Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 13 Avondsessie

Vanavond worden de laatste 3 partijen van de vierde ronde gespeeld. Rob Cross en Dave Chisnall komen o.a. in actie. Lees hier onze voorbeschouwing. 

Ryan Searle vs Michael Smith
De avond begint met Ryan Searle tegen Michael Smith. Ryan Searle maakt dit jaar zijn debuut op het WK in Londen. Tot zover gaat het dus prima met de Engelsman. Hij behaalde de laatste 16 ten koste van Stephen Burton, Mensur Suljovic en William O’Connor. Niet de makkelijkste tegenstanders. Searle heeft een toernooigemiddelde van rond de 90. Echter zijn dubbelpercentage van 36,78% is uitstekend. Hij gaat bij de laatste 16 spelen tegen Michael Smith. Smith heeft maar één doel en dat is om die wereldbeker bij zijn trouwerij te hebben staan begin januari. Tot nu toe is de Engelsman goed bezig. Hij versloeg Ron Meulenkamp 3-1 en John Henderson met 4-2. Smith heeft een toernooigemiddelde van rond de 96 à 97, veel beter dan Searle. Als we kijken naar het dubbelpercentage is dat 48,15%, ook beter dan zijn landgenoot. Dit wordt de allereerste ontmoeting tussen beide heren, maar wij denken toch dat de nummer 10 de wereld eenvoudig met 4-1 naar de kwartfinales gaat.

Jamie Lewis vs Dave Chisnall
De tweede partij van de avond gaat tussen Jamie Lewis en Dave Chisnall. Lewis houdt van het podium in ‘Ally Pally’. Zo bereikte hij vorig jaar de halve finales op het WK en staat hij nu alweer bij de laatste 16. Dit deed hij met knappe overwinningen op Cody Harris (3-2) en Daryl Gurney (4-3). In de partij tegen Gurney moest er een beslissende set komen waarin Gurney 2-0 voorkwam en een matchdart kreeg. Hij gemiddelde van de Welshmen zit rond de 93. De dubbels van ‘Fireball’ zijn dit WK wederom erg goed, hij heeft een dubbelpercentage van 42,65%. Hij gaat het opnemen tegen Dave Chisnall. Chisnall won eerder dit WK al van Josh Payne en Kim Huybrechts met geweldig spel. Het toernooigemiddelde van ‘Chizzy’ ligt rond de 96 over twee partijen. Het dubbelpercentage van de Engelsman is maar liefst 46,67%! Beide heren kennen dus een geweldig toernooi zover in Londen. Als we kijken naar de eerdere gespeelde ontmoetingen dan is de tussenstand 6-0 in het voordeel van Chisnall, kan Lewis op het WK Chisnall misschien wel verslaan? Beide mannen zit dicht bij elkaar, dus ligt het van de vorm van de dag af. Wij geven Chisnall net wat een grotere kans om de kwartfinales te halen.

Rob Cross vs Luke Humphries
De laatste partij van de avond en de laatste 16 is Rob Cross tegen Luke Humphries. Cross lijkt weer in goede vorm te zijn. Zijn eerdere overwinningen op Jeffrey de Zwaan en Cristo Reyes waren erg indrukwekkend. Met gemiddeldes van 102,93 en 101,72 is hij nu één van de titelfavorieten aan zijn kant van het schema. Helemaal als je kijkt naar het finishpercentage van de regerend wereldkampioen van 55,26%! Daarnaast is het nog altijd ongeslagen in ‘Ally Pally’! Hij gaat spelen tegen het grote Engelse talent Luke Humphries. Humphries kwam dit toernooi als ongeplaatste speler en versloeg daarin Adam Hunt, Stephen Bunting en Dimitri van den Bergh. Humphries speelde zijn beste wedstrijd in de eerste ronde met een gemiddelde van 97. In de partij tegen Bunting gooide de jonge Engelsman een gemiddelde van 95. In de partij tegen de Belg bleef Humphries steken op 89,64, maar het was genoeg. Zijn toernooigemiddelde zit rond de 92 à 93. Het dubbelpercentage van ‘Coolhand Luke’ is 43,84%. Als we kijken naar de eerdere gespeelde partijen tussen beide heren dan staat het 1-0 voor de nummer 2 van de wereld, dat was tijdens een Euro Tour in 2018 toen het 6-5 werd. Wij verwachten nu dat Cross in het begin meteen het verschil maakt en met 4-1 in sets wint.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *