Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 14 Avondsessie

Vanavond worden de laatste twee kwartfinales van het PDC WK gespeeld. Zo neemt Luke Humphries het op tegen Michael Smith en treft Michael van Gerwen de Engelsman Ryan Joyce in de kwartfinales. Lees hier onze voorbeschouwing.

Luke Humphries vs Michael Smith
De avond begint met de derde kwartfinale tussen Luke Humphries en Michael Smith. Luke Humphries verloor vorig jaar op het WK nog in de eerste ronde, dit jaar bereikt de jonge Engelsman de kwartfinales. Dit deed hij met overwinningen op Adam Hunt (3-0), Stephen Bunting (3-1), Dimitri van den Bergh (4-1) en versloeg de regerend wereldkampioen met 4-2 in sets. Het toernooigemiddelde van de Engelsman ligt op 95,45 en het dubbelpercentage van Humphries is 42,59%. Hij gaat het opnemen tegen de man in vorm misschien wel, Michael Smith. Smith behaalde eenvoudig de kwartfinales met overwinningen op Ron Meulenkamp (3-1), John Henderson (4-2) en Ryan Searle (4-1). Het toernooigemiddelde van Smith zit op een knappe 98,43, dat is het zesde hoogste toernooigemiddelde van het WK. Het dubbelpercentage van ‘BullyBoy’ is 48,19%. Het mag duidelijk zijn dat Smith de torenhoge favoriet is om deze partij te winnen. In de onderlinge ontmoetingen leidt Smith met 2-0, beide partijen werden dit jaar op de vloer gespeeld en won Smith met 6-3 en 6-5. Wij toch wel een spannende partij, omdat Humphries ook won van Cross met erg hoog niveau en goed spel. Wij voorspellen een 5-3 overwinning voor Michael Smith.

Michael van Gerwen vs Ryan Joyce
De laatste kwartfinale gaat tussen Michael van Gerwen en Ryan Joyce. Natuurlijk is de Nederlander de grote favoriet voor de titel. Hij bereikte de kwartfinales met overwinningen op Alan Tabern (3-1), Max Hopp (4-1) en Adrian Lewis (4-1). In de gespeelde wedstrijden kwam Van Gerwen altijd boven de 100 gemiddeld uit, in de wedstrijd tegen Lewis werd het zelfs 108 gemiddeld! Zijn dubbelpercentage na 3 wedstrijden is 43,02% De Nederlander is tot nu toe dus nog niet echt getest. Of dat in de kwartfinales gaat gebeuren is ook nog maar de vraag. Hij gaat spelen tegen Ryan Joyce. Joyce maakt dit jaar zijn debuut op het WK en had een kwartfinale nooit durven dromen. Hij wist te winnen van Anastasia Dobromyslova (3-0), Simon Whitlock (3-0), Alan Norris (4-3) en James Wade (4-3). In de partij tegen Wade overleefde Joyce 5 matchdarts. Het gemiddelde van Joyce komt echter niet boven de 90 uit, dat zal dus minimaal 8 à 9 punten hoger moeten om überhaupt kans te maken. Het dubbelpercentage van ‘Relentless’ is net wat lager dan Van Gerwen, 40,52%. Beide heren speelden één keer eerder tegen elkaar en dat was op de Euro Tour, in die partij gooide Van Gerwen een 9-darter en won uiteindelijk met 6-2. Wij verwachten dat Van Gerwen deze partij heel eenvoudig met 5-1 in sets gaat winnen.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *