Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 13 Middagsessie

Vrijdag worden de laatste partijen voor de laatste 16 van het WK gespeeld. Welke 6 spelers bereiken de kwartfinales. In de middagsessie worden wederom 3 wedstrijden gespeeld. Lees hier onze voorbeschouwing. 

Nathan Aspinall vs Devon Petersen
De middag begint met een partij tussen Nathan Aspinall en Devon Petersen. Aspinall is bezig aan een geweldig debuut op het WK. In de eerste ronde werd Geert Nentjes verslagen. In de tweede ronde werd verrassend Gerwyn Price uitgeschakeld en in de derde ronde gooide de Engelsman zijn beste partij tot nu toe en won daarmee van Kyle Anderson. Als we kijken naar de gemiddeldes van ‘The Asp’ dan wordt het qua niveau en qua ronde steeds hoger. Zijn dubbelpercentage ziet er ook goed uit, namelijk 36,46%. Zijn tegenstander is de Zuid-Afrikaan. Hij kent tot nu toe zijn toernooi van misschien wel zijn leven. Hij bereikte de laatste 16 met overwinningen op Wayne Jones, Ian White en Steve West. Hiermee behoudt Petersen zijn tourkaart, ten koste van Paul Nicholson. Petersen heeft nu ongeveer een toernooigemiddelde van rond de 91 à 92. Het dubbelpercentage van ‘The African Warrior’ is momenteel 44,30%, prima dus. Als we kijken naar de onderlinge partijen dan leidt Petersen met 3-1, maar werd de laatste wedstrijd door Aspinall gewonnen tijdens een UK Open Qualifier in 2018. Wij denken dat Aspinall met 4-2 gaat winnen omdat die nu meer in de goede vorm zit, maar als Petersen hetzelfde kan doen als in de eerdere partijen dan gaat het moeilijk worden voor de Engelsman.

Benito van de Pas vs Brendan Dolan
De tweede partij van de middag gaat tussen Benito van de Pas en Brendan Dolan. Van de Pas heeft een moeilijk jaar achter de rug. Ook op het WK gaat het nog niet geweldig voor de Nederlander. Zo wist hij in de tweede ronde te winnen van Jim Long met een gemiddelde van 86 en in de derde ronde werd Toni Alcinas verslagen met een gemiddelde van 85,61. Als we kijken naar het dubbelpercentage van ‘Big Ben’ is dat 38,16%. Zijn tegenstander is Brendan Dolan. Hij heeft zijn beste prestatie van het WK uit zijn carrière gehaald, hij zit nu bij de laatste 16. Hij wist te winnen van Yuanjun Liu, Joe Cullen en Mervyn King. Dit deed de Noord-Ier niet met geweldig spel, maar zijn finishes zijn dodelijk! Hij heeft in totaal al acht keer boven de 100 gefinisht! Het dubbelpercentage van ‘The History Maker’ is 39,29%. De tussenstand na de eerdere 5 ontmoetingen is 3-2 voor Van de Pas. Wij verwachten dan Dolan en Van de Pas hun toernooiniveau halen en daarom wint de Noord-Ier met 4-2.

Ryan Joyce vs James Wade
De laatste partij van de middag gaat tussen de ongeplaatste Ryan Joyce en de geplaatste James Wade. Joyce maakt dit jaar ook zijn debuut en behaald zonder verwachtingen de laatste 16. Dit deed hij met overwinningen op Anastasia Dobromyslova, Simon Whitlock en Alan Norris. In de laatste partij tegen Norris moest er een beslissende set aan te pas komen, maar won ‘Relentless’. Zijn toernooi gemiddelde zit net onder de 90, en dat zal stukken beter moeten om zijn Engelse tegenstander te verslaan. Het dubbelpercentage van Joyce is 37,21%, de finishes en dubbels gaan dus wel goed bij hem. Hij gaat het opnemen tegen James Wade. Wade kende twee enorme moeilijke partijen op het WK. In de tweede ronde wist hij Seigo Asada met 3-2 te verslaan na een 1-2 achterstand. In derde ronde werd Keegan Brown verslagen met 4-3, na een 1-3 achterstand! Ondanks de twee achterstanden noteerde Wade wel gemiddeldes de 93 à 94. Het dubbelpercentage van ‘The Machine’ is 42,65%, erg goed dus. Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen dan leidt Wade met 3-0. Wij denken ook dat het in deze partij Wade wordt dit gaat winnen, met 4-2.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *