chris Dobey. Lees hier de voorbeschouwing van ons. 

Vincent van der Voort vs Chris Dobey
De middag begint met een kraker tussen twee ongeplaatste spelers. Vincent van der Voort gaat het opnemen tegen Chris Dobey. Van der Voort wist zijn eerste ronde met 3-1 te winnen van een sterk spelende Lourence Ilagan. In de tweede ronde werd een matige Darren Webster met 3-0 naar huis gestuurd. Met gemiddeldes van 94,06 en 87,81 kent de Nederlander tot zover een goed WK. Zijn dubbelpercentage van het toernooi is 36,53%. Chris Dobey wordt de tegenstander. Hij won in de eerste ronde van Boris Koltsov met 3-0 en in de tweede ronde werd Steve Beaton met dezelfde cijfers uitgeschakeld. Dobey noteerde in de wedstrijden gemiddeldes van 92,56 en 93,44. Zijn dubbelpercentage zit tot nu toe op 45%. Beide mannen zullen dus als ze hun niveau van het toernooi halen aan elkaar wagen. Dit wordt de eerste ontmoeting tussen beide heren. Wij verwachten een spannende partij, maar denken toch dat de Nederlander was scherper is en met 4-2 in sets wint.

Brendan Dolan vs Mervyn King
In de tweede partij van de middag neemt Brendan Dolan het op tegen Mervyn King. Dolan won in de eerste ronde eenvoudig van Yuanjun Liu en in de tweede ronde werd Joe Cullen verrassend aan de kant gezet. In totaal verloor ‘The History Maker’ slechts 2 legs! Dolan noteerde gemiddeldes van 86,63 en 92,72 en een dubbelpercentage van 34,62% op het WK. In de wedstrijd tegen Cullen gooide de Noord-Ier zelfs de eerste 170 uit van het WK. Dolan gaat het opnemen tegen Mervyn King. King won in de tweede ronde van Jan Dekker met 3-2, die sterk terug kwam van 2-0 naar 2-2. Uiteindelijk wist ‘The King’ de tiebreak met 4-2 te winnen. Met een gemiddelde van 97,76 en een dubbelpercentage van 36,84% kende King een goed begin aan het WK. In de onderlinge ontmoetingen staat het 4-2 in het voordeel voor Dolan. Wij denken op basis van de eerste wedstrijd dat King de meeste kans heeft te winnen, wij denken een nipte 4-3 overwinning voor de Engelsman.

James Wade vs Keegan Brown
De laatste partij van de middag gaat tussen James Wade en Keegan Brown. Wade kwam in de eerste ronde partij enorm goed weg tegen Seigo Asada, die op een 2-1 voorsprong in sets kwam. Uiteindelijk wist Wade de tiebreak in de beslissende set met 4-2 te winnen. Daarnaast was Wade enorm respectloos naar de Japanner toe. Wade noteerde in die partij een gemiddelde van 93,57 en een dubbelpercentage van 44,83%. Wade gaat het opnemen tegen Keegan Brown. Brown versloeg in de eerste ronde een goedspelende Karel Sedlacek met 3-0 in sets. Brown noteerde in zijn eerste partij een gemiddelde van 95,78 en was 40,91% op de dubbels. In de tweede ronde haalde Brown al het tempo uit de wedstrijd tegen Jelle Klaasen en won met 3-1 in sets. In die partij eindigde Brown op slechts een gemiddelde van 82,55 en een dubbelpercentage van 32,35%. In de onderlinge ontmoetingen is de tussenstand 4-4. De laatste ontmoeting was tijdens de Grand Slam of Darts van 2018 toen beide heren boven de 100 gemiddeld speelden en Wade met 5-3 won. Op het WK van vorig jaar kwamen de mannen elkaar in de eerste ronde tegen toen Brown met 3-2 in sets won. Wij denken dat het deze keer opvalt naar Wade, hij wint met 4-2 van ‘The Needle’.

Image courtesy of FOTO: Petra Šolara
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.