Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Voorbeschouwing PDC WK Dag 12 Middagsessie

Vanwege kerst hebben we het drie dagen zonder het WK Darts moeten stellen, maar het brandt gelukkig weer los vandaag! Er staan vanmiddag 3 derde ronde wedstrijden op het programma. Wie het eerst 4 sets wint, zit bij de laatste 16.

Devon Petersen – Steve West
Vanmiddag zien we als eerst ‘Dancing Devon’ weer in actie. De Zuid-Afrikaan verraste vriend en vijand door Ian White te verslaan, maar het was meer dan terecht want Petersen speelde uitstekend. Met een gemiddelde van bijna 95 kwam Petersen terug van een 2-0 achterstand en won hij alsnog de partij. Hij heeft in tijden niet zo goed gespeeld, maar voor Petersen zal het geweldig zijn dat hij juist op het WK in topvorm komt. Steve West is de tegenstander van Petersen. West won in de 2e ronde met 3-1 van Richard North met een gemiddelde van bijna 90. We weten van Steve West dat hij nog meer in het vat heeft dan een gemiddelde van 90, terwijl Petersen waarschijnlijk wel aan zijn top zit met een gemiddelde van 95. Wij denken dat het langere format in het voordeel is van West en dat hij daarom met 4-2 deze wedstrijd gaat winnen.

Dimitri van den Bergh – Luke Humphries
De tweede wedstrijd van deze middag is een hele interessante! Het zal een wedstrijd worden tussen 2 jonge honden, die zich puur zullen focussen op het darten. Mindgames en randzaken zullen ze willen mijden, want ze geloven beiden in hun talent. Van den Bergh heeft in de tweede ronde een wereldpot op de mat gelegd, want met een gemiddelde van 104,5 won hij van Jonny Clayton. Ook Luke Humphries heeft al veel indruk gemaakt in het Alexandra Palace. Vooral zijn soepele speelstijl trok de aandacht van de kenners, maar zijn gemiddelden waren er ook naar, want hij versloeg Hunt met een gemiddelde van 97 en hij veegde ook Stephen Bunting van de mat met 3-1. Beide heren hebben dus goed spel laten zien en ze zullen allebei met veel vertrouwen de wedstrijd in gaan. We denken dat het een kraker gaat worden, waarbij het tot een beslissende set komt, die van den Bergh gaat winnen op podiumervaring. 4-3 voor onze zuiderbuur.

Michael Smith – John Henderson
‘Bullyboy’ Michael Smith had in de vorige ronde een lastige kluif aan Ron Meulenkamp. Hij kwam met een gemiddelde van 94 niet aan zijn beste spel, doordat Meulenkamp hem steeds vertraagde. John Henderson behaalde tegen Gabriel Clemens met een gemiddelde van 95 een zeer behoorlijk niveau! Veel kenners zagen Clemens als de favoriet in de kwalitatief hoogstaande wedstrijd, maar Henderson rekende netjes af met de Duitser. Henderson is een speler die veelal in het zelfde tempo gooit en hij zal niet de intenties hebben om Smith te gaan vertragen. De kans is dus groot dat Smith lekker in zijn spel gaat komen en dat zal waarschijnlijk nadelig gaan worden voor Henderson. Wij denken dat ‘Bullyboy’ het gevoel heeft dat hij wat recht heeft te zetten na de vorige wedstrijd, dus we verwachten een scherpe Michael Smith. Wij voorspellen een 4-0 overwinning voor Smith.

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *