Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 14 Middagsessie

Vandaag is het tijd voor de kwartfinales van het WK. In de middagsessie spelen Nathan Aspinall en Brendan Dolan tegen elkaar, terwijl Gary Anderson het opneemt tegen Dave Chisnall. Lees hier onze voorbeschouwing.

Nathan Aspinall vs Brendan Dolan
Een kwartfinale tussen twee ongeplaatste spelers komt niet vaak voor, dit jaar gaan Nathan Aspinall en Brendan Dolan strijden voor een plaats bij de halve finales. Als we de geplaatste spelers hadden moeten volgen dan zou het Peter Wright tegen Gerwyn Price geweest zijn. Zij verloren van Toni Alcinas en Nathan Aspinall. Aspinall heeft tot nu toe een droomdebuut, kan het nog mooier? Hij bereikte de kwartfinales met overwinningen op Geert Nentjes, Gerwyn Price, Kyle Anderson en Devon Petersen. Tegen Price en Petersen kwam er een beslissende set aan te pas, maar die wist de Engelsman beide te winnen. Als we kijken naar het toernooigemiddelde van ‘The Asp’ komt het uit op ongeveer 93 à 94 gemiddeld. Tijdens zijn laatste twee wedstrijden noteerde hij gemiddeldes van 96,17 en 95,76. Het dubbelpercentage van Aspinall is 37%. Hij gaat het opnemen tegen Brendan Dolan. Dolan doet al jaren mee en dit wordt zijn eerste kwartfinale op het WK. Hij staat nu in de kwartfinales ten koste van Yuanjun Liu, Joe Cullen, Mervyn King en Benito van de Pas. ‘The History Maker’ werd dit toernooi nog niet echt getest tijdens het toernooi, dan zal dus in de kwartfinales wel gaan gebeuren. Het toernooigemiddelde van Dolan zit rond de 90 à 91 en het dubbelpercentage van de Noord-Ier is ook 37%. Qua finishen zitten de heren gelijk, qua scoren is Aspinall toch de betere. Dit wordt de eerste ontmoeting tussen beide heren. Qua niveau zeggen we dat Aspinall gaat winnen, maar als we over ervaring moeten beslissen is het Dolan die gaat winnen. Erg moeilijk om deze partij te voorspellen.

Gary Anderson vs Dave Chisnall
De tweede kwartfinale van de middag is een kraker tussen Gary Anderson en Dave Chisnall. Anderson heeft tot zover een zwaar WK achter de rug. Hij bereikte de kwartfinales met overwinningen op Kevin Burness (3-1), Jermaine Wattimena (4-3) en Chris Dobey (4-3). Het toernooigemiddelde van Anderson is 97,41, eigenlijk te laag voor een titelfavoriet. Het dubbelpercentage van de Schot is 39,8%. Chisnall kent zover een makkelijker WK. Alleen in de tweede ronde van het WK werd de Engelsman getest. Josh Payne kwam 2-0 in sets voor, maar Chisnall wist alsnog met 3-2 te winnen. In de derde ronde en vierde ronde werden Kim Huybrechts en Jamie Lewis met 4-0 in sets verslagen. Het toernooigemiddelde van ‘Chizzy’ is net wat minder dan Anderson, 97,21. Het dubbelpercentage van Chisnall is na de eerste drie rondes is 41%. Qua scores ontlopen de heren elkaar niet veel, terwijl de dubbels van de Engelsman beter zijn dan die van de Schot. Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen dan leidt Anderson met 16-4, de laatste ontmoeting werd echter wel gewonnen door Dave Chisnall met 6-5 tijdens de World Series of Darts Finals. Twee jaar geleden kwamen de heren elkaar ook tegen in de kwartfinales op het WK. In die partij noteerde Anderson een gemiddelde van 105,9 en Chisnall 104,63! Uiteindelijk wist Anderson de partij met 5-3 in sets te winnen. Als we vanmiddag weer zo’n partij krijgen, dan wordt het weer genieten. Wij verwachten toch dat Anderson met 5-3 in sets gaat winnen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.