Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 12 Avondsessie

Vanavond zijn er 2 Nederlanders te aanschouwen op het WK Darts. Benito van de Pas speelt de laatste derde rondewedstrijd en van Gerwen speelt de kraker tegen Adrian Lewis! Lees hieronder onze voorbeschouwing.

Benito van de Pas – Antonio Alcinas
Benito van de Pas speelde tegen Jim Long nog niet op zijn best, maar er waren weer tekenen van de oude Benito! Na een lastig jaar was die 150-finish voor de wedstrijd een bekroning op een prima wedstrijd van ‘Big Ben’. Van de Pas noteerde een gemiddelde van 87 en dat zal nog wel wat beter moeten tegen de man die Peter Wright versloeg. De man die Peter Wright versloeg is de Spanjaard Antonio Alcinas. Een gemiddelde van 93 was voor Alcinas genoeg om de nummer 3 van de wereld uit het toernooi te knikkeren. Van de Pas en Alcinas moesten het allebei vaak hebben van de juiste dubbels op de juiste momenten gooien, dus het verschil zou deze wedstrijd nog weleens gemaakt kunnen worden in het scorende aspect. Wij verwachten dat van de Pas het nog niet op kan brengen om over 7 sets te pieken na zo’n lastig jaar. Alcinas zal ook bloed ruiken nadat hij een titelfavoriet heeft verslagen, dus we verwachten een 4-2 overwinning voor de Spanjaard.

Gary Anderson – Chris Dobey
Het scheelde niet veel of Jermaine Wattimena had na de kerst nog weer in London mogen darten. Hij miste een matchpijl tegen Gary Anderson om hem met 4-3 te verslaan, maar het mocht niet zo zijn. Anderson kroop door het oog van de naald en dat zal hij zelf ook beseffen. Als Chris Dobey net zo speelt als tegen Vincent van der Voort zal hij het elke speler heel lastig kunnen maken, want Dobey speelde een zeer sterke pot. In de wedstrijd waarin de jonge Engelsman 98 gemiddeld gooide was hij vooral op de dubbels dodelijk. Anderson speelde in zijn eerste 2 wedstrijden absoluut nog niet op zijn best met gemiddeldes van 95 en 97. Om comfortabel van Chris Dobey te winnen zal ‘The Flying Scotsman’ zéker een gemiddelde van rond of boven de 100 moeten gooien. We verwachten dat Anderson dat zelf ook inziet en dat hij het op kan brengen om zijn beste spel te laten zien. We verwachten echter wel dat het geen eenzijdige wedstrijd zal worden. Onze voorspelling is een 4-2 winst voor Anderson.

Michael van Gerwen – Adrian Lewis
De laatste wedstrijd van vanavond belooft vuurwerk te worden. Twee 2-voudig wereldkampioenen en natuurtalenten staan tegenover elkaar in dit affiche. Van Gerwen is zijn eerste wedstrijden zeer comfortabel doorgekomen. Gemiddelden van 102,5 en 101,5 lieten Tabern en Hopp kansloos. Ook de hoge finishes ontbraken niet bij van Gerwen, dus de topvorm lijkt aanwezig te zijn. Adrian Lewis heeft nog geen set weggegeven en hij liet met 2 gemiddeldes van 97 ook zeer behoorlijk spel zien. Hij rekende zeer eenvoudig af met Darius Labanauskas (de man die van Barneveld versloeg) en met het talent Ted Evetts. Wij verwachten een wedstrijd die heel leuk zal zijn om te kijken. Snel spel, hoge finishes en veel strijd. Wij denken echter dat Lewis nog niet de Lewis is van een jaar of 5 geleden, terwijl van Gerwen weer in topvorm is. Onze voorspelling is een 4-1 overwinning voor van Gerwen!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *